Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamikami

Brak okresu po Luteinie-52 dc!!

Polecane posty

Gość Kamikami

hej dziewczyny! z meżem bardzo chcieliśmy zostać rodzicami, więc postanowiłam odstawić tabletki anty., oczywiście z konsultacja lekarską. Ostatnią miesiączkę miałam 1 września z odstawienia tabletek, a od 18 dc przez 10 dni miałam brać luteinę...i do dnia dzisiejszego okresu nie mam, a to już 52 dc, a zarazem 24 dzień po odstawieniu LUTEINY!!!!! w międzyczasie robiłam 2 testy ciążowe i wyszły negatywnie...pierwszy jakiś tydzień po luteinie, a drugi ze 2,5 tygodnia później..nie wiem już co myślec, testy wychodz negatywnie ,a okresu niema, a przecież luteina jest na wywołanie, bądź podtrzymanie :( czy któraś z Was miała podobnie??

Tak jak sama napisałaś albo ciąża, albo luteina jest nieskuteczna. Żeby się upewnić czy to ciąża najlepiej zrób badanie krwi. Testy nie zawsze wykrywają ciąże zwłaszcza we wczesnym jej stadium.

według mnie nie miałaś owulacji i organizm zwariował, luteinę bierze się jezeli chcesz zajść w ciążę 2 dni po owulacji inaczej zahamuje owulację i organizm wariuje, czekaj cierpliwie niestety albo idź dostaniesz leki na wywołanie

starania - a kto tak powiedział że luteina hamuje owulacje? Przecież to jest progesteron który właśnie ma na celu przywrócenia owulacji w cyklach bezowulacyjnych. A wzieła go napewno dobrze bo w 18 d.c. więc piszesz bzdury!

poza tym w wielu przypadkach lekarze przepisują luteine na wywołanie okresu, jeśli się nie pojawia to znaczy że jest ciąża. W tym przypadku nie wiemy jak jest ja tutaj stawiam na burze hormonalną.

Gość No to Ja
Luteina przed owulacja ja blokuje. A progesteron ma na celu podtrzymanie ewentualnej ciazy a nie wywolanie owulacji.

Gość No to Ja
Kamikami musisz isc do ginekologa, pewnie zleci Ci badania hormonalne. Jezeli nie masz tak dlugo okresu to pewnie podwyzszona Prolaktyne masz.Skutek: brak okresu

no to ja - czytałaś ulotkę luteiny? Jest napisane jak byk - stosować w zaburzeniach cyklu miesięcznego, w cyklach bezowulacyjnych, niedomodze lutealnej. Owszem luteina blokuje owu ale jak jest wzięta za wcześnie, ale Kamikami wzięła ją prawidłowo - w 2 fazie cyklu. Zgadzam się z tym że to moze być wina prolaktyny, moze być na tyle wysoka że progesteron nie daje rady i nie ma okresu.

Gość kamikami
@ wciąż brak...już zaczynam wyszukiwać w sobie różnych chorób....boję się.... :( chciałabym ,żeby to była fasolka:) ale chyba to niemożliwe,zeby 2 testy wyszły fałszywe...

ja tez po luteinie musialam czekac dwa tygodnie na okres... ale to 14 dni... Moze sie tak zdarzyc, ze bedziesz miala az tak dlugi cykl. LUTEINA NIE BLOKUJE OWULACJI!!!! Zrob jeszcze 1 test dla pewnosci na czczo (wtedy jest najwiecej \"ciązowego\" hormonu... jesli to nie ciaza, to na pewno zaburzenia hormonalne... bedizesz musiala zrobic sobie badania. Ja mialam nieregularne miesiaczki i wyszedl problem ze zbyt wysoka prolaktyna (ale to nie musi byc to).

Gość doro_tta
bee bee mam tak samo jak tym w podbnym czasie przestałam brać luteine i dziś mija 20 dzień i nadal nic, ciąża raczej to nie jest i na pewno bym jej nie chciała..tak samo mam bol plecow, jajników..a okresu nic...eh

Gość kozaczek85
Witam, ja tez własnie jestem po siedmiu dniach brania po 3 tabletki luteiny i nie ma okresu, a ostani miałam 22 października :( Jutro odbieram wyniki z poziomu prolaktyny i bardzo się boję. Chciałabym mieć malutką fasolkę :)

Gość PYSIA220
WITAM CIE "kozaczek85" Ja dzis bralam ostatni dzien Luteine czyli 7 dzien po 3 tabletki.mam nadzieje ze nie dostane okresu.A jesli nie dotane ciekawe czy bede w ciazy. Napisz co sie wyjasnilo u Ciebie Pozdrawiam:)

