Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oleśkaa

Katar u 8-miesięcznego - znowu!

Polecane posty

Gość Oleśkaa

Nie mam już siły - mój maluch ma znowu katar! :( Staram sie przestrzegać wszystkich zaleceń pediatrów co do ciepła w domu, spacerów, żywienia - a to już 4 infekcja! Na razie bez antybiotyku na szczęście, mam obserwować, dostałam coś przeciwgorączkowego jakby się pojawiła gorączka, bo na razie nie ma i do nosa Nasivin i Otrivin extracare zamiast Sterimaru, który miałam poprzednio. Ale ok, to pomoże teraz a co dalej? Znowu infekcja? Czy jest jakiś sposób, żeby katar nie wrócił?

sluchaj moj maly juz ma katar prawie miesiac! tez ma 8 miesiecy..walczylam wszystkimi sposobami, leki pomagaly na krotko a katar i tak powracal..w koncu dalam sobie spokuj, juz go lekami nie szprycuje bo i tak na krotko albo wcale nie pomagaja (mowie o kroplach, syropach nie antybiotykach)..przede wszystkim zmniejszylam ogrzewanie w domu, nie ubieram juz synka jak na syberie, ani w nocy ani w dzien, chodze z nim na spacery, poprostu zaczelam go hartowac..jest troche lepiej, katarek mniejszy, zobaczymy co dalej bedzie..a w ogole to taka pora roku, ze sie ciagle katar przyplatuje, od innych, z publicznych mc, chyba nic sie na to nie poradzi, chyba, zeby czlowiek nigdzie nie wychodzil i z nikim sie nie spotykal..

A zastanawiałaś się czy przypadkiem twój maluch nie jest alergikiem???Mój od ok 7 miesiąca życia miał katar i tak przez kilka miesięcy.Okazało się ,że działa na niego tylko zyrtek(czyli jest alergikiem).Robiłam mu już nawet wymaz z nosa......

Tak jak ktos wczesniej pisal moze to alergik??!! U mnie cora miala katar i zawalone oskrzela. Pediatra z przychodni przez miesiac podawal 3 rozne antybiotyki. O zgrozo zaden nie zadzialal. Mala nadal miala zatkany nos i mruczala jak kotek. Pojechalam do innego lekarza. Dostala zyrtec i preparaty wziewne i mamy spokoj. Wszystko minelo. Choc zyrtec bierze nadal.

tez o tym myslam..ale czytalam, ze przy alergicznym katarze jest tez kichanie i pocieranie oczek..? czy tak mialy wasze maluchy?

i jeszcze jedno pytanie, na co sa uczulone wasze maluchy? robilyscie testy? czy to alergia pokarmowa czy na pylki, kurz itd?

Gość Oleśkaa
kurcze - z tą alergią to może rzeczywiście - bo to tylko katar, żadnych innych objawów w zasadzie - i jest taki nie za gęsty, przezroczysty. Jak na przykłąd mu ten Otrivin pstryknę to przechodzi na jakiś czas, odciągam ładnie glutki i ok, no ale po jakimś czasie znowu się robi. Jak teraz nie przejdzie albo wróci to się uprę wobec tego na jakieś testy...

hej znajoma!! ida i to wlasnie od miesiaca?? czy to moze byc przyczyna?? bo na alergie mi to nie wyglada..

Oleska no lae ja wlasnie czytalam jaka jest roznica miedzy katarem wirusowym a alergicznym i przy tym alergicznym dodatkowo maluch kicha i pociera oczka..a przy wirusowym jest zwykly katar cieknacy przezroczysty..

moj Kuba zawsze przy zabkowaniu mial katar , czasem kaszel. organizm dziecka jest wtedy oslabiony. do tej pory kubie ida zeby - traz ostatnie- piatki. rosna mu na raty;) i ja tylko zaczynaja isc w gore to kuba ma katar. ja sie ratuje syropkami. Ale zawsze gdy rosl zabek byl katar- ZAWSZE!!!! wczesniej nie moglam odpisac bo moj maz okupowal kompa zycze milej nocy! pozdrawiam

MOJE DZIECIACZKI TEZ MAJA KATAR; JA PSIKAM IM STERIMAR Z MAGNEZEM A NA NOC NA PODUSIE KROPIE KROPELKI OLBAS I TO IM LAGODZI KATAR JEST MNIEJSZY A DZIECIACZKI USMIECHNIETE

Co do tego tarcia oczu to nie jest prawda.Każde dziecko przechodzi alergie inaczej.Mój jeszcze nie miał robionych testów bo był za mały.Idziemy je zrobić w grudniu.Mojemu pomógł tylko zyrtek.

Gość Mama 18 m-czniaka
Witam Mój synek skończył już 1,5 roczku i katar miał tylko 2 razy. Może to dlatego, że b. dużo przebywana dworzu (spacerki) oraz to, że codziennie (od 1,5 roczku) rano i wieczorem pryskam mu do noska STERIMAR (normalny, a przy katarze z miedzią) celem zwilżenia. I jest dobrze :) Może też tak spróbuj ... nie tylko jak ma katar .... Maly nosek trzeba zwilżać i oczyszczać z "brudów" powietrza, a tym bardziej, że takie maluszki samenie wysmarkają noska ;) Pozdrawiam

jak dla mnie dobrym sposobem na katar jest profilaktyka, ja zawsze przed kąpaniem małego piskam mu do noska sprayem Nivea baby. www.NIVEA.pl/mamymajaglos zawsze oddycha mu się lepiej i spi spokojniej. na tej stronie teraz jest prowadzona bardzo fajna akcja \"mamy mają głos\" dla mam dzieci od 3-36 miesięcy, jest do wygrania mnóstwo sprayów do noska i inne zestawy kosmetyków. ja juz wypełniłam ankietkę a teraz czekam jak przyjdzie do mnie spray :)

Gość na katar najlepszy
jest Mucofluid w ciagu dnia a na noc robione w aptece na recepte krople prorgol. Pomaga w kilka dni. Nasz nowy pediatra przepisał nam te specyfiki i podziałało , polecam zakatarzonym maluszkom.Wczesniej zawsze sterimar albo nasivin lub otrivin i nie pomagało , katar trwał nawet 3 tygodnie.

juz kilka razy słyszałam ze przy ząbkowaniu wiele dzieciaków ma katar.u nas tez tak było,najpierw pojawiał sie katar a potem ząbek:)

u nas było dokąłdnie to samo. najpierw była katar, synek sie męczył bardzo a potem pierwszy ząbek :) ja się ratowałam tylko sprayem do noska nivea. sprawdził się i do tej pory stosuje go co wieczór.

Gość mycha22
hej wlasnie ten topik!!!!moja 8 miesieczna corcia ma tez katar od miesiaca i tez lekarka przepisala syropy i nic nie pomagalo i kupilam dzis homeopatyczne krople do nosa EUPHORBIUM i nawet cos zanika ale tez pociera oczka i wydzielina biala.to jest katar alergivczny???

ja dostalam takiego posta...juz nawet ma spray w domciu :) jestem zadowolona bardzo bo jest delikatny i poreczny a moja mala tez miala bardzo dlugo katarek taki troszke jak alergiczny...ale ostatnio jest lepiej

Gość torkiss
Hej, cześć. Powiem, że nieźle sobie radzę z inhalacją urządzeniem Pro Sanity. Początkowo miałem trochę problem żeby lek prawidłowo nabrać, ale szybko ogarnąłem oddech. Sprzęt mi znalazła żona tak naprawdę poprzez swoje koleżanki i w ogóle uruchomiła taką trochę pocztę pantoflową, zaraz dostała całą masę opinii na temat różnych modeli.