Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pielęgniareczka

POMOCY!!! JAK ZROBIĆ SOBIE ZASTRZYK????

Polecane posty

Gość pielęgniareczka

mam szczepionkę.....chcę sobie sama zrobić zastrzyk ale nie bardzo wiem jak :O w którym mniej wiecej miejscy, jak głęboko wsadzić igłę i pog jakim kątem? czy skórę naciągnąć czy ścisnąć? czy wogóle fizycznie możliwe jest zrobienie szczepionki samej sobie? :O

Gość chyba żartujesz
idź do przychodni albo na pogotowie, tam o ile masz zlecenie od lekarza zaaplikują ci szczepionkę.

Zalezy jaki to ma być zastrzyk ? domięśniowy czy dożylny ? Domięśniowy to jak wbijesz igłe to musisz tłok lekko odciągnąc żeby sprawdzić czy nie wbiłaś się w naczynko i wtedy wolno wstrzykiwać ,z dożylnym jest gorzej bo często nawet fachowcy mają problem przwidłowo się wbić w żyłe..

Gość pielęgniareczka
nie mam....zrobiliby to bez zlecenia ....ale mi chodzi właśnie o to żeby sobie samej zroić...

Gość pielęgniareczka
...'domięśniowo albo głęboko podskórnie'

Gość chyba żartujesz
szczepienia aplikuje sie w ramię, czy to szepionka przeciwgrypowa?

Ty się dobrze czujesz??? nie rób sobie zastrzyku, nie mając o tym pojęcia!!! wiesz, jakich szkód możesz sobie narobić???

Gość pielęgniareczka
szczepionka przeciw grypie... jakich szkód? .....nie wiem :O

Gość lkp
Jesteś narkomanką początkującą??

Gość ty sobie żartujesz
prawda???

Gość pielęgniareczka
bardzo śmieszne :O

Gość pielęgniareczka
nie, nie żatrtuję :(

Gość pielęgniareczka
hehe :) ale ja muszę w ramię :P nie boje się igły, sama sobie kilka razy przekłówałam uszy....hehe mam jakieś zapędy masochistyczne ;) tylko nie wiem jak ten zastrzyk zrobić żeby było dobrze :O

Jak zrobisz domięśniowo nieumiejętnie to możesz uszkodzić sobie jakiś nerw.. Wydaje mi się ze lepiej skożystaj z pomocy fachowca.

Gość pielęgniareczka
:O a podskórnie? .....jak to można zrobić?

Gość L E K A R Z W E T E R Y N A R
Wstrzykuja lek pod skóre , jak sama nazwa wskazuje.Jesli nigdy tego nie robiłas , idx do gabinetu zabiegowego.A co zrobisz , jeśli dostaniesz wstrząsu? Zdarza się to.

Gość kalinaaaa
spokojnie sama go sobie zrobisz:) ja od kilkinastu lat codziennie sobie robie po 6 zastrzykow i zyje:) nie uszkodzilam zadnych nerwow ani naczyn krwionosnych:) wstrzyknij sobie szczepionke pod katem ok 45 stopni, a najlepiej gdyby ktos pomogl zrobic Ci delikatny fald skórny, wtedy napewno wszystko pojdzie gladko. Pozdrawiam:)

Gość pkw
szczególnie przy zastrzykach typu szczepionka UWAGA!!! może wystąpić SZOK ANAFILAKTYCZNY i zejdziesz sobie wtedy w przeciągu 15'. zresztą, to ryzyko istnieje także przy innych zastrzykach, ale zdecydownia mniejsze.

Gość aladin
podsórne są trudne dla początkujących. odradzam . można wywinąć kitę od wstrząsu

Gość HarnasLovesMe
Jakby była początkującą narkomanką to by się pytala jak się wali w kanal a nie domięśniowo cymbały ;) Pewnie ten temat już dawno nieaktualny widzę po datach wpisów ale gdyby ktoś jeszcze pytał to zgadzam się z tymi którzy proponowali pojscie do pielęgniarki/lekarza bo maja racje niewiadomo jak zareaguje wasz organizm po zrobieniu zastrzyku. No chyba ze z***biscie znacie swój organizm no i potraficie prawidłowo zrobić zastrzyk ;) Ja się pare dni temu sam nauczyłem robić sobie zastrzyki dożylne ;)