Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzwoniki

problemy do pójścia rano do przedszkola

Polecane posty

Gość dzwoniki

jest 5.00 rano wstajemy. malujemy sie, myjemy, ubieramy......jest przed 6.00 i czas budzic dziecko do żłobka lub przedszkola. A dzecko ryczy,ociaga się, niechce iśc, buntuje się, niechce się ubierać. jak przekonujecie go?jak zachęcacie?jakie metody i strategie? czas leci a my musimy na 7.00 byc w pracy a nasze dziecko walszy ze wstawaniem.

Gość zimny czubek nosa
m,oże za póxno chodzi spać? moje malutkie jak pojdzie spać zaraz po wieczoryce top rano jako tako wstaje?

Gość a ja ja
Dziecko troche inaczej reaguje, nie potrzebuje pół godziny, aby zwlec się z łóżka. Ja mojego syna budzę, potem przygotowuje ubranko i częściowo ubieram go właściwie na śpiąco. Potem wyciagam go z łózka i stawiam na nogi i on momentalnie jest rozbudzony i rozgadany. Czasami trafiaja sie trudniejsze dni, wtedy przytulam go i opowiadam, co będziemy robic popołudniami. i wazne jest, aby dziecko wczesnie chodziło spać.

Gość zimny czubek nosa
dokładnie ja pierwsze czynności tez robie w pół snie dzieciaka powolutku bez nerwów, na dodatek karemie go jeszzce i jak trzeba wychodzic jest ok!! ja zawsze wstaje na tyle wczesnie żeby dzieciaka nie pospieszac rano

Gość dzwoniki
a gdzie prysznic ranny? dziecko śpi i ty go ubierssz takiego nieumytego, spoconego po nocy? a umycie paszek, zabków i praszka? przeciez to trzeba umyc rano. a jak pani zapyta kto sie myje i wtedy on rączki nie podniesie. Powiedzcie moze własnie jak to jest z tym myciem rannym. czy wy dajecie dziecko pod prysznic a jak z okolicami intymnymi? kazecie jemuu myc samemu to czy jej, czy same bierzecie gabeczke i lekko myjecie tam?

Gość dzwoniki lecz sie

Gość dzwoniki
a nibby dlaczego mam sie leczyć. zadałamnormalne pytanie i zamórowało ciebie bo sie okazało ze nie myjesz dziecka przed wyjsciem do przedszkola? fuuu

Gość mama-usia 4 latki
Niewierze kobietki- naprawdę nie myjecie rano swoich pociech? U mnie pierwsze to co dokładna toaleta poranna. dziecko mam tak wyuczone ,że nawet nie pomyślałabym ,żeby na spocone ciało włożyc swieżą bieliznę.

Nie no bez przesady z tym rannym prysznicem.Owszem raczki ,buzie i ząbki dziecko myje rano ,ale prysznic??? Co do rannego wstawania to mój syn chodzi spać koło 20 i jakoś nie ma problemu rano.Budze go pół godziny wcześniej ,robie coś do picia,szykuje mu ubranie i jakoś idzie.Mam też jeszcze jeden sposób,wołam psa który świetnie dsaje sobie rade z obudzeniem dziecka....wiem nie każdy ma psa.

Gość żaneciak
moje dziecko rano jak wsanie to nie idzie pod prysznic. Stoi przy kranie,myje ząbki, twarz, ja przecieram mu brzuszek, plecki gabką, psipsi też, aby czuło,że codzienne mycie jest obowiązkowe.

Gość szop pracz
jest 5.00 rano wstajemy. malujemy sie, myjemy, ubieramy......jest przed 6.00 godzine sie tynkujesz???????uuuuuu wspólczuje

Gość dzwoniki
Nie, nie maluje sie godzinę. W godzine poprostu jestem umyta, wymalowana, ubrana, sniadanie zrobione, internet sprawdzony, posprzatane w kuchni, uczesana. Itp. Tak jak pisałam 5.00 wstaję, i o 6.00 moge juz wychodzić do pracy, czy zajmowac sie budzeniem domowników. Godzina na wszystko mi starcza. Maluję sie bardzo krótko.Starczy czy coś jeszcze?

Gość wstawanko
Ja się nie dziwię, że dziecko nie chce wstawać jak zaraz Go pod prysznic pchają...:) Luzu kobietki:) Ząbki,buzka, rączki i jest ok. Przecież wieczorem dziecko kąpiemy :)

A czy jak jest na dworzu -15 stopni to też rano kapiesz dziecko????Przeziębienie murowane.No wyobraż sobie że po takim prysznicy wyprowadzasz dziecko rano na mróz.Kąpie dziecko codziennie wieczorem,rano nie ma takiej potrzeby bo temperature mam w domu normalną ,i tak samo jak już wcześniej ktoś napisał,mój syn po prostu rozkopuje kołdre więc jak ma się spocić.

Gość a ja ja
Racja, moje dziecko raczej nieszczególnie ma okazje wybrudzić się w łóżku

Gość perfumentka
niechodzi przecież o wybrdzenie sie w łóżku, chodzi o zasady , trzeba wpajac dziecku, że codziennie rano nalezy myć paszki i okolice narządów intymnych. Tam w ciagu nocy się wszystko tez poci przeciez, az dziw bierze,że dziecko idzie do przedszkole nie podmyte z nocy.

Gość jasne
bedzie starsze to samo bedzie sie mylo - nie pamietam zeby mnie rodzice rano pomywalii na flejtucha nie wyrosłam.

Gość Tak upoci sie przez
noc, nie ma co szczegolnie w zimie, swoje dupy tez tak myjecie jak wazych dzieci ?

Jak już włączyłaś się do dyskusji to chociaż miej odwage żeby podpisać się na czarno.Pomarańczowe zawsze mają najmniej mądrego do powiedzenia.