Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dioptria

Filozofia poczucia własnej wartosci

Polecane posty

Gość dioptria

Czy nie wydaje Wam sie, ze ludzie konczacy psychologie, pedagogike (szczegolnie) mylą sobie wysokie poczucie wlasnej wartosci z cwaniactwem i ponizaniem innych. zauwazylam, ze zdarza sie to ludziom zaraz po studiach , ktorym wydaje sie ze pozjadali wszystkie rozumy. Taka jest moja obserwacja, a jak Wy uwazacie?

Gość rumiany Boluś
jestem zerem. ale zera tworza miliony.

Gość dioptria
ale chodzi mi wlasnie o tych ludzi, ktorzy zajmuja sie psychologia.

Gość za moich czasów
na pedagogikę szli tylko Ci, który nie dostaliby się na inne studia.

Gość za moich czasów
Nic nie sądzę. Dziwię się przemianom. Kiedyś ludzie wstydzili się pedagogiki. A ludziom wmawia się teraz, że mają byc asertywni, a że często nie są tacy z natury, to się łapią różnych podpórek.

Gość dioptria
myslałam ze byc pedagogiem to cos wielkiego nawet nie wiedzialam ze to byla kiedys ujma

Gość za moich czasów
Wtedy po tych studiach rzadko kto wykonywał ten zawód-studia były tylko po to, żeby jakieś studia skończyć.

Gość za moich czasów
przypuszczam, że mniej niż 10-15% wybierało te studia z powołania

Gość dioptria
a dawno to bylo? Bo mnie sie wydaje ze teraz wszyscy koncza pedagogike i potem nie potrafia zachowac sie w roli pedagoga, To straszne!! nauczyciel posadzi bezbronne dziecko i sie wyżywa, kiedys ktos napisal ze nauczyciele to najglupsza inteligencja

Gość za moich czasów
Było to .... hmmm 15-10 lat temu. O Boże :D

Gość za moich czasów
15-20 lat miało być!

Gość dioptria
znam osoby ktore uwazaja ze pedagogika jest ciezsza niz prawo

Gość za moich czasów
Moim zdaniem w przypadku większości studiów ich trudność zależy w duzym stopniu od ...przypadku, tzn kto będzie wykładał dany przedmiot i od ambicji studenta. Wiadomo, że "trudniej" ma student pozornie łatwych studiów, który chce miec dobre wyniki , niż student kierunku uważanego za trudniejsze, któremu wystarcza tylko to, że jakoś , po poprawkach te studia zaliczy.

ja uwazam ze osoby z pedagogiki to mamusiowate ograniczone dziewoje , znam takich sporo uwielbiaja nawracac i pouczac bliznich, no pusty smiech mnie ogarnia, ja sie przy nich czuje jak niegrzeczna dziewczynka zawsze :)

Gość dioptria
ja doslownie dostaje kompleksow przy nich

Gość ghanaaaaafa
Laska, głupia to ty jesteś, że hej. Pedagogika jako kierunek studiów po którym ludzom wali woda sodowa, no no. A od czego niby im ta woda wali, od tych 800 zł, kótre dostaną w pierwszej pracy, gdzie będą się musieli użerać z rozwydrzonymi bachorami? Tudzież tak zwane społeczeństwo sarka prycha i wygaduje na pedagogów, a prasa na niezłe używanie, za każdym razem, jak pojawia się temat. Ciekawa jestem w takim razie, jakie poczucie wartości wg ciebie mają ludzie po prawie, stosunkach międzynarodowych, fizyce jądrowej. A ty po czy jesteś? Kopleksik jakiś?