Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala86

problem z zazyciem yasmin !co mama zrobic?!

Polecane posty

Gość mala86

wczoraj wystapilo krwawienie.. zazylam tabletke yasmin ... krwawienie ustapilo w sensie takim ze juz go niee bylo , najwiekszy problem to iz miesiaczke powinnnam dostac dopiero 27.10.2006 a ja zazylam yasmin 23.10.2006... gdy pojawilo sie krwawienie..!:( zalmka... teraz niee wiem czy dzis kontynuowac zazywanie pigulek czy moze poczekac do dnia miesiaczki kalenarzykowej??? prosze pomozcie mi bo niee wiem co zrobic... zalamka... blagam...

skoro więłaś już jedna tabletke , a krwawienie było- to kontynuuj reszte opakowania, ale ...zabezpieczaj się dodatkowo do końca tego właśnie blistru... ( bo nie jestes pewna czy to był już okres czy plamienie)

Gość mala86
dzieqje.... ale mam jeszcze pytanie... a ajk dostane miesiaczke tego dnia co powinnnam??! to niee stanie sie nic ze zazywam tabletki juz kilka dni??! mam objawy nikle takie ajk sa umieszczone w ulotce... zle samopoczucie, bole glowy... wogole zle samopoczucie... !a moze wystapic tak iz dostalam ta miesiaczke i przy zazyciu tabletek ona sie zahamowala... tzn.niee wystepuje.???!!!!! bardzo dzieqje ....

może też tak być że dostałaś normalnego okresu ale po 1 tabletce on znikł...kilka dziewczyn z forum tak własnie miało..I skoro już zaczęlas brać tabletki to nie dostaniesz już okresu... Mam nadzieje iż ulotcę dolączona dotabletek przeczytalaś i jesteś swiadoma wszytskich skutków ubocznych które mogą wystapic przy kilku pierwszych opakowaniach

Gość mala86
aha... dzieqje... tak przeczytalam cala ksiazeczke(ulotke )dolaczona do tabletek!!! ale powinnnam juz dostac miesiaczke pomiedzy pierwszym a drugim opakowaniem???!!!! z gory dzieqje ,.... pozdrawiam...

Nawet jeżeli to nie był pierwszy dzień okresu to się nie martw:-) Bo yasmin zahamuje owulację,. Najepiej zabezpieczaj się jeszcze gumką przez ok 10 dni i na pewno bedzie ok;-) ps bywa tak ,ze tabletki powstrzymuja okres.

Gość mala86
dzieqje wam slicznie za pomoc... .... w razie klopotu bede sie odzywac.... pozdrowionka i buziaczki .... :)

Gość mala86
zalamka....!!!!! skonczylam juz brac yasmin.... a wczoraj powinnnam dostac miesiaczke... a niee dostalam. ;( ;( :( ... czy musze szybko isc do lekarza???? boje sie ze cos jest niee tak ..... pomocy..............

Gość stu 2007
hejka... to chyba jakas plaga......ja również zaczynam brac yasmin.....wczoraj wystapiły u mnie plamienia takie lekko brunatne, przy tym czułam sie jakby miała nadejśc miesiączka bo to w sumie jej termin, dlatego wczoraj wzięłam pierwsza tablekte yasminu,,,,,dzis dalej mam te plamienia a okresu nie widac............juz sama nie wiem co sie dzieje, jestem troche poddenerwowana, bo nie wiem co mam robic .............. mam nadzieje ze jutro sie wszystko wyjaśni...... ---> mala 86 nic sie nie martw, moze sie opóznic okres dlatego ze podczass brania tabletek organizm troche inaczej funkcjonuje, głowa do góry:)

Gość mala86
aha.... ale sie tak boje ze szok... dzis jeste juz sroda a tu nic.... a miesiaczka powinnna wystapic w poniedzialek... :(:(:( i teraz jak sie spoznij to na 8 dzien moge zazyc kolejna tabletke yasmin..????!!!!tak?? dzieki za pomoc.... pozdrowionka... :)*

Gość mala86
od pierwszego dnia miesiaczki???!! juz sie poglubilam z nerwow o te pigulki.... :(:(:(:( !!! az sie wykoncze..mam nadzieje ze jest ok... i ze miesiaczke dostane... :* .... pozdrawiam buziaczki :*

Ojejku .....mała......to ze ostatnią tabletkę wzielas dajmy na to- w niedzielę - to nie oznacza to że krwawienia dostaniesz następnego dnia......Mozesz dostać i 2 dnia i 3 dnia i 4 dnia....i 7 dnia........ Ja dostaję 4 dnia...... Następne opakowanie zaczynasz 8 dnia..........

Gość mala86
8 dnia.... liczac od pierwszego dnia miesiaczki... tak?! bardzo przepraszam...za beznadziejne pytania ale sie strasznie boje.... ;/ :(:( dzieqje za wszystkie odpowiedzi.... pozdrawiam.... buziaczki .... jeszcze raz bardzo dzieqje za wsparcie... i odpowiedzi... :):):) :*:*

mała------czekaj czekaj.............Czy ty już zaczęłaś brać tabletki? I czy skończyłaś opakowanie?????? Z treści tego topicu wynika ze tak........ Wiec nastepne opakowanie zaczynasz 8 dnia po SKONCZENIU POPRZEDNIEGO OPAKOWANIA............To zawsze wypada w ten sam dzień----opakowanie kończę we wtorki a zaczynam po 8 dniach w srodę.......... Nie liczymy tu krwawienia... rozumiesz??

Gość mala86
czy moze 8 dzien liczac po ostatniej tabletce.....?????!!!!!!!!!!! gdzie moze juz byc krwawienie???!! i w trakcie miesiaczki w 8 dzien zazywam nowe opakowanie....??!!przepraszam.... a zarazem kolejny raz bardzo dzieqje.... pozdrawiam.... :* :* BARDZO PRZEPRASZAM ZA TAKIE PYTANIA.... ALE ROWNIEZ BARDZO DZIEQJE... :):):)

Gość mala86
juz tak....!!!! czyli w poniedzialek zazywam nowe opakowanie.... o to mi wlasnei chodzilo..... bardzo dzieqje.... i naprawde bardzo przepraszam...

Gość mala86
juz teraz wszystko rozumiem..... i wszystko wiem.... wielkie dzieki.... pozdrawiam... :):):)

;) Czyli--- jesli opakowanie skończylaś w niedzielę to następne zaczynasz w poniedziałek po 8 dniach....

Gość mala86
czesc :) mam pytanie..... chce skonczyc zazywac tabletki yasmin....... jestem teraz w polowie opakowania...... ale jzu niee chce ich zazywac..... czy moge je skonczyc dzis brac....

Gość meheret
jasne że mozesz. odstawić tabletki mozna w każdej chwili!!!