Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jowita nmb

USG 2D czy ktoś miał robione?

Polecane posty

Przestańcie się już obrażać. Ja mogę do tego co wkleiłam dodać, że w 13 tc miałam robione w Łodzi usg 3D oraz test P-APPA, natomiast w 18tc w Poznaniu ze względu na wskazania miałam usg 2D. Oba wyniki mówiły o tym samym.

Gość Ekhmmmm
A o czym mówiły te wyniki?? Jestem szalenie ciekawa...

Gość POKAZ LINKA POKAZ LINKA

Ekhmmm postaram ci tak w miare możliwości przepisać wyniki. Z tego pierwszego badania usg w Łodzi: -wiek metrykalny 13.1 hbd - trzon macicy w przodozgięciu itd. dużo tego wiec wszystkiego nie będę przepisywać, -w jamie macicy wyraźny zarys pęcherzyka ciążowego, podana wielkośc -we wnętrzu płodu widoczny zarys żywego płodu CRL= 74mm BPD=23mm -zarys główki i kręgosłupa wydają się prawidłowe, widocze zarys czterech konczyn.Widoczne prawidłowe sploty naczyniówkowe oraz prawidłowe echo środkowe główki.Widoczne prawidłowe oczodoły oraz kości nosowe bez hipolazji, Serce płodu położone we wnętrzu klatki piersiowej, po lew stronie, widoczny prawidłowo położony żołądek płodu oraz prawidłowo położony pęcherz moczowy. -prawidłowa przeziorność karkowa 1,5-norma. Widoczne prawidłowe widma przepływu krwi przez zastawkę trójdzielną i przewód żylny FHR miarowe,ok. 165/min. Widoczne prawidłowe ruchy kończyn i tułowia płodu Kosmówka homogenna , bez cech oddzielania zatoka Douglasa bez płynu Tak wyglądał wynik a zaraz napisze co było w drugim

jowita, cytuje Twoje slowa \"bada sie diagnostyke plodu\" czyli tlumaczac- bada sie badanie plodu- toz to nie jest logiczne, bo nie da sie robic badania badania :D a USG 2D to badanie dwuwymiarowe czyli podstawowe i tez jestem ciekawa co za linka znalazlas, ktory podwaza ten opis sadze ze po prsotu zle zinterpretowalas to co przeczytalas

Aktualny wiek ciążowy 19+0 Płód 1 Położenie płodu : zmienne Czynność serca: widoczna 138u/min. Ruchy płodu: widoczne Biochemia płodu: BPD= 44mm HC= 157mm FL=29mm AGA zgodna z wiekiem ciążowym Anatomia płodu: nie stwierdzono nieprawidłowości,Głowa(czaszka) prawidłowa,mózg-prawidłowy,twarzoczaszka prawidłowa,kręgosłup prawidłowy, położenie trzewi prawidłowe, obraz 4 jam serca prawidłowy, przednia ściana brzucha obraz prawidłowy, układ moczowy norma, kończyny płodu prawidłowe, pępowina trójnaczyniowa Lokalizacja łożyska ściana przednia Dojrzałość łożyska Istopień Grannuma Ilość płynu owodniowego prawidłowa

Gość laska spierniczyla
bo wie ze dala dupy i sie skompromitowala ;) ale widziecie jakie niektore maja tupet? jeszcze cie zwyzywa ze sie mylisz jak sie z jej zdaniem nie liczysz.. Boze co za ludzie ;/