Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pauluusia

Mocne paznokcie

Polecane posty

Gość pauluusia

Zawsze mialam twarde paznokcie, ale teraz zaczely sie strasznie rozdwajac i lamac nie moge sobie z nimi poradzic. Od dwoch tygodni jem witamymy i dalej nic... Znacie jaka dobra odzywke na wzmocnienie?

Gość puchanka
Poszukaj przyczyny. Być może Twoje dłonie zaczęły "spędzać" dużo czasu w wodzie. Długotrwałe moczenie powoduje rozdwajanie się paznokci. Może być także następstwem zażywania leków(Retinoidów).Może niestety także towarzyszyć łuszczycy, bądź świadczyć o liszaju płaskim.Mam nadzieję,że nie nastraszyłam za bardzo,ale takie są mi znane przyczyny Twojego problemu.

Polecam odżywkę Sally Hansen (ponad 30zł), działa. Z tańszych Inglota Silk Wrap, lub bombe witaminową Joko, odżywki Killys też są okey (cena ok 10zł). A jeśli nie, to kuracja domowa. Mocz pazurki w oliwie z oliwek kilka minut, potem w wodzie z cytryną i jedz Silice- to pomaga.

Zadna odzywaka w stylu lakier do paznokci moim zdaniem nie jest odpowiednia. Bo przeciez trzeba ja zyms zmyc, prawda? A czym? Zmywaczem. I zapewne acetonowym Ja od siebie polecam odzywke Essence nail repair 5000 pencil\". To odzywka w pisaku. Wygkada jak flamaster. Aplikujesz ja \'amlujac\' po paznokciu. Momentalnie wysycha. A dziala super - juz po pierwszym uzyciu. Ja zawsze mialam miekkie paznokcie istrasznie rozdwajajace sie. Teraz mam zdecydowanie twardsze i nie rozdwajaja sie!

Gość Aga007111111
A można ją kupic w aptece??????

Polecam złotą odżywkę Sally Hansen Miracle Grow, trzeba nakładać ją codziennie :) jak lakier, bądź jako bazę pod lakier.

Polecam MILAGRO - zestaw regeneracyjny na miękie, pekające, rozdwajajace paznokcie oraz zarastajace i zadzierające się skóki Zestaw dostepny na stronie www.nisim.pl cena 70zł na trzymiesieczna kuracje.Efekty juz po kilku dniach

A ja polecam: * dodatkowo, używać SZKLANY PILNIK, * wcierać w skórki oraz paznokcie olejek do skórek ( 2 razy dziennie), na cały paznokieć, takze pod wystajacą część paznokcia, * koniecznie rekawiczki ( zmywanie, pranie, sprzatanie), * suplementy dostepne w aptece, * jak malujesz pazurki, obowiazkowo odżywka pod lakier, * jak zauwazysz, że paznokieć zaczyna sie rozdwajać od razu opiłuj go dokładnie oraz rozwarstwienia wypoleruj polerką. To spowoduje, że zatrzymasz dalszy ciag tego stanu.

ja kiedys mialam to samo ze swoimi pazurkami. i zadne lakiery kremy i nic takiego nie pomagalo. moja kolezanka farmaceutka poleciła mi zeby zaczęła przyjmować witamini takie jak skrzyp, pokrzywa itp.... i zaczełam. po 2 tygodniach skończyło się łąmanie paznokci, rozdwajanie itp a co więcej moje włosy stały się gęstrze i bardziej lśniące .... naprawde polecam.

Gość milena20
Moje paznokcie są koszmarne. Co kawałek muszę je opiłowywać bo sie okropnie wyszczerbiają i rozdwajają..teraz wyglądają jak pałki a i tak ciągle się wyszczerbiają. Nie daje sobie z nimi rady..prosze..dajcie mi jakieś dobre porady bo zaraz z nimi zwariuje! Wyglądają bardzo nieestetycznie i nie mogę na to nic poradzić. Próbowałam różnych odżywek ale nie było żadnych efektów.

Gość sylwuska
Ja ci polecam odżywkę Lovely , mozesz ją kupić w rossmannie za jedyne 5 zloty w dodtaku jesy wdyajna, ja juz mam 4 sloiczek, zaczelam go uzywac z tydzien temu i juz widze ze pazurki sa mocniejsze i szybciej rosna a wczesniej zrobilam przerwe i byla maskara.Odzywka ma forme zelu, jest rozowa i zaraz po nalozeniu wysycha ja nakladam pare razy dziennie. Stosowalam juz mase lekow ziolek naparow lakierow , ale to jest moj najtanszy i numer 1.

Gość crazyalinka
ta odzywka z rossmana co mowila kolezanka kiedys ja kupilam i nic mi nie pomogla jak dla mnie fatalna nie wiem jak dla innych

Czegokolwiek byście nie używały (zarówno do włosów jak i do paznokci) efekt bedzie widoczny najwcześniej po kilku tygodniach. Nie da sie "posklejać" rozdwojonych paznokci czy włosów... to co jest zniszczone musi zrosnąć lub zostać obcięte a dopiero jak odrośnie można mówić czy urosło mocniejsze/ładniejsze itd. wtedy wiadomo czy odżywka działa. :) straszne ale prawdziwe

Gość jubilerski
Musiałyście mocno je zaniedbać - wiem ile trwa powrót do normalności w paznokciach. Strasznie długo :( Ja o moje paznokcie walczyłam z odzywką New nails, ale się udało - teraz wyglądają doskonale.