Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietta13

jak zrobic peeling kosmetyczny w domu??

Polecane posty

Gość kobietta13

...i czym on rozni sie od zwyklych peelingow, takich w tubce? Bardzo prosze o szczegolowa odpowiedz, jesli ktoras z Was go stosuje / stosowala. Dziekuje!

moj ulubiony peeling domowy to sol plus oliwa z oliwek.czasem tez stosuje peeling kawowy na cellulit ( fusy kawy plus oliwka z oliwek plus cynamon i imbir) lub kakaowy( cukier plus kakao- oczywiscie nie to rozpuszczalne).

Gość martensik
podpisuję się pod tym, że peeling solą kuchenną + oliwka jest DOSKONALY; jak zaczęłam go stosować (niedawno) to już się od tego uzależniłam i będę z pewnością go robiła regularnie; po peelingu stosuję też balsam (ale tak w drugiej połowie dnia, na wieczór, lub na dzień nastepny, ggdyż skóra jest już ładnie nawilżona olwiką),albo stosuję dobry balsam brązujący, bo wtedy skóra jest niesamowita (balsam brązujący Johnson's lub Garnier, lub Dove); z kawy peeling też stosowałam, ale dla mnie te oba peelingi nie są do porownania, gdyż uważam, że każdy ma inne dzialanie, ale oba polecam; następnym razem planuję do peelingu solą+oliwka dodac sok z cytryny, zobaczę co z tego będzie

Gość gość
Po co robić, skoro efekt nie będzie tak dobry, jak w przypadku porządnego producenta? Znacie THALASSO od Hildegard Braukmann? O fajne efekty wcale nie jest tak trudno, o ile tylko użyjecie odpowiednich kosmetyków. U mnie wszystko udało się naprawdę bardzo prosto ogarnąć.