Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lorcia

opryszczka w 8 tc

Polecane posty

Jestem w 8 tc i własnie czuje, że wyłazi mi opryszczka na ustach, czy mam się martwić?

Gość klara 82
nie chcę cię straszyć ale skonsultuj się ze swoim lekarzem... wirus opryszczki jest bardzo niebezpieczny ...

Gość nieprawdaaa
Jak byłam w ciąży pytałam lekarza o wirus opryszczki i powiedział mi, że tylko opryszczki narządów rodnych jest groźny.

Przed wizytą weż wacik i namocz w mleku.Zapobiega to opryszczce(a raczej łagodzi objawy).Wiadomo że w ciąży nie wolno uzywać mocnych leków ,ale zanim doradzi Ci coś lekarz zadziałaj z mlekiem.

jeżeli to nie jest twoja pierwsza opryszczka to ok,niczemu nie przeszkadza,ale jesli opryszczka pojawia sie w ciaży po raz pierwszy to dopilnuj po urodzeniu aby zbadali słuch dzieciątku.

Gość klara 82
jestem w 16 tc i miałam niedawno opryszczkę. pytałam lekarza i powiedział że możnaby się martwić gdybym byłla na początku ciąży ( tak jak ty) bo wtedy powstaje większość organów wew. maluszka a wówczas wirus byłby groźny. opryszka jest groźna, nietylko ta narządów rodnych, szczególnie na początku ciąży i w okresie okołoporodowym.

Cytuje \"Co robić: Gdybyś zaraziła się opryszczką w czasie ciąży, koniecznie skontaktuj się z lekarzem – prawdopodobnie skieruje Cię na leczenie w szpitalu. Odwiedź także gabinet specjalisty, gdyby podczas ciąży doszło do nawrotu infekcji. Doktor przepisze Ci Acyklowir – skuteczny preparat przeciwwirusowy. Czy to groźne dla dziecka: Niestety tak. Zakażenie u przyszłej mamy może być nawet przyczyną poronienia lub przedwczesnego porodu. Największe ryzyko istnieje, gdy kobieta ma pierwszy rzut opryszczki narządów płciowych na krótko przed rozwiązaniem. W tej sytuacji lekarze proponują zwykle cesarskie cięcie. \"

dziewczyny!!!!!!!!!!LORCIA PISZE O OPRYSZCE NA USTACH .Nie martw się ja często miałam opryszczke na ustach i znam dużo dziewczyn które miały opryszczki NA USTACH i wszystko jest ok. Jak juz pisałam wczesniej pierwsz opryszka może mieć wpływ na słuch dziecka dlatego musisz dopilnowac aby u twojego maleństwa zrobili po ;pporodzie badanie słuchu.Natomiast opryszczka narzadów rodnych jest niestety niebezpieczna,ale ty o takiej nie piszesz !!!!!!!!!!!!!!!1

Dopiero póżniej jest cytat co do opryszczki na nażądach płciowych.Nie wolno lekceważyć opryszczki choćbyś ją miała w nosie.

No to mnie wystraszyłyście. To co w takim razie robic skoro nie wolno tego lekcewarzyc??

Iść do lekarza,u mojego męża zawsze działa przetarcie ust wacikiem namoczonym w mleku.Ale tylko wtedy kiedy zrobisz to zaraz po tym jak tylko zauważysz opryszczke.Będąc na Twoim miejscu nie bagatelizowałabym tego.To nie jest zwykły wirus.

Gość klara 82
najlepiej niech zapyta lekarza ginekologa. to że wirus objawia się krostami na ustach, nie znaczy że znajduje się wyłacznie na ustach. jeśli ktoś już zaraził się wirusem opryszczki ma go do końca życia! dziewczyno idź do lekarza, albo chociaż zadzwoń!

w ciazy mialam 3 razy opryszczke na ustach i stosowalam SONOL takie kropelki w kulce kosztuje ok 3 zl w aptece i jest bezpieczny