Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzwoniki

wyszłam za mąz a teraz dokumenty....zmiana

Polecane posty

Gość dzwoniki

no i juz po slubie powiedzmy.....teraz czas na fotografa i zdjęcie do nowego dowodu osobistego. mając juz odebrany akt małżeństwa idziemy z wnioskiem wyrobić dowód osobisty. czekam 14 dni na odbiór. następnie z dowodem i aktem małzęństwa idziemy do pracodawcy by pozmieniał dane w kadrach. idziemy do banku gdzie mamy ROR i informujemy o zmianie danych osobowych- wypełniamy wnioski. Idziemy do innego banku tam co mamy np jakies kredyty i tez o tym informujemy , pewnie wypełniamy wniosek. A jak jest hipoteka? tez trzeba sąd o tym powiadomić. płacimy za wniosek 60 zł i czekamy na zmianę w hipotece danych. teraz gaz i prąd, telefon komórkowy, stacjonarny, administracja osiedla w której czynsz płacimy. Do nich tez trzeba wysłacinformację bądz nawet osobiście z dowodem przyjśc . Moze trzebabędzie umowe nowa - aneks spisać> czy ktos wie? no i urząd skarbowy- NIp aktualizacja. co jeszcze zostało prawo jazdy, moze paszport. chyba to co najwazniejsze juz.

Nie martw sie tez mnie to czeka w Stoenie nie powinni robic problemow jesli chodzi o hipoteke nie mam pojecia

Gość eeeeeeeeeeeeeee tam
ja już 5 lat po slubie jestem a rachunki ze spółdzielni przychodzą na moje stare nazwisko, to samo za prąd.... i jakoś nigdy nie było problemu....im chodzi tylko o to, żeby płacić w terminie.... konieczne zmieny to bank, urząd skarbowy i zus....

Mnie też czeka wymiana DO, US i ZUS reszte sobie daruję tj paszport (no chyba że trzeba :O), telefon (w lutym kończy mi się umowa) i resztę.

Ja paszport sobie daruje ,chyba ze bedzie konieczny to wymenie,teraz i tak wszedzie prawie na dowod.Czekam mnie jeszcze wizyta w urzedzie meldunkowym i przemeldowanie do męza i znow godziny wystawane pod okienkami.Dobrze ze to tylko kilka dokumentow

Gość kanonika
Z tego co sie dowiedziałam to Zus o zmianie nazwiaska powiadamia zakład pracy

Gość a u mnie było tak
dowód, czekanie miesiąc, przy odbiorze dowodu wręczyli mi formularz NIP3, złożyłam w zus ze starym dowodem i aktem slubu zmiana w ROR, kopia aktu slubu w pracy-zmiana danych, firma informuje zus umowa o telefon dopiero z nowym dowodem BIUROKRACJA

Gość johanna2
A powiedzcie mi jak to jest z obowiązkiem wymiany prawa jazdy przy zmianie nazwiska? Czy naprawde za to można dostać mandat? Inne papiery jestem w stanie przełknąć, ale prawo jazdy mnie wkurza najbardziej.

Gość zadziwona
dajcie spokój z ta wymiana ja jedynie zgłosiłam do zus reszte mam w nosie