Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdavcdsvc

leczenie raka a ciąża/pytanie

Polecane posty

Gość sdavcdsvc

Dajmy na to że trzeba się poddać chemioterapii lub że konieczna jest operacja pod narkozą. Czy w takiej sytuacji usuwana jest ciąża? Jak to z tym jest?

Gość moja
przjaciolka miala cesarke ( w 7 miesiacu) i potem robione wszystkie zabiegi

Gość Zuzienka
Zalezy od typu nowotworu jego stadium oraz zaawansowania ciazy

Gość sdavcdsvc
Aha, dzięki! Pytałam bo ostatnio miałam lęki że jestem w ciąży a właśnie wykryto u mnie bardzo niepokojące zmiany nowotworowe. Na szczęście okazało się że opóźnienie w wystąpieniu krwawienia było spowodowane najwyraźniej właśnie stresem (nie co dzień wykrywa się u siebie groźną chorobę). No i tak się zastanawiałam co by było gdyby (wiecie, podwójny koszmar).

Gość Zuzienka
No moja kolezanka byla w 7 tygodniu ciazy jak wykryto u niej nowotwor.Lekarz kazal usunac ciaze.Usunela.Druga kolezanka byla w 8 miesiacu jak wykryto u niej raka tarczycy.Zrobili jej cesarke i usuneli tarczyce.Teraz jest OK .

Gość gość
Znalazłam wspaniały film z historiami osób chorych na raka, którzy stosowali leczenie terapią hipertermii onkologicznej i którym hipertermia bardzo pomogła. Warto obejrzeć, naprawdę bardzo wzruszające: https://www.youtube.com/watch?v=aNtVjoE_O6k&a mp ;a mp ;a mp ;t=156s

Gość gość
Bardzo budujące, że jednej na sto się udało, ale pamiętajmy, że niestety większość kobiet odkładających leczenie onkologiczne niestety umiera, bo po ciąży na leczenie bywa już za późno. Nie wszystkie nowotwory są tak samo agresywne - ale jeśli to jeden z tych, to ryzykuje się życie.

Gość gość
weźcie przestańcie pitolić, jak jest rak w niskiej ciąży to normalne, że należy usunąć ciążę, już tak pitolicie o tym usuwaniu czy nie, że aż sie chce rzygać