Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiaaaaaaaaaa

piski w głowie

Polecane posty

Gość asiaaaaaaaaaa

cierpie od nastu lat na uciazliwe piski w glowie,przeszlam badanie sluchu,wszytsko jest ok w uszach nic nie wykryli na szczescie a pisk nadal jak jest tak jest...czy ktos ma podobny problem??

Gość mam na imię Zenon
te piski to pewnie od siedzenia na kafe :(

Gość mam na imię Zenon
nie słyszałem o piskach. kobiety maja dzwonienie w uszach ale to jest spowodowane złym krazeniem albo menopauza :(

Gość ajaja
Skoro badania nic nie wyryły to to NIE jest proważny problem. To raczej jest nerwica somatyczna.

Gość asiaaaaaaaaaa
no moze to przez zle krazenie...bo w okresie menopauzy to ja napewno nie jestem...

Gość asiaaaaaaaaaa
a czym sie objawia ta nerwica somatyczna?to znaczy ze ja te piski sobie wymyslilam?nie sadze...

Gość idź do neurologa
skoro okulista nic nie wykrył

Gość własnie
kiedys byl taki program w tv, jakas kobieta miała uszkodzony słuch i pomagało jej przebywanie nad morzem bo szum fal zagluszał "pisk z głowy"

Gość ajaja
A do neurologa warto iść. Generalnie jak się człowiek przekona, że nic mu nie jest, zobaczy czarno na białym winiki, prędzej sobie z tym psychicznie poradzi.

Gość asiaaaaaaaaaa
tak wiem...widzialam to ale nie sposob zebym siedziala nad morzem skoro mieszkam w wielkopolsce:)

Gość asiaaaaaaaaaa
bylam u neurologa tez.mialam nawet robiona tomografie komp.glowy...na szczescie to tez nic nie wykrylo..ale wiesz,moj wujek cierp na to samo i myslimy ze to genetyczna wada...ale jednak ciezko mi czasem.

Gość pissskiiiiiii
piski mogą być objawem nerwicy, spowodowane mogą być napięciami w obrębie górnych obszarów ciała - jesli masz inne objawy nerwicy typu: zimne stopy, dłonie, duszności, kołatania serca i inne to pewnie nerwica. Może to być też nerwica narządowa czyli dotycząca jednego narządu np. serca u kogoś tam a u Ciebie moze to być nerwica Ucha:) To nie jest oczywiście śmieszne, ale fajnie zabrzmiało nerwica ucha. ale przynajmniej oryginalnie. Może zacznij się relaksować.

Gość asiaaaaaaaaaa
no jestem ogolnie bardzo nerwowa i mam te wszytskie objawy...ty tez?

Gość ajaja
No to masz odpowiedź.

Gość asiaaaaaaaaaa
czy ty jestes lekarzem?

Gość pisskiii
No to masz odpowiedź, masz nerwicę, biegnij szybciutko na psychoterapię coby sie dalej nie rozwijało. No ja tez miałam szumy piski i inne i to nerwica jest. A nerwica lubi się nasilać z czasem doprowadzając ludzi nawet do zamknięcia się w domu.

Gość to nerwica
ja jestem psychologiem i to takim z nerwicą:)

Gość asiaaaaaaaaaa
:)dzieki za odpowiedz:0a co tobie pomoglo?moze jakies leki?

Gość to nerwica
no jesli lekarz internista moze zachorować na grypę to i psychologowi moze się przydarzyć nerwica:)

Gość asiaaaaaaaaaa
aha:)no to mam do czynienia z profesjonalistka?super:)czy myslisz ze kiedys mi t mini?czy tak jak mojemu wujkowi bedzie to cos piszczec cale zycie??;(

Gość hm_co_to
Może warto zrobić badania neurologiczne? Pisk w uszach nie musi być od uszu, a od czegoś w mózgu. :\

Gość asiaaaaaaaaaa
mialam robiona tomografie komputerowa mozgu:)wszystko jest ok-na szczescie:)

Gość piiiskki
Przejdzi Ci to piszczenie - tylko zadbaj o siebie w sensie oczywiście psychoterapii. Odblokujesz ciało - uwlonisz napięcia - odreagujesz traumy i będzie nie do poznania:)

Gość uppppppps

Gość bzdury gadacie to może być
wszystko i w głowie i w uszach!

