Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani pobożna bezbożnica

Odmawiacie paciorek rano i wieczorem?

Polecane posty

No przyznawajcie się- jak to jest? Czy macie zwyczaj klepać zdrowaśki a myslami być gdzieś tam hen daleko, przy tym pięknym panu akwizytorze co ostatnio pukał do twoich drzwi, albo zepsutej lodówce do której trzeba wezwać fachowca, a może odmawiacie modlitwę własnymi słowami, prowadząc coś w stylu monologu, z nadzieją że Pan Bióg gdzieś tam jest i was usłyszy? Modlicie się codzinnie? Możecie podać swój wiek przy wpisie;)

modle sie codziennie wieczorem, najpierw tradycyjna modlitwa a potem monolog :P lat 23 :P

Pewnie teraz siedzicie i myślicie: "no tak ostatnio pacierz odmawiałem w czwratek chyba... albo nie- w środę! ...Ale którą środę?"

Gość ja nie modle
ja sie nie modle ale mój facet (lat30) modli sie codziennie z rana ale nie zadna zdrowaśka ale raczej prosbą o udany dzien i podziekowanie za poprzedni.

No i proszę, przynajmniej jedna osoba nie wstydziła się przyznać, że codziennie ładnie odmawia paciorek, jak jej rodzice za małego nakazali... ale hmm... czemu tylko wieczorem?

bo rodzice za małego rano mi nie kazali? :D :D :D :P

W domu od lat nie, zraziłam się postepowaniem moich świętych sąsiadów. Ale jakoś nie mam wyrzutów sumienia ... są do tego miejsca, gdzie mozna się skupic i zrobić to właściwie. Jaką wartość ma modlitwa jak się ją odklepie, jak mówią mi koleżanki np. myśląc np. o tym, ze jutro nie ma co do gara włozyć, albo, ze zaraz trzeba znowu \"oddać\" się pijanemu mężowi wbrew swej woli i chęci - bo tak trzeba ?

Gość kiedyś tak..
..odmawialam rano i wieczorem ale teraz już nie.Jak mam potrzebę rozmowy z Bogiem, to robię to w każdym momencie kiedy jest mi to potrzebne, bez względu na pore dnia i okoliczności.

Gość a ty Terminator
wiesz najlepiej jak odklepuja modlitwe twoje koleżanki. Zresztą jeśli inni postępuja do bani to nie znaczy ,że ty tez możesz.

Gość rumiany Boluś
codzień wieczorem przed snem odspiewuje stojąc na bacznośc Międzynarodówke.

Gość teraz rankiem jak
prowadze samochód i żołądek mam w okolicy gardła -odmawiam regularnie i z rozmysłem :-)

Ale mój drogi międzynarodówka na baczność nie umywa się do paciorka na kolanach!

A skąd wiecie , że właśnie tak jest dobrze ... A może Pan Bóg woli rozmowę, szczerą rozmowę. A kto chce niech klepie.

Gość UPP
RANO I WIECZOREM PO KAZDYM POSIŁKU ZA WSZYSTKICH W RODZINIE DO DUCHA ŚWIETEGO PRZED WEJSCIEM DO POJAZU I PO WYJSCIU PRZED ZAJECIAMI NA UCZELNI I PO NO I CODZIENNA MSZA OBOWIAZKOWO :)

Gość rumiany Boluś
a tak poważnie to zdarza mi sie rozmawiac z PANEM BOGIEM . odmawiam czasami Modlitwe za kogoś kogo podziwiam. NIGDY NIE ZWRACAM SIE DO PANA BOGA O MATERIALNE RZECZY.

Gość A kto powiedział
że modlitwa nie może być rozmową ?

UPP- oj ale zapomniałeś chyba dopisać Anioł Pański o 12 w południe i Apel Jasnogórski o 9 wieczorem! Tzn. mam nadzieję, że zapomniałeś, bo innaczej powinieneś jeszcze dołożyć modlitwę o swoje nawrócenie TY BEZBOŻNIKU.

Gość rumiany Boluś
jestem ludzikiem pelnym pychy i pasuje do mnie powiedzenie : jak trwoga to do BOGA.

Patrząc na ten wpis stwierdzam z bólem i smutkiem, że polacy tak ociekają grzechem niczym frytki które właśnie konsumuję tłuszczem!

Gość wpis rumianego bolusia
jest poprostu szczery, a ty nie ogólniaj na wszystkich

Gość UPP
PANI BEZBOZNICA OCZYWISCIE ZE ZAPOMNIALAM O TYM NAPISAC TAK JAK POMINELAM JUTRZNIE I GODZINKI :p TO DLATEGO ZE WLASNIE ODMAWIAM RÓZANIEC I NIE CHCE ZEBY MI SIE PACIORKI POMYLILY BO WTEDY BYM NIEWIEDZIALA ILE ZDROWAS MARIO JUZ ODKLEPALAM A ILE MI JESZCZE ZOSTALO :-/

Teraz powinniście się wszyscy grzesznicy udać do jakiegoś księdza- najlepiej egzorcysty- aby zmył z was ten tłuszcz grzechu poprzez nakropienie wodą święconą!

Gość UPP
NO MI BY SIE PRZYDAŁO BO DAWNO SIE NIE MYLAM :p

Gość millusia
modle sie rano i wieczorem w formie monologu, tylko za najblizszych krewnych odmawiam tradycyjna modlitwe za zmarłych. własnie wrocilam z kosciola, zaraz idziemy na cmentarz, a potem spacerak

UPP- a nie prościej by było gdybyś odpowiedniki danych paciorków przypisał konkretnym literkom na klawiaturze? Mógłbyś wtedy odmawiać godzinami! To byłaby najprostsza droga do oczyszczenia!

Gość oj nie tak prosto
z ta wodą święconą. Nie słyszałaś o żalu za grzechy i postanowieniu poprawy. Choć co prawda to prawda- niektórzy tak żałuja przy każdej spowiedzi.

Gość UPP
JA WIERZE W BOGA! ALE NIE WIERZE W KOSCIOŁ I KSIEZY I OJCA RYDZYKA :) A JUZ NAJBARDZIEJ TO NIEWIERZE W TE WIERSZYKI ZDROWAS MARIO I ANIELE BOZY ROWNIE DOBRZE MOGLABYM PRZECIEZ KLEPAC WLAZŁ KOTEK NA PLOTEK RAZY 10 A DO TEGO PANTOFELKI DOSTAL SLON I MAM DWA LATKA DWA I PÓŁ... NA TO SAMO BY WYSZŁO!