Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga2666

Uszypniecie bociana

Polecane posty

Gość aga2666

Witam mamusie !!! Moja córcia urodziła się z tzw uszczypnięciem bociana czyli naczyniakiem prostym. Lekarze twierdza ze jej to zniknie za jakiś czas. Jednak ma to uszczypnięcie na oczku czole nosku i pod noskiem trochę tego sporo. Może któraś z mam tez miała lub ma podobny problem bardzo chciałabym wiedzieć po jakim czasie to ginie. Pozdrowionka wszystkim mamuśkom!!!

Gość Wózeczek
Przykro mi ale ja cie nie moge pocieszyc. Mój 4 letni synek tez sie z tym urodzil tyle za ma to z tylu na karku. Dobrze ze wloski przykrywa bo ma to do dzis, zjasnialo owszem, moze o dwa tony ale nadal jest widoczne, zwlaszcza jak jest zimno, albo podczas kąpieli. Ale moze twojej dzidzi zejdzie calkowicie. Pozdrawiam

Witam! Moja córcia miała na prawej powiece, karku i pośladku. Z dwóch pierwszych miejsc zniknęło całkowicie, a na pupie trochę zjaśniało i jest niewielkie. Mi lekarze mówili że do roku czasu powinno się wchłonąć ale co lekarz to inna opinia. Nie martw się na zapas, może nic nie będzie widać :)

Gość staran
nasze maleństwo też to ma ale na brzuszku i zjaśniało ale widać, za to w pryzpadku znamiona na twarzy można dostać refundację z NFZ na przeszczep

Gość aga2666
Dzięki za odpowiedz bo juz naprawdę zaczynaliśmy sie martwić. Dowiedzielismy sie jeszcze że te naczyniaki dosyć łatwo się usuwają. Wszyscy jednak lekarze twierdzą ze to z twarzy się wchlonie z czasem tylko daty są rózne. Pozdrowka

hej:) moj synek ma takie cos na czółku dosc spore i na karku malenkie. To na czole jakby zjasnialo (maly ma 7 tyg)ale tylko troszke.Lekarka powiedziala ze do 6 mcy powinno sie wchlonąc a jezeli nie to mam sie zglosic do dermatologa. Synek znajomej mial tez takie cos i zniknelo samo. Czytalam gdzies na necie na ten temat i ponoc te z twarzy schodza ale inne niekoniecznie pozdrawiam

Gość mój synek
ma do tej pory tylok że dużo bledsze na karku i powiem szczerze że uwielbiam to , zawsze dostawał od nas w to miejsce buziaka ale teraz ma 7 lat i już nie znosi buziaków :) musimy mu kraść całuski :)

Gość aga2666
Co lekarz to inna opinia. Dowiedzialam sie ze te z karku niekoniecznie tak szybko schodzą ale pod wloskami to nie problem gorzej z twarzyczką. Pozdrawiam!!!

Gość aga2666
Daffodile moja coreczka tez ma podobne tyle ze ma troche mniejsze na czole ale ma to tez troszke na nosku pod noskeim i na powiece jestem dobrej mysli ze to zniknie. Milenka ma teraz 12 dni. Pozdrowka

Gość aga2666
Witam!! Malutka dala nam dzis popalic ma harakterek hehe nie chce spac w lozeczku. W tej chwili spi z nami ale juz niedlugo. Pozdrowionka rodzicom

Gość aga2666
zrobilam byka niechcacy charakterek heheh.

Aga, ja nawet czytalam troche na necie i ponoc wlasnie te z buźki schodza ja mam nadzieje ze synkowi zejdzie,juz jest jasniejsze niz po porodzie, wtedy dosc rzucalo sie w oczy a teraz nie swoja droga jestem ciekawa dlaczego takie cos sie robi?ja nie mialam ciezkiego porodu

Gość aga2666
Witam!! Dofodile słyszalam ze to moga byc sprawy genetyczne, lub przechodzenie grypy w ciązy. Slyszalam tez ze to od cezkiego porodu ja rodzilam 20 godz. Mialam tez grypę jelitowa w pierwszym trymestrze ciazy wiec nie wiem jak to się stało ze moja Milenka to ma. Mysle ze naszym dzieciom to zejdzie zanim sie obejrzymy. Pozdrowka

ja rodziłam 4 i tez miał teraz sa sląbe nasilaja sie przy płaczu na karku juz ich nie ma troszke na powiece i pod noskiem