Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaga_1990

ciąża a wysiłek fizyczny

Polecane posty

Gość jaga_1990

Na wstępie chciałam zaznaczyć, ze w ciąży nie jestem, bo pewnie zaraz połowa byłaby oburzona, pytam bo mnie to ciekawi. Czy w pierwszych miesiącach ciąży można intensywnie ćwiczyć fizycznie? Czy raczej jest to nie wskazane i z jakich powodów? Czy przez to może dojść do poronienia? Pozdrawiam.

Gość mary lou
a dlaczego nagle i niespodziewanie cie to ciekawi? :) masz 16 lat, sadzac po nicku, skad takie zainteresowania i konkretne pytania? :)

Gość jaga_1990
CZy to, że mam 16 lat komukolwiek przeszkadza? Interesuje mnie to, bo intensywnie treninguję a jestem ciekawa czy ma to jakiś wpływ na płód. I tyle. Ciekawość to ludzka rzecz, nieprawdaż?

Witaj przyjaciółko ;-) Nie, wysiłek fizyczny jest nie wskazany, zwłaszcza podskakiwanie :-0 Nie oglądaj też programów w TV propagujących fitness i innych tego typu. Zresztą nie widze sensu ćwiczyć, gdy i tak wiemy wszystkie że to nic nie da :-( Po prostu każdej z nas w ciąży zrobią sie rozstępy, obwisną piersi i przytyjemy niesamowicie :-( Dopiero jakieś pół roku do roku po porodzie odzyskujemy dawną świetność. Ja chciałam podskakiwać i klaskać w dłonie gdy mój Misio wraca z pracy, lub gdy za każdym razem wchodze na to forum, ale przyjaciółki z działu o ciążach uprzedziły mnie bym tego nie robiła ;-) I jeszcze jedno. Dużo rozmawiaj ze swoją dzidzią w brzuszku, czytaj łatwe, lekkie bajeczki, lub śpiewaj dziecięce piosenki ;-) Trzymaj sie przyjaciółko ;-) Pozdrawiam, Magda 🌼

Gość jaga_1990
Dzięki, jak będę miała ową dzidzię to rozmawiać na pewno będę. :)