Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Damianzs

Psy

Polecane posty

Gość magda28w
Mam 4 letniego dobermana rasowy bez rodowodu.Pies jest ułożony, inteligentny mozna na nim polegać w każdej zagrożonej sytuacji.Obroni, pobawi się i jest super!

Gość doMagdy
Twoj pies to MIESZANIEC,a nie rasowy jesli nie ma rodowodu:-P

Gość magda28w
Nie jest mieszaniec bo jest po rodowodowych rodzicach tylko kupilismy go z mężem bez rodowodu!

ja też mam dobka, którego uwielbiam, ma 8 miesięcy i jest najmądrzejszym psem, jakiego miałam :) oprócz tego mam jeszcze 6-letniego owczarka niemieckiego, tez bardzo go lubię, mimo iż jest typowym psem podwórkowym :) Dzielnie broni domu :) Ale jeśli w przyszłości będę miała jeszcze pieski - to tylko i wyłącznie dobermany :) Nie ma wspanialszej rasy psów :)

ja mam pekinczyka slicznego i tez bardzo pilnuje swojego domu,jest bardzo rodzinny jedyny mankament to ze czesto szczeka-ale ja to interpretuje tak domownicy czesto sie kloca z powodu silnego temperamentu to i pies ma temperament................

Gość dzis jest dzoen kundelka

Gość magda28w
Wiewiórkaaa -zgadzam się z tobą tylko dobermany!!Sa wspaniałe psy!

Gość sdcdac
mam dwie dobermanice, lojalne, pewne siebie, obojętne wobec obcych (no chyba że ktoś im się nie podoba), bardzo czułe w kontaktach z domownikami, mądre, z zapędami do dużej niezależności a tak ogólnie, słodkie istotki, i dla mnie jak dzieci ;)

Widzę, że fanów dobermanów coraz więcej ;) Może w końcu zostanie przełamany mit, że to psy-mordercy i ludzie zrozumieją, ze psy ras obronnych jesli są dobrze wychowywane są najwspanialszymi przyjaciółmi. Mnie mój dobek przeraża tylko pod jednym względem - jest tak piekielnie inteligentny, że coraz częściej myślę o nim bardziej w kategorii \"człowiek\" niż \"pies\" :)

Gość magda28w
Zgadzam sie że ludzie nie mają pojęcia o psach a mówiża że psy to mordercy.Tak samo mówią o rottweilerach , miałam rottweiera przed dobermanem, niestety zdechł ze starości -i nigdy nikogo w domu nie ugryzł , zawsze wierny przyjaciel i obrońca! Moim zdaniem jak sobue ktoś psa wychowa takiego ma!

mieszaniec to pies pomiedzy jedna a drugą rasą:) rasowy to od rodziców tej samej rasy a z rodowodem to już inna sprawa:)

ja tez mam dobka :) 2 letniego :) przekochany jest! najwiekszy pieszczoch swiata!!!! ale kiedy trzeba potrafi warknąc i sprawic wrażenie, że jest groźny :) uwielbia wszystkie male i duze pieski :) z kazdym się musi przywitać i buziaczka mu dac :P

Gość Frania mania
Weroniko złota, dla mnie nie ma nic gorszego niz taka mała żaba uzurpująca sobie prawo do bycia psem obronnym, śmieszne , ale i upierdliwe. Wiecznie szczekajace , atakujące duze psy, czy tez dolatujące do człowieczych łydek. Jezeli juz ktos decyduje się na małego pieska, to powinien dążyc, zeby to był słodki miły piesek, a nie cieszyć się z jego pseudoobronności. Troche rozsądku. Chcesz człowieku psa obronnego, zainwestuj w odpowiednią rasę. Bo to są psy, które mają nizsza pobudliwość , ale jak zaatakują są naprawde grozne, i zainwestuj w szkolenia, bo taki pies musi byc posłuszny. A małym to wszystko niby wolno, mało kto wychowuje, i pełno tych szczekających , goniących biegajacych, rowerzystów, wypierdków.

Moje małe sa bardzo spokojne, pekinka czasem szczeka, ale tak cichutko, nisko i chrapliwie. A druga w ogóle. Są wielkimi pieszczochami, nigdy nikogo nie ugryzły.Ale oczywiście znam też malutkie pieski bardzo hałaśliwe i nawet agresywne. W przypadku małych psiaków wszystko zależy jednak od wychowania i chyba nie wymaga fachowego szkolenia, tylko cierpliwości i czasem trochę konsekwencji.

Gość magda28w
A mój doberman nie atakuje nigdy pierwszy innych psów.Na małe pieski to podnosi nogę i obsikuje a na duże to zależy czy na niego warczą, to on też warknie i to porządnie.Na ludzi nie jest agresywny no chyba ze ktoś wygląda podejrzanie lub macha np. kijem w jego stronę.Strasznie nie lubi pijanych facetów!Nie cierpi tez kotów:)Jest mądrym psem!!!:)

magda28w moj dobek tez nienawidzi pijanych facetow :) zawsze warczy na nich :) na ludzi bez powodu tez się nie rzuca....no chyba, ze to listonosz:P na koty sie nigdy nie rzucał...chociaz mial ochote obwachac ale one zawsze uciekały :) dla innych psow tez jest super łagodny, no chyba ze ktorys pierwszy zacznie atakowac, szczekac, warczec itp. ale moj jeszcze zadnego nie ugryzł :) w ogole to go male dzieciaki głaszcza, za ogonek ciągną a on sie nie denerwuje... lubi pieszczochy :) na kolana wchodzi, zeby go smerac hahahaha...pies obronny buahahaha :D

No tak...wszystko zależy od człowieka ( pańci)... Znam rottwailera, co potrafi zalizać na smierć...i potwornie jadowitego pinczerka . A ostatnio czytałam bardzo pouczającą książkę pt. \"Sygnały uspokajające \". Pani kynolog twierdzi, że psy genetycznie są stworzone do życia w zgodnej sforze... a ich sfora to równiez my, ludzie :)