Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaga_1990

test ciążowy - kiedy robić ???

Polecane posty

Gość Nadia1988
Chociaż czytałam wypowiedź ginekologa i pisał, że okres można mieć normalny do 3-go miesiąca ciąży... pogubiłam się z tym wszystkim...

Gość a więćjaaaaaa
w jednej ciąży robiłam test tydz przed @ i wyszedł pozytywny , w następnej ciąży robiłam test w dniu @ wyszedł pozytywny dlatego że miałam pózno owulacje nie wyszedł przed @ jak poprzedni, moja kuzynka miała przez 3 miesiące @ i nie wiedziała że jest w ciąży w końcu poszła do lekarza bo ją pobolewał brzuch a tu niespodzianka, urodziła kilka dni temu

Gość Nadia1988
No to super :) pozazdrościć koleżance... też bym strasznie chciała być w ciąży, pomimo tego, że mam teraz okres... z testem jeszcze czekam pare dni... Jestem w takiej desperacji, że kupiłam już troszke maleńkich ciuszków... Pociesza mnie fakt, że jednak można mieć okres podczas ciąży, a załamuje mnie to, że w mojej rodzinie żadna kobieta nie miała miesiączki gdy była w ciąży... Wątpie, że jestem wyjątkiem :( Kurcze zanim dostałam okres byłam pewna na 80 %, że mogę być w ciąży... Teraz momentami też mi sie tak wydaje sądząc po niektórych moich objawach i zachowaniu... ale... :(

Gość cobi89
przeciez to nie koniec swiata tam wyzej napisalam sposob na staranie sie o dziecko przeczytaj jeszcze raz i zacznijcie dzialac

Gość Nadia1988
Wiem, wiem... czytałam... zanim zaczniemy działać muszę poczekać na dni płodne... a diabli wiedzą kiedy ja je mam ;/ Obliczałam tym kalendarzykiem dni płodnych --> http://dniplodne.schorzenia.info/ ale on chyba przekłamuje... a Ty Cobi jesteś w ciąży albo masz już dzieciaczki?

Gość dni płodnych nie oblicza się
a OBSERWUJE

Gość cobi89
koleżanka wyżej ma racje. trudno jest samej ustalić dni płodne ponieważ nasze ciało moze akurat byc w stresie lub reagowac na zmiane pogody i okres dostaniesz szybciej ale jest jeden sposob na to by zauwazyc dni płodne;) jak komorka jajowa dojrzewa pojawia sie śluz. Najpierw śluz jest mętny i lepki ale z czasem przechodzi w rozciągliwy przejrzysty i śliski oczywiscie zwieksza sie tez jego wydzielanie no i wkoncu śluz wygląda jak surowe białko (od kury) i to wlasnie jest ten sluz płodny. NADIA 1988 owszem byłam w ciązy ale byly komplikacje i samoistnie poroniłam dlatego tak wszystko na ten temat mnie interesuje teraz narazie zrobilismy sobie przerwe w powiekszaniu rodziny on ma wielkie plany ktore juz realizuje nie bylo by czasu teraz może za kilka miesiecy wrocimy do tematu

Gość Nadia1988
Cobi juz wszystko rozumiem, dziękuję za słowa otuchy i pomoc, i przykro mi, że nie udało Ci się za pierwszym razem... Ale jeszcze wiele przed nami, będę próbować i Tobie też życzę szczęścia słońce :) Dwa dni temu źle się czułam i poszłam do lekarza rodzinnego, a lekarz rodzinny dał mi skierowanie do szpitala na oddział patologiczno- ginekologiczny... :/ ale moje "plamienia" przerodziły się w okres i nie było sensu iść bo lekarz i tak by mnie nie zbadał... za pare dni robię test i napiszę Ci jaki wynik, nie sądzę by był pozytywny, ale nie ma co się załamywać

Gość cobi89
nadia 1988- no jasne zrób test bedsziesz spokojniejsza przynajmniej bedziesz wiedziala na czym stoisz;) dziekuje Ci i życze wszystkiego dobrego napisz jak zrobisz teścik buziaczki

Gość Nadia1988
Dziewczyny !! POZYTYWNY!!!!!! bede miała dzidziusia :) Cobi zostałaś ciocią gratuluje kochana hihihi ;*

Gość cobi89
heeeej to super gratuluje!!!!!!!!!!! buuuuuuzzzziiiiaaaakkkk

Gość cobi89
nadia 1988 - no i co test został potwierdzony przez lekarza???? a ja przytyłam na twarzy i tak sobie mysle jaki jest tego powod hehe moze ja tez.... no nie zapeszam

Gość venusAnnaT
Ja ok 14 września dostałam temperaturę 40 st. A później nawet do tej pory mam temp 37-37,5. Okres miałam dostać jakieś 8 dni temu i po okresie ani widu ani słychu :). Do tego rano jakieś dziwne mdłości,od wędliny mnie odrzuca,papierosy mi śmierdzą(wcześnej nie przeszkadzały),zgaga,mdłości i inne takie. Czy to może być dzidzia????? :)) Mój mąż zauważył że kształt brzuszka mam inny.

