Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lilah

czy to prawda, ze w Anglii...

Polecane posty

tak to prawda. nie wiem jak jest w innych miastach ale w Londynie jest kilka takich darmowych szkol i chodza tam moje kolezanki.

Gość tak to bylo
no pojechalabym do tej Anglii bo ja angielskiego ani w zab

Gość tak to prawda moj facet chodzi
na taki kurs angielskiego

To prawda, w kazdym collegu sa bezplatne kursy angielskiego dla cudzoziemcow, jedynym problemem jest dostanie sie na nie i dopasowanie godzin, jak sie mozna domyslic, jest duzo chetnych. Sama robie taki kurs, w zeszlym roku zrobilam tez bezplatny kurs komputerowy.

Gość domina86..
prawda,[rawda, jest dosyc duzo szkol w londynie oferujacych bezplatna nauke angileskiego,ale z tego co wiem to mozna tez uczyc sie bezpllatnie z Learn Direct,ale tego nie jestem ewpna.

Gość ewa12345
ile trwa taki kurs?

Jesli chodzi o ESOL to sa rozne poziomy, wiec mozesz sie uczyc ile chcesz. Semestry sa normalnie, tak jak w szkole, jeden sie zaczyna we wrzesniu, drugi w styczniu. Po kazdym semestrze robisz egzaminy: z czytania, pisania, mowienia i sluchania, nie musisz robic wszystkich w tym samym czasie. Tak naprawde od egzaminow wazniejsze jest to, ze przez 2-3 godziny dziennie uczysz sie angielskiego z nauczycielem, ktory Cie poprawia i uczy wymowy. Nauka z Anglikiem to calkiem co innego niz nauka w Polsce. Ja chodze na poziom, ktory jest dla mnie za niski (niestety tylko te godziny mi pasowaly), ale i tak codziennie dowiaduje sie nowych rzeczy, albo chociaz poprawiam wymowe, co jest bardzo wazne.

Gość agatkaaa102
a gdzie mozna zapisac sie na kurs np. komputerowy?

No dobra dziewczynki, a w Londynie gdzie znaleźć taki bezpłatny kurs angielskiego? Zajść ot tak o do pierwszej lepszej uczelni i się zapytać?? Poradźcie coś, bo chętnie bym sie zapisała i podszkoliła swój angielski;)

Gość w kazdym collegu
mozna pytac, ale zawsze sie czeka na miejsce, zwlaszcza na kursach podstawowych i malo zaawansowanych. no gdzies czytalam, ze maja wprowadzic oplaty, ale nie wiem czy to prawda, wiec lepeij sie spieszyc...

Tak, idz do pierwszego lepszego COLLEGU i zapytaj o bezplatne kursy ESOL. Najpierw zrobiz Ci rozmowe kwalifikacyjna (zeby ocenic poziom Twojego angielskiego oraz zapytac Cie w jakich godzinach mozesz sie uczyc), a potem czekasz na miejsce. Oczywiscie najbardziej oblegane sa te popoludniowe. I te dla poczatkujacych tez, ale to tez zalezy od collegu, w niektorych wszystko jest oblegane, a w innych nie ma problemow z zapisaniem sie na kurs. Semestr zaczyna sie we wrzesniu, a potem w styczniu albo lutym, wiec najlepiej isc ok 3 m-ce przed tymi terminami, a wiec teraz jest dobry moment. Ja bym Ci radzila isc do kilku szkol, Twoje szanse sie wtedy zwieksza.

Gość aaaaaannnnkkkkaa
cos ostatnio zaslyszalam, ze w przyszlym roku maja zlikwidowac bezplatne kursy esol w anglii. ale to informacja do sprawdzenia.