Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzizyska

dziewczyny jakie badania kazal Wam zrobic lekarz na poczatku ciąży?

Polecane posty

Gość dzizyska

mnie kazal zrobic: mocz- wlasnosci fizyczne mocz- bialko mocz- cuk. ciala ketonowe mocz- barwniki zolciowe mocz osad hematokryt hemoglobina krwinki czerwone krwinki biale wzor krw bialych krew- glukoza grupa krwi - ja i maz

Gość dzizyska
tezo mialam przed ciaza ale chyba powtorze teraz tez:) dzieki za odpowiedz:)

to samo!!!!!w poniedz ida wlasnie i pewnei zaplace jak cholera....

Gość dzizyska
wlasnie dzwonilam do laboratorium te badania nie sa drogie ustalenie krwi grupy 23 zł czyli za mnie i meza 46... a mocz i krew sa tanie.. texo kosztuje 17... w 70 zł sie zmiescisz na pewno... ja ide jutro a i badania na czczo sie robi;)

Gość dzizyska
dziewczyny a ile sie czeka na wyniki tych wszystkich badan??

Gość dzizyska
no jak zaczelam czytac ile tych badan to pomysllam sobie ze ze 150 zł zaplace wiec 70 bylo milym zaskoczeniem.. ale dla mnie ogolnie rzecz biorac to tez kupa kasy;)

ja pikole 70 pln badania kazzda wizyta 100pln powariwali!ale czego sie nie robie dla dobra dzidzi!no nie?

Mocz , morfologia i grupa krwi z dnia na dzień. Na wynik toxoplazmozy czekałam około 3 dni. Jesli matka ma grupę krwi,, 0 rh+\" to grupa krwi ojca nie ma już znaczenia i nie trze3ba jej badać. Przy ,,0rh+ \" matki nie ma szans na konflikt. Pozdrawiam :)

Gość łatwa easy
czemu chodzicie prywatnie a nie z funduszu pobiersac krew i badac mocz?

Gość Bania
mnie olala moja owczesna lekarka i zrobila mi tylko te podst badania tj.krew(krwinki,hemoglobina)i mocz.zapomniala o tym ze w ok 20 tyg nalezy zrobic usg polowkowe a na poczatku ciazy cytologie o ktorej pomyslala dopiero w 25.kiedy spadly mi wyniki zaczela sugerowac ze moze wyst wada u dziecka poniewaz jej zdaniem sie ODCHUDZAM,to zawazylo na tym ze za tydzien mam 1 wizyte u innego lekarza ktory mam nadzieje bedzie wiedzial co robi i nie bedzie sie wykrecal od odpowiedzialnosci za swoja niekompetencje.

Gość ad badań
ciekawe czy te badania można zrobić z NFZ (skoro jesteśmy ubezpieczeni)..tylko czy skoro chodzimy do prywatnych (w większości) to kto przepisze na NFZ- bo chyba tak z ulicy nie można iść do laboratorium państwowego??? chyba ze się mylę?