Gość ZorroM.
ja też mam taki problem od 3 lat, neurolog po 3 latach dał sobie spokój i dał mi skierowanie na rezonans magnetyczny mózgu, z tym ze okres oczekiwania jest bardzo długi no chyba ze prywatnie 630 zł :/ wcześniej miałam już tomografie i różne prześwietlenia kręgosłupa. prawdopodobnie te piski pochodzą z mózgu, który tak dla złośliwości wysyła takie sygnały, neurolog zaproponował mi leki na padaczkę, które zobojętniają ten stan, piski nadal są ale przytłumione, jednak te leki to tylko ostateczność, mam nadzieję ze w ośrodku słuchu i mowy do które się wybieram dowiem się czegoś. a może faktycznie to nerwica :/ w dzisiejszych czasach nie zdziwiłabym się tym bardziej że moja matka ma nerwice 20 maja mam dopiero rezonans magnetyczny więc dalej żyje sobie w błogiej nieświadomości z piskami...

Gość ewelinka_ba
Od czego może piszczeć w uszach ciągle i ciągle nie da się z tym normalnie żyć to jest odużające ???? Mam tak od ok. miesiąca byłam u laryngologa i nic nie stwierdził tylko wysłał mnie do neurologa !!! Jakie są wykonywane badania na piski w uszach aha i mam jeszcze bóle głowy ????

Gość Konkred
też mam od niedawna mocny / słabszy pisk w głowie (ciągły) z prawej strony, nasila się gdy siedzę dłużej przy komputerze. Co ciekawe pojawił mi się nagle, po zabiegu u dentysty, który mi tylko załatał ułamany ząb, ale nie sądzę żeby to od tego, bo mam nerwicę wegetatywną i obstawiam przy tym. Uszkodzenie ucha od łokmena też wykluczam, bo mam taki dobry słuch, że aż mnie to czasem wkurza, jak słyszę przelatujące nietoperze. :O Jeszcze dodam, że czasem czuję, jakby zmiany ciśnienia czy coś przytykało mi uszy, nie byłem u laryngologa, nie wiem, może mam korek w uchu, bo jakby czuje, że prawe jest ciaśniejsze od lewego.

Gość prof. dr. Hab. n. med. Zdzisla
SZUMY w glowie,SZUMY w uszach {.pisk} - to obumieranie komórek najczesciej spowodowane nadmiarem toksyn w organizmie . to ostrzezenie przed rakiem szum to znak ze organizm nie daje rady i komórki zaczynają obumierać-a Rak to juz ostateczna próba podjecia walki .KONIECZNIE -oczyscic organizm z toksyn .oczyszczanie tylko sposobami naturalnymi prosze nie stosowac przy oczyszczaniu zadnych srodków farmaceltycznych .to moja opinia specjalisty choroby i objawy spowodowane toksynami w organizmie - Bóle glowy / migreny, zawroty glowy, napady epilepsji, nudnosci, dretwienia, skurcze miesni, przybieranie na wadze, wysypki, depresje, zmeczenie, drazliwosc, czestoskurcz serca, bezsennosc, problemy z widzeniem, utrata sluchu, palpitacje serca, trudnosci z oddychaniem, ataki niepokoju, niewyrazna wymowa, utrata smaku, szum w uszach, zawroty glowy, utrata pamieci i bóle stawów. Badacze i lekarze studiujacy niekorzystne dzialanie aspartamu stwierdzili, ze jego spozywanie moze sie przyczynic do wywolania lub pogorszenia stanu w nastepujacych chorobach chronicznych: guzy mózgu, stwardnienie rozsiane, epilepsja, chroniczny syndrom zmeczenia, choroba parkinsona, choroba alzheimera, opóznienie umyslowe, chloniak, wady wrodzone, fibromyalgia, i cukrzyca(!).

Gość gość
Czy aby na pewno masz te tytuły .