Gość cobi89
twoje objawy są takie same jak w przypadku ciązy...... rob test;) ja tam myśle że szykuje nam sie nowa mama;)

Gość kasiaaa4800
hej, po pierwsze gratulacje wszystkim mamusiom, po drugie jestem tu nowa no a po trzecie to chcialabym zapytac czy moge zrobic juz test...od 24 wrzesnia do 2 pazdzierniak mialam okres, 3 ego natomiast kochalam sie z mezem na maksa(heh), bylam dzis u lekarza i powiedziala ze jeszcze nic nie widac, ze za wczesnie-kupilam jednak test i mowila zeby zrobic w piatek albo sobote, nie moge sie doczekac,okres nastepny powinnam mniej wiecej dostac tak do 3 listopada, bo mam nieregularny, raz co 27 a raz co 35 dni....pozdrowienia

Ja zrobiłam test po 7 dniach od stosunku i nie wyszedł, potem zrobiłam w 13 dzień od stosunku i kreska wyszła taka słaba. W ten sam dzień poszłam zrobić HCG z krwi i wyszło że jestem w ciąży... Teraz jestem w 11 tygodniu i bardzo się cieszę :) Jeszcze powiem że zaszłam w ciążę zaraz po okresie bo to było w Grecji i zmiana klimatu zrobiła swoje :)

witam wszyskich czy ktos moze mi napisac czy przy czstym sexie w dni płodne moge zajsc w ciaze??? od odtatniego stosunku minęło 10 dni test wykazał 1 kreske czy to moze sie zmienić jeszcze na 2 kreseczki??? w niedziele mam dostać miesiaczki a tak chciaabym byc w ciaży ale test tego nie potwierdzi moze to za wczesnie??

Gość asia88-84
kochalam sie z mezem 25,10 2,11 powinnam dostac okres ktorego nie bylo test 4,11 negatywny boje sie kolejnego testu jestem senns mdlosci kurde....

Gość nieznajomaa23456
kochalam sie z chlopakiem 4 dnia okresu, nie skonczyl we mnie ,ale mam pewne obawy gdyz po stosunku byly jeszcze pieszczoty i `palcoweczka` i boje sie ,ze na palcach mogl cos miec ;/ co myslicie?

Gość asia88-84
w czasie okresu jestes nieplodna

Gość asia88-84
ja zrobilam juz drugi test ciazowy bobo test i juz dwa wyniki negatywne:)

witam jestem po pierwszym poronieniu i staram sie o dziecko o wulacje miałam 2.06 pink-test wykrywa 6 dniowa ciaze tak pisało zrobiłam go 12.06 i wyszedł negatywny @ mam dostac 19.06.pobolew nie lewy jajnik może za wcześnie go zrobilam jak myslicie?w tamtej ciązy od poczatku bolał mnie piersi a teraz nie więc nie napalam sie za bardzo:(jest ktoś w podobnej sytułacji?

Gość bibulka
najlepiej robic w dniu spodziewanje miesiaczki wczesniej nie polecam ja zrobilam wczesniej i wyszedl negatywny chociaz ciaza byla ale wyszlo na tescie pozniej

Gość bibulka
bole brzucha nie wiem bole brzucha nie sa przeciez oznaka ciazy tylko test zrob badania krwi na obcenosc hormonu beta hCG i bedziesz miala pewnosc:)

Gość nula89
zrobiłam test około 26-27 dni po stosunku. Wyszedł negatywny. Okres miałam 1 dzień później niż się spodziewałam. Stosunek odbyłam 14 maja. Na początku było bez zabezpieczenia, a w połowie założył prezerwatywę. To był mój 12 dzień cyklu (wiem strasznie pechowy). Okres dostałam 1 czerwca. Teraz okres dostałam 27 czerwca (2 dni wcześniej). Niby wszystko tak samo. Nie mam nudności ani zawrotów głowy. Czy test mógł wyjść fałszywie negatywny? Dodam, że zrobiłam go zaraz po skończeniu miesiączki... Czy to mogło zafałszować wynik?

Gość nula89
zrobiłam test około 26-27 dni po stosunku. Wyszedł negatywny. Okres miałam 1 dzień później niż się spodziewałam. Stosunek odbyłam 14 maja. Na początku było bez zabezpieczenia, a w połowie założył prezerwatywę. To był mój 12 dzień cyklu (wiem strasznie pechowy). Okres dostałam 1 czerwca. Teraz okres dostałam 27 czerwca (2 dni wcześniej). Niby wszystko tak samo. Nie mam nudności ani zawrotów głowy. Czy test mógł wyjść fałszywie negatywny? Dodam, że zrobiłam go zaraz po skończeniu miesiączki... Czy to mogło zafałszować wynik?

Gość nula89
ponownie zrobiłam test. znowu negatywny. Czy jest możliwość, że pomimo to jestem w ciąży? od stosunku minęło ponad 7 tygodni, więc test by to wykrył. Czy ciąża pozamaciczna również jest wykrywana przez test? kurde....

Gość sweetblack
Drogie dzieciaczki z tymi wszystkimi pytaniami wróćcie się do podstawówki bo mi was żal. Podczas okresu można zajść w ciąże tak jak i przez 3 miesiace ciaży można mieć miesiączke. ą kiedy robić test wszystko zależy od stężenia hormonu HCG wię przetancie panikować i poczekajcie troche wiem z doświadczenia ze test najlepiej robić dzień po spodziewanym okresie. Pozdrawiam.

Gość Madzinka0000
Moi Drodzy! Mam pewien problem. w dniach 31-06 miałam miesiączkę. Dnia 06, 07, 08( niedziela, poniedziałek, wtorek) uprawiałam sex ( narzeczony spuścił się do środka za każdym razem czyli w niedziele, poniedziałek i wtorek), ale sęk w tym, że ogólnie biorę tabletki antykoncepcyjne, które powinnam zacząć właśnie w niedzielę tj:06.08.2015, lecz niestety nie wzięłam tabletki w niedziele, poniedziałek natomiast we wtorek wzięłam dwie naraz o godz 15:00 (zazwyczaj biorę o 09:40) we wtorek odbył się kolejny stosunek w którym partner skończył we mnie. Nie wiem co mam robić i myśleć. pomóżcie mi. Czy jest możliwość, że jestem w ciąży? Jeżeli tak to jak duża? Pozdrawiam serdecznie