Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuję pomocy

Do osób, które się znają - rzućcie okiem na skład tego kremu

Polecane posty

Gość potrzebuję pomocy

a właściwie dwóch kremów: 1 Aqua, Petrolatum, Propylene Glicol, Petrolatum Liquidum, Cyclomethicone, Isopropyl Myristate, Glyceryl Oleate, Cera Alba, Mikrocrystaline Wax, Matricaria Chammomila, Urea, Sodicum Sulfate, Titanicum Doixide, Parabens, Parfum. 2 Aqua, Propylene Glicol, Glicerin, Parafinum Liquidum, Cetyl Alcohol, Isopropyl Palamitate, Cyclomethicone, Dimethicone, Soya Bean Oil, Carbomer, Sodum Hydroxide, Pantenol, Hydrolisea Colagen, Allantolin, Froella Emersoni, Titanicum Doixide, Parabens, Perfum. czy te kremy zawierają jakieś szkodliwe składniki? jakieś zapychacze albo inne paskudztwa?

Gość Jakastakasobie
Hej pomoge Ci na ile moge - choc nie jestem specjalista na pewno bardzo nienaturane i szkodliwe sa parabeny (w obu) i parfum (w obu) - a nie ma info, ze jest to jakis olejek naturalny ten drugi ponadto zawiera zapychac Parafinum Liquidum oraz Allantolin, ktory moze uczulac (jest pochodzenia zwierzacego) ----jeszcze kilka innych rzeczy nie wyglada najlepiej ten pierwszy na pewno jest lagodniejszy niz ten drugi - napisz prosze co to za kremy

Jakaśtamsobie ma rację - dodatkowo jeszcze ten pierwszy zawiera petrolatum i petr. liquidum - półpłynna frakcję ropy naftowej, piękny zapychacz - ja bym dała spokój z tymi kremami. I co to za maniera pisać \'parabens\' a nie pisać jakie...zresztą wsio rybka w zasadzie, ale nie ładnie z ich strony, że nie podali:) Pozdrawiam:)

Gość potrzebuję pomocy
Dzięki serdeczne dziewczyny:) a kremy to jakiejś mało znanej polskiej firmy Marcon Avista (półtłusty rumiankowy i nawilżający z algami morskimi) - szkoda, że jednak nie nadają się:(

Gość a mi mi też pooomozecie
pliiis

Gość a mi mi też pooomozecie
pasuje mi ten krem,ale...jest dość drogi czy znacie jakiś tańszy odpowiednik Skład: aqua, mineral oil, paraffinum liquidum, persea gratissima oil unsaponifables, arachidyl alcohol, PEG-100 stearate, caprylic/capric triglyceride, dimethicone, glycol distearate, ozokerite, sodium PCA, canola oil, dipalmytoyl hydroxyproline, glycyrhetnic acid, tocopherol acetate, ginkgo bilobae extr, camelia sinensis leaf extr, glicyne soya germ extr, allantoin, mannitol, xylitol, rhamnose, fructooligosaccharides, laminaria ochroleuca extr, sodium chondroitin sulfate, propylene glycol, behenyl alcohol, glyceryl stearate, polyacrylamide, arachidyl glucoside, C13-14 isoparaffin, disodium EDTA, laureth-7, BHT, sodium hydroxide, phenoxyetanol, metylparaben

Gość a mnie olewają
:O

Gość wystarczy że
zobaczycie w kremie:paraffinum (oil) liquidum albo propylene glycol, parabeny i jużmająte kremy czerwone światło, wystarczy znaćte 3 składniki i ich unikać- sanajgorsze chyba dla cery. Polecam kremik Babydream z Rossmanna albo dla bardziej wymagających i starszych- Hauschka. (i bogatszych) ;)

Gość krem z Rossmana
to może dobry jest dla nastolatek, bo bardzo kiepsko nawilża