Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani Kosm

Jak NIE wolno dbać o urodę w ciąży!

Polecane posty

Gość Pani Kosm

Otoz czego nalezy unikac: - mikrodermabrazji - zabiegow z kwasami - zamykania naczynek - usuwania blizn - leczenia tradziku - uzywania kremow z retinolem, kwasami - peelingow enzymatycznych( choc to wydaje mi sie lekka przesada) - kapieli w wannie z woda pow 37 stopni C - korzystania z solarium - wg mnie niewskazane nawet gdy ciaza nie jest zagrozona - farbowania wlosow do 12 tc hmm... nie wiem czy o czyms nie zapomnialam.. jak sobie przypomne dopisze;)

Gość Pani Kosm
a wlasnie- przypomnialam sobie - nie wolno uzywac zabiegow z algami - nie uzywac kremow przeciw celilitowi i innych z kofeina

Gość Pani Kosm
jak wiecie cos wiecej- dopisujcie;)

Gość ja wiem ze nie wolno
wyciskac pryszczy i robic oczyszczania u kosmetyczki

Gość a czemu nie wolno wyciskac pry
szczy? bo tego to nie rozumiem akurat

Gość ja wiem ze nie wolno
bo mozna znieksztalcic plod- nie wiem czy to prawda czy nie, albo mozna dostac zakazenia i poronic

Gość a ja ja
od wyciskania pryszczy zniekształcić płód????????? :o :o

Gość Pani Kosm
o wyciskaniu pryszczy- ze nie wolno nic mi nie wiadomo:O:)

pewnie nie mozna wyciskac, bo wiadomo, ze od tego moze sie jakies zakazenie wdac... obojetnie czy kobieta jest w ciazy czy nie - nie wolno tego i juz :P

Gość uwaga na
malowanie paznokci i zmywanie ich wdychanie acetonu jest b. grozne w pierwszym trymestrze.

Gość Należy nie myc dupy
przez ok 5 miesięcy pierwszych :P

Gość i nie wolno też
używać samoopalaczy i depilatorów chemicznych

Gość a dlaczego nie można farbować
włosów do 12 tyg?

Gość iiiiiii
i używać wosku do depilacji (z uwagi na zwiększoną podatność na żylaki)

Gość ale pierdy
w ciąży nie wolno wypisywac takich moherowych zabobonów!!

Gość tak sobie myśle111
z tymi pryszczami to moze bardziej -że zamiast lepszego efektu na buzi będzie gorszy-plamy bądź "gorsze gojenie" z uwagi na stań (ciąża) chyba ze istotnie to ma zwiazek z tym zakazeniem-ale zeby az tak to wszystko działało...trochę nie chce mi się wierzyc!

Gość gość
Sauna.Tego też nie wolno.

Gość gość
Maluję paznokcie, farbuję włosy, wyciskam pryszcze, robię pillingi, nakładam maseczki i depiluję c/i/p/k/ę kremem do depilacji. Jestem w ciąży ale to nie znaczy że przestałam być kobietą. Te bzdety wymyślają laski, którym się w ciąży nie chce dbać o siebie, leżą przed tv i obrastają w tłuszcz jak buka z muminków.

Gość gość
aha - do sauny też chodziłam :P

Gość gość
13:56 - ale się musisz starać, żeby być tą kobietą..

Gość gość
Dowalilas bo sama sobie nie robisz zadnych peelingów ani nie malujesz paznokci. Widzisz sa kobiety ktore dbają o siebie. Ale ty pewnie jestes paszczur i tobie nic nie pomoże

Gość gość
Tak pewnie może jeszcze mam się wsadzić w worek po kartoflach bo spodnie i spódnice mają pas i mi dziecko zdeformują. Jedyne co do mnie przemawia to sauna (ale to dlatego że jestem naczynkowcem i faktycznie od początku ciąży mocno mi powyłaziły więc sauna pewnie też nasila) i solarium ( delikatniejsza skóra i łatwiej o poparzenia- ale też pewnie widzę to bo i tak mam bardzo wrażliwą skórę). Mimo ciąży farbuję włosy, maluję paznokcie, robię peelingi i maseczki (ostatnio nawet z małym stężeniem kwasu salicylowego który też podobno taki zabroniony). To jakieś chore zabobony i wierzyć w te wszystkie bezsensowne zakazy nie zamierzam ani się do nich nie stosuję.

Gość gość
Myslalam tak jak niektóre z Was :) malowalam paznokcie, farbowalam wlosy, depilowalam nogi chemicznymi kremami, itp, itd i urodzilam wczesniakacw 35 tyg z niewyjasnionych przyczyn :) tak poprostu zaczal sie poród. Aaa i jeszcze wieszalam firanki i mylam okna :) tak wiec radze uwazac na siebie i wszystko z umiarem, jesli mozesz z czegos zrezygnowac to zrob to, zeby sie pozniej nie domyslac dlaczego???

Gość gość
no widzisz, a ja robię to wszystko i jestem w 38 tygodniu

Gość gość
gość dziś 13:56 - ale się musisz starać, żeby być tą kobietą.. xxx Po co ta złośliwość? Nie muszę się starać, bo to są naturalne czynności, które wykonuję czy to w ciąży czy to bez ciąży. Zresztą, czy farbowanie włosów, depilacja i malowanie paznokci to jakieś szczególne starania?

Gość gość
Ja jestem chemikiem, miałam kontakt z takimi świństwami, że szkoda gadać. Pracowałam do 8 miesiąca ciąży, dziecko zdrowe, ale ja swoje odchorowałam, najpierw silna wysypka, potem wymioty juz III trymestrze. Nie wiem czy to miało cos ze soba wspólnego, ale radze uważać. Ciąża to jednak stan, w którym kobieta jest bardzie wrażliwa na chemikalia.

Gość gość
a twoja złosliwość po co była? dostałas co sama poslałaś w świat - przemysl to

Gość gość
nie wolno malować paznokci i pumeksować pięt bo wtedy dziecku nie wykształcą się nerki

Gość gość
Nie zauważyłam bym posłała jakąkolwiek złośliwość pod twoim adresem, chyba że obrastasz w tłuszcz jak buka z muminków - ale to już nie moja wina, że odbierasz wszystko tak osobiście i bierzesz do siebie.

Gość gość
Farbowanie i depilacja są naturalne? Wow! Moja złośliwość była stąd, że wsadziłaś do jednego wora te, które nie robią tego co ty i uznałaś, że są leniwe. Ja nie farbuję włosów bo mój kolor uważam za ładny. Nie robię makijażu bo go nie znoszę i nie czuje potrzeby poprawiania swojej twarzy. Zdecydowanie wolę higienę (peelingi, depilację) od poprawiania urody. Jedynie maluję paznokcie bo to po prostu uwielbiam. Nie każda laska musi spędzać kupę czasu przed lustrem, żeby być kobiecą. A swoją droga to ważniejsza od poprawiania wyglądu jest higiena i kondycja. Wole nieumalowaną ciężarną na zajęciach jogi niż sexy-mamuśkę bez grama tężyzny i zdrowia.