Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biaza

Pytanie odnośnie aparatu ortodontycznego

Polecane posty

Gość Biaza

Chciałabym zapytać, czy konieczne jest założenie aparatu na obie szczęki tzn.górną i dolną.Pytam ponieważ zęby tylko mojej dolnej mają wadę zgryzu..są "krzywe" a górna jest ok. Jaki jest koszt założenia takiego aparatu? Bardzo proszę o odpowiedź

Gość Martuska..12345
aparat mozesz załozyc tam gdzie jest to konieczne nie musisz zakładac na dolna i górna szczenke a koszt aparatu wynosi 1400zł

Gość Martuska..12345
*szczęke

Gość gospochaa
Hej:) Jeśli mieszkasz w wielkim mieście;) możesz się zapisać na praktyki do studentów ortodoncji. Albo masz wtyczkę albo idziesz pryw. do lekarza który Cię skieruje. Albo dzwoń na uczelnię czy do kliniki. Koszt kilka razy mniejszy. Wejdź na jakieś forum ortodontyczne. Pozdrawiam.

Gość Biaza
Niestety nie mam takiej mozliwości bo wyjezdzam teraz na pare miesięcy do Anglii, potem przyjezdzam do Polski na jakiś czas - wtedy chcę sobie założyć ten aparat. Ile się nosi taki aparat? Czy zależy to od stopnia "skrzywienia" :)? Czy koszt ok 1400 zł dotyczy tylko dolnej szczęki?

Gość tak koszt
dotyczy tylko dolnej szczeki jak chcesz załozyc na dolna i górna to płacisz 2800

Gość jhdfkjhsdkhfskej
ja nosze aparat od ponad 2 miesiecy.Mam biale zamki wiec koszt 2 lukow na gorze i na dole wyniosl mnie 4 tys zl.Ja na dole mam proste zeby ale musialam rowniez zalozyc aparat bo mam wade zgryzu

Do powyżej ---> maz białe zamki, czyli te porcelanowe, tak? Jak Ci się je nosi? Opowiedz trochę o nich, bo ja właśnie będę miała takie niedługo zakładane i nie wiem co mnie czeka.