Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alda 434

Doświadczone pomóżcie!! Chodzi o antykoncepcje!!

Polecane posty

Gość Alda 434

Witajcie Wiem, ze powinnam zalozyc ten temat na forum "Antykoncepcja" ale tu zaglada wiecej osob :) Przez rok czasu bralam tabletki anty. Od 2 miesiecy mam przerwe. Niestety zle na mnie dzialaja :( Teraz zabezpieczamy sie z chlopakiem jedynie prezerwatywa Durex. Prosze poradzcie mi cos co jeszcze pozwoli mi uniknac zajsciu w ciaze. Czuje, ze prezerwatywa to jednak zbyt malo! Napiszcie jakie i przez ile juz czasu zabezpieczenie stosujecie?? To dla mnie bardzo wazne!

Gość Anka***
do prezerwatywy radzę Ci zastosować też globulki - np. pantentex oval. sama prezerwatywa jest ryzykowna, a tak, skuteczność się zwiększa

Gość Anka***
ja jestem w tej samej sytuacji, co ty, też odstawiłam tabletki i będę ratować się właśnie tak prezerwatywa+ globulka

Gość py-tajnik
też po tabsach stosowałam razem z durexami globulki patentex oval i było ok :) teraz od 10 miesięcy stosujemy same durexy i też jak narazie jest ok :D

Ja w piątek odstawiam pigułki (być może tylko na jakiś czas) i przechodze na system gumka + globulka. A czy któres z Was mają już jakies doświadczenia z gumką? Bo my przed tabsami używaliśmy tylko gumek i było ok.

Gość Alda 434
Dziekuje dziewczyny za odpowiedz :) Jesli mozecie to napiszci mi ile kosztuja takie globulki?

Gość tylko tak..
Jeśli prezerwatywa jest stosowana prawidłowo tzn. nie pęknie, nie zsunie się, zostanie wyciągnięta poza organizmem kobiety i przy każdym kolejnym stosunku wymieniona na nową, to nie ma możliwości wpadki. Ja po pierwszej ciąży stosowałam z mężem prezerwatywę i nie zaszłam ponownie w ciążę. Jeśli chcesz stosować globulki, to nic nie stoi na przeszkodzie, ale wiedz, że prezerwatywy są tak skonstruowane, że zabezpieczenie tą metodą jest bardzo skuteczne.

Gość Alda 434
Mysle, ze stosujemy je prawidlowo ;) Zadne z powyzej wymienionych zdarzen nie mialo miejsca! Bardzo mnie uspokoilas swoim postem :)

ja biorę pigułki, raz w roku robię przerwę i wtedy używamy gumek. raz próbowałam dodatkowo używać globulek, ale nigdy więcej. pieni się, cieknie, piecze... ogólnie bardzo duży dyskomfort.

Gość jhyutgy
ja tez rzuculam tab. tydzien temu, stosujemy gumki...mam madzieje ze to wystarczy,,,przed tab, tez uzywalismy gumek przez kilka miescy i bylo oki:)

Gość Alda 434
o cholera! czyli jednak te globulki nie sa takie fajne :O Mam nadzieje, ze prezerwatywa wystarczy!

Gość ja tez odstawiam
ale poje sie ,ze pogorszy mi się cera:O

Gość ja tez odstawiam
miało być ,ze się boje o pogorszenie cery,które na 100% nastapi ,a na zabezpieczenie bede stosowac gumki

globulki- tragedia!!!moze i sa dobre jak sie jest \"wysuszonym\" po tabletkach ale nie ma szans na spontaniczny seks!!!leje sie z Ciebie przez kilka godzin wiec bez podpaski sie nie obedzie. do tego robi sie goraco w srodku i nawet facet to czuje!gumki wystarcza spokojnie. jaka szkoda ze nie wymyslili tabsow dla facetow. ja nie moge brac niestety, wiecej krzywdy niz pozytku :( z gumka to juz nie to samo...ochota jest a przyjemnosci zero :(

Gość Anka***
podobno różne kobiety różnie na globulki reagują, sa takie, które chwalą, że nic nie piecze, nic sie nie leje. ja spróbuję, z samą prezerwatywą bym się bała. z pigułkami było super, ale co z tego, skoro skutki uboczne tragiczne