Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a dlaczego

szorstlka skora na nozkach u niemowlaka-czemu?

Polecane posty

Gość rezolka
to na pewno jest alergia a konkretnie skaza

Gość rezolka
wystepuje tez w okolicach lokci, dobry jest sudokrem , ale nie leczy przyczyn tylko skutki

Gość a dlaczego
skaza białkowa??moje dziecko ma 3 miesiace i dopiero wczoraj to sie pojawiło

Gość rezolka
tak, to moze być skaza bialkowa ale nie musi, moi tego nie mieli a chrzesniak ma do dziś i się nasila, jest alergikiem, ma juz 10 lat, czasami ma nawet male strupy, bo drapie

Gość buka poka
To może byc równiez reakcja na mydło, proszek do prania itd

Gość Albo zwykła wysuszona skóra
od wody. Dziewczyny, przestancie stawiac diagnozy na podstawie jednego zdania! Dziewczyna na pewno się wystraszyła a może to nic poważnego. a dlaczego - natłuszczaj skórę malca maściami lub zwykłą oliwą z oliwek dwa razy dziennie, a jeśli to nie wytarczy to i 3. Nie kąp dziecka w mydle tylko w jakims delikatnym płynie do kąpieli dla niemowląt dodajać parę kropli oliwy lub parafiny. Możesz też kupic płyn z oliwką albo np. Oilatum (ale to jest drogie i nie zawsze skuteczne a po co wydawac tyle kasy:P ). Jesli zmiany nie ustąpią w ciągu, powiedzmy dwóch tygodni, idź do lekarza po poradę.

Gość buka poka
płyn do kąpieli jeszcze bardziej wysusza skórę. Niedrogim a skutecznym płynem z oliwka jest linuś - ja kupiłam w aptece

Gość moja córeczka tez
miała taką skóte na nóżkach zmieniłam oliwke na krem do ciała nivea baby i jest ok :)

dziewczyny mają rację, szorstka skóra konkretnie na nóżkach, z czasem przekształcajaca się w większe nacieki to objaw alergii. W każdym lepszym poradniku można to przeczytać. Móż miały też to miał od płynu do płukania. Odstawiłam płyn, smarowałam oliwą z oliwek i przeszło.

Gość mediagirl
Szorstka skóra jest również objawem niedoboru żelaza

Gość a dlaczego
dopiero byłam u szczepienia i nie zwrociłam uwagi na to zeby pokazac lekarzowi-w sumie wczoraj wyczułam pod reka ta szorstkosc bo tego praktycznie nie widac tylko jest wyczuwalne

Gość moja tez tak miala
na nozkach i raczkach i okazalo sie, ze to z mydelka!! Wlewaj dziecku do wanienki plyn do kapieli dla niemowlat np nivea i nie myj juz mydelkiem!! moja ma juz 16 miesiecy i dalej myje ja tylko w wodzie z plynem bez mydelka. Dolegliwosci natychmiastowo ustapily

Gość moja tez tak miala
zapomnialam dodac, ze mydelko wysusza skore niemowlaczka

Ja stosowałam krem intensywnie nawilżający do suchej skóry. Po tygodniu wszystko wróciło do normy. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Jeżeli chcesz dokonać zakupu to skorzystaj z porównywarki cenowej CoZaCena, sprawdzisz ceny produktów w jednym miejscu.

Gość Jowita82
raczej reakcja na jakis kosmetyk. Musisz uzywac tylko hypoalergicznych i najlepiej bezzapachowych. Ja mam takie elodermu z apteki np krem aktywny i super sie sprawdza u malutkiej.