Gość linuxa
Hej dziewczyny.Ja również mam podobny problem.Ostatnią @ miałam 3 grudnia.Staramy się z mężem o kolejne dzidzię (córka 10 lat),więc w dniach prawdopodobnych "bardzo się staraliśmy".@ miałam przyjść 4 stycznia,nie nadeszła,zrobiłam 2 testy,niestety negatywne.Mam bóle podbrzusza jakby @ miała nadejść,ogólne zmęczenie,ogromne ilości śluzu i ganiam do ubikacji bardzo często.18 stycznia byłam u gin,niestety był baaaardzo niesympatyczny,nie badał mnie,zrobił usg,ale nic mi nie powiedział,tylko mruczał coś do siebie pod nosem.Przepisał luteinę, brałam 4 tabl w pon,4 we wt i 2 w środę,takie miałam zalecenie.Niestety nadal echo,dodam że od wtorku doszły mi kolejne objawy-mam bolesność sutków i czasami mnie mdli.Nie wiem co mam robić,myślę o zrobieniu bety w lab,nie chcę się niepotrzebnie nakręcać,ale to może jednak ciąża.Jak myślicie dziewczyny???Jedno wiem na pewno,tego gin już nigdy nie odwiedzę.

Gość linuxa
Mam nadzieję że i mne i wam się w końcu uda!!!!Pozdrawiam was)))))

Gość Quatio
Czesc :) Ostatni okres mialam 1 stycznia br. 5 dni temu bylam u ginekologa poniewaz nie dostalam okresu do tego czasu. Zrobil mi badanie zwykle, i usg dopochwowe. Powiedzial ze wszystko jest ok i przepisal luteine. do 5 dni miala wystapic miesiaczka. dzis jest 5 dzien brania luteiny 50 3 razy dziennie pod jezyk. Jestem zalamana, czy lekarz moglby przeoczyc ciaze..? Jutro ide sie zapisac do innego ginekologa. moze u niego cos da mi sie wskurac.. prosze o porade..

Gość nie wiem dlaczego po
5 dniach. Zazwyczaj luteinę bierze się do 10 dni, chyba że pojawi się okres to się odstawia. Ja zawsze brałam 7 dni i 8 rano dostawałam okresu. Z tym, że ja brałam 2 razy dziennie.

Witajcie dziewczyny:) Jestem tu nowa,mam pytanko,otóż Na początku stycznia odstawiłam tabletki cazarette,brałam je 2lata krwawienie z odstawienia dostałam dokładnie 11stycznia trwało ok 4dni. Jakoś po tygodniu wystąpiło u mnie jednodniowe krwawienie dziś mija 41dzień cyklu i miesiączki niema oraz nic nie wskazuje na to by pojawić się miała w nadchodzących dniach,dodam jeszcze iż staramy się o dzidzie. Nie wiem co myśleć bo testy wychodzą negatywnie:(czy któraś z was miała cykle bezowulacyjne po odstawieniu antykoncepcji???? Proszę o odpowiedz osoby zainteresowane:)

Witajcie dziewczyny:) Jestem tu nowa,mam pytanko,otóż Na początku stycznia odstawiłam tabletki cazarette,brałam je 2lata krwawienie z odstawienia dostałam dokładnie 11stycznia trwało ok 4dni. Jakoś po tygodniu wystąpiło u mnie jednodniowe krwawienie dziś mija 41dzień cyklu i miesiączki niema oraz nic nie wskazuje na to by pojawić się miała w nadchodzących dniach,dodam jeszcze iż staramy się o dzidzie. Nie wiem co myśleć bo testy wychodzą negatywnie:(czy któraś z was miała cykle bezowulacyjne po odstawieniu antykoncepcji???? Proszę o odpowiedz osoby zainteresowane:)

Gość Do angellunia
Po odstawieniu pigułki niekiedy potrzeba dużo czasu aby cykl wrócił do normy. Ogólnie przyjmuje się 3-6 miesięcy na uregulowanie cyklu. Jeśli nadal będą problemy po takim czasie - proponuję udać się do ginekologa.

Gość vedfe
tak to jest jak trujecie się chemią :/ a potem płacz że nie ma miesiączki... ja nigdy nie szprycowałabym swojego organizmu chemią antykoncepcyjną, potem nie wybaczyłabym sobie gdybym nie mogła zajść w ciążę lub gdyby dziecko urodziło się chore... Ja nie wierzę że hormony, antykoncepcja są nieszkodliwe dla zdrowia kobiety. biorąc je wywołuje się rewolucje w organiźmie i zakłóca naturalny cykl.

Gość Quatio
Kiedys bralam tabletki, bardzo dawno. Wiec nie oskarzaj wszystkich o branie tabletek :)

Gość vedfe
Nie oskarżam wszystkich o branie tabletek, tylko te które je biorą :D

Gość quatio
wybacz vedfe, zle odebralam twoj wpis :)

Gość aneczka88sdl
ja mam ten sam problem co Wszystkie!!! Ostatni okres miałam 24 grudnia. 10 lutego zrobiłam pierwszy test ciążowy. Wyszedł negatywny. Dlatego brałam luteinę na wywołanie przez 7 dni. Od samego odstawienia minęły juz dwa tydodnie 15 dni i narazie nic! mam niby wszystkie objawy przez @ ale nic. Do tego mam podwyzszaoną temp- mam nadzieje, ze to ciaza:) Zrobiłam drugi test ale wyszedł bardzo dziwny jedna widoczna druga zamazana! Poczekam jeszcze z tydzień i powtorze, w tym czasie zapisze sie do lekarza! Tak w ogole luteine na wywoalnie biore juz kilka ladnych lat tak raz dwa razy w roku ale nigdy nie mialam takie sytuacji!!! Jesli ktos tam jeszcze jest niech odpicze jak zakonczyły sie Wasze przypadki? Ciaza czy okresem Pozdrawiam serdecznie

hej dziewczyny :) ja też mam podobny problem, miałam cykle 38 dniowe i na przełomie styczeń/luty spóźniał mi sie okres 30 dni. Testy wychodziły pozytywne ale jednak nie było ciąży dostałam luteine na wywołanie 7 dni brana potem 7 dni czekac na @ i nie ma nic piersi mnie bolą od dołu i całe sutki tak że nie mogę założyc stanika ani zejsc po schodach bo boli i do tego prawy jajnik pod koniec dnia masakra nie mogę się ruszyc. Od dzisiaj mam znowu brac przez 7 dni luteine choc nie jestem pewna czy to ciąża czy cos innego. Dodam że robiłam badania TSH i prolaktyne i wszystko w normie:)

Gość paulus_2000
Witam dziewczyny sluchjacie ! nie mam juz okresu 10 dni , bola mnie jajniki , nawet kilka dni bolaly mnie piersi ale przestały , bardzo sie stresuje i tak mnie mdli. Jej w ciazy raczej nie jestem o nie uprawialam sexu od ponad 4 miesiecy , tylko peeting , ale bezpieczny , bez mokrych palcow od spermy palce byly suche . i ja nie wiem co ja mam robic , robilam testy elegancko dwa negatywne . Dziewczyny co to moze byc? a jeszcze dodam ze sie troche odchudzalam (dieta kopenhadzka) potem szybko znowu przybralam na wadze

JA także mam trudną sytuacje.Otóż Przed ostatnią miesiączką kochałam się 8 sierpnia i 31 sierpnia wystąpiła miesiączka.Następną powinnam dostać 31 września ale jej nie dostałam a współżyłam dopiero 9 października.Dziś 4 dzień biorę luteinę wcześniej (jakiś tydzień temu)zrobiłam już 2 testy i negatywne.Miesiączki jak nie było tak nie ma...W przyszłym tygodniu na USG jak się miesiączka nie pojawi.To w ogóle możliwe żebym była w ciąży?Poradźcie...

Gość Kasiek88
Ja brałam luteinę przez 3 miesiące,w 12dc przez przez 12 dni celem uregulowania miesiączki,dodam też że zawsze miałam bardzo obfitą i bolesną dla tego też lekarz przepisał mi luteinę.Po skończeniu brania luteiny okres wystąpił normalnie i były efekty bardzo widoczne i zadawalajace dla mnie ale przyszedł czas już na kolejną miesiączkę a ja jej nie mam , to już 33dzień , strasznie bolą mnie piersi a miesiączki jak nie było tak nie ma i nie zanosi się chyba na nią bo nie mam żadnych innych objawów poza bolacymi piersiami , dodam też że zawsze mnie bobolewał choć trochę brzuch.Zastanawiam się czy to nie jest spowodowane ciaża , bo podczas dni płodnych współżyłam a zaraz na drugi dzień zaczełam plamić . proszę o jakąś poradę ...