Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alien_23

ukryty wymiar

Polecane posty

Gość alien_23

bardzo ineresuje mnie temat tzw ukrytych wymiarow.Czy macie moze jakies linki do podzielenia sie?

Gość tylko numer
Chodzi o czwarty wymiar?

Gość Wesoly Romek
Ja mam bardzo ukryty moj wymiar.

Gość alien_23
no wpisalam w google ale nic ciekawego nie bylo

Gość dfg
poszukaj o teorii superstrun

Gość alien_23
dfg dzieki patrzylam na te superstruny ale nie pojmuje za wiele :):)Ma ktos moze jeszcze jakies linki?Bede wdzieczna

btw. przypomina mi sie tez jakas ksiazka na temat trojkata bermudzkiego; autor udowadnial ze te samoloty znikajace i statki trafiaja do innego wymiaru wlasnie...w ogole byla bardzo ciekawa ta teoria i przemawiajaca, ze chyba wokol calej ziemi sa rozmieszczone takie punkty-wejscia do innych wymiarow..., ale za chiny nie pamietam tytulu ani autora :(

Gość alien_23
ale w tym linku co dalam jest ciekawie to wytlumaczone

Gość alien_23
ej piszcie cos na pewno ktos z was cos wie na ten temat.Musze sie czegos o tym dowiedziec bo bylam swiadkiem pewnego dziwnego wydarzenia

Gość alien_23
no wlasnie bylo to dziwne wydarzenie i nie wiem czy to byl sen.Dlatego jak najwiecej chcialabym sie dowiedzisc o ukrytych wymiarach,bo slyszlalam ze jest mozliwosc przemieszczania sie miedzy nimi a niektore osoby nawet byly swiadkami takich odwiedzinz inych swiatow:/:/

Gość student fizyki
Proponuję zająć się na razie znanymi trzema. Można się o nich dowiedzieć wiele ciekawych rzeczy. Co do tych ukrytych - radzę odstawić alkohol i drugi.

Gość inna wkurzona
jak masz tak pisac to nie pisz w ogole.Balam sie jak cholera a ty sie nasmiewasz.I nie pije ani nie pale.A ze niektorzy nie umieja siegnac troszke dalej swoimi ptasimi mozdzkam niz ich grunt pod nogamii to juz ich problem

Gość alien_23
to wyzej to jestem ja. nicki mi sie pomiesszaly

Gość student fizyki
Czyli podsumujmy: ty jesteś światła, bo wierzysz w ukryte wymiary, a ja jestem kretynem bo nazywam to idiotyzmem? Kurwa, co za odwrócenie kota ogonem!

Gość alien_23
cholera nie mowie ze jestem swiatla.Tylko ty w ogole nie dopuszczasz takiej mozliwosci ze ktos mogl przezyc cos czego ty nie przezyles i jeszcze wyzywasz od cpunow.Wiec moze sie zastanow kto tu przegina

Gość cast away
Budująca dyskusja...

Gość student fizyki
Ale ja dopuszczam możliwość, że to przeżyłaś. Co więcej, wierzę ci. Jednak staram ci się wytłumaczyć, że nie ma to nic wspólnego z ukrytymi wymiarami tylko był to sen, majak czy coś w tym stylu.

Gość alien_23
nie tak miala wygladac ta dyskusja ale niektorzy musza sprowokowac bo nie przezyja

Gość alien_23
no czyli wlasnie nie dopuszczasz bo juz z gory zakladasz ze mi sie to snilo.Skoro studiukesz fizyke to lepiej sypnij jakimis faktami

Gość alien_23
i ja nie twierdze ze byly to od razu jakies ukryte wymiary.Ale chce to zbadac i stad wlasnie ten topic

Gość student fizyki
Niestety ukryte wymiary nie są w programie studiów fizycznych i nie zanosi się, żeby w ciągu kilkudziesięciu najbliższych lat się tam pojawiły.

Gość cast away
Drogi studencie fizyki - szanuję twoją profesję, jednakowoż uczyń pewien eksperyment myślowy. Oto jesteś studentem tejże fizyki tyle że 100 lat temu. Nagle jakimś trikiem wpada ci do rąk podręcznik spisany w obecnych czasach czyli tych które są dla ciebie przyszłością. Czyż nie potraktowałbyś go jako urojenia, wymysły i senne marzenia? Cała fizyka kwantowa na przykład?

Gość cast away
To zacznijmy ab ovo: czy wg ciebie teorie Hawkinga nt. możliwości chronomocji są uzasadnione? I jak to ma się do hipotezy tuneli Einsteina-Rosena?

Gość student fizyki
Cast away: nie rób takich porównań. Wszystkie dzisiejsze teorie fizyczne, łącznie z całą mechaniką kwantową i szczególną i ogólną teorią względności są potwierdzone doświadczalnie i opisane matematycznie. Natomiast te wasze ukryte wymiary są jedynie wymysłem ludzi z zamiłowaniem do fantastyki i nie mają NIC wspólnego z nauką.

Gość alien_23
no wlasnie.Nie wiem czy wiesz ale ten temat ma wiele wspolnego z oddzialywaniem pola grawitacyjnego i jego roznym achowaniem