Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maria421

Korekcja nosa a skrzywiona przegroda nosa .

Polecane posty

Gość maria421

Czy ktos z was miał robioną korekcje nosa (zmniejszenie nosa i usunięcie garba ).A co ze skrzywiona przegroda nosa czy to razem mozna wszystko załatwic za jednym razem chce zrobic to u Józefa Jethona .Prosze o opinie.

kochana, usmiejesz sie ale wczoraj miałam zabieg korekta czubka nosa. 26 lat wcześniej usunęłam garb z nosa, została krzywa przegroda nosowa , z biegiem czasu jescze bardziej sie wykrzywiła. ostatnie 5 lat bardzo urosła mi chrząstka nosa (to co jest poza koscia) postanowiłam to skorygowac ,-poniewaz lekarze twierdza ze nos i uszy rosna cale zycie(widocznie mój nos rosnie B>szybko) Myślę ze taka usługa jakiej ty oczekujesz jest możliwa ale wypunktuje cie lekarz i sporo zapłacisz. Ja jestem z wrocławia i robiłam to tutaj we wrocławiu. czy jestem zadowolona?zbyt wczesnie to oceniac. pozdr. jesli masz pytania zapytaj odpowiem na forum-dzisiaj tiu jeszcze zajrze

Gość ooolusisooo
a ile teraz masz lat?? ile miałaś lat jak zrobiłaś operację pierwszą?

Gość kacha103
ja mialam korekte nosa, tzn prostowanie przegrody, zmiejszanie czesci chrestnej i scinanie garba, a to wszystko na znieczuleniu miejscowym ( na wlasne zyczenie zreszta czego absolutne nie zaluje), placilam 3.500 w renomowanej klinice.

Gość Liquid27
stokrotka, jestem z Wroclawia i chcialabym dowiedzieć się czegos wiecej o klinice we Wro. Wlasnie tam chcialabym robic korekcje. Napisz cos wiecej :)

Gość do marii 421
Ja mialam korekte nosa calkowita polaczona z prostowaniem przegrody nosowej.Scinanie garba,zwezanie ,skracanie ,obnizanie i przegroda .Zaplacilam za wszystko 3500zl.Wreszcie mam nosek o ladniutkim ksztalcie i prosty.Przed operacja mialam duzy,dlugi ,z garbem i skrzywiony ,chyba wiecej defektow nos miec nie moze ;)

Gość Kvetinka
Mario, miałam dokładnie taki sam nos!!!

Gość Kvetinka
przepraszam, to pisałam do osoby wyżej........a nie do Marii

Gość Kvetinka
Ja wam napiszę gdzie we Wrocławiu nie robić nosa!!!!!!! U słynnego Kratochwila! Miałam 4 zabiegi, efekt jest widoczny, nos ładniejszy, ale po tylu poprawkach powinien być idealny, a nie jest!!! Nadal jest krzywy, chociaż już nie garbaty i duży. Tyle razy poprawiał bez rezultatu, więc go nie polecam!!! Coprawda nie płaciłam za żadne poprawki, ale ile się nacierpiałam to moje. I dałam sobie spokój. Już nie mam siły na kolejne poprawki, i straciłam już nadzieję że kiedyś się uda.pa

Gość klementyna.
do marii421 to ja pisalam ,moglam nick wpisac.Wspolczuje Ci Kvetinko,ze az tyle korekt mialas i ciagle nie jest tak jak byc powinno:( Ja jestem po jednej i zadowolona,ale gdybym miala robic poprawke to nie zrobilabym jej u tego samego lekarza,ktory zle zoperowal za pierwszym razem. Nie mialabym juz zaufania,z tym ze rozumiem Ciebie i nne osoby,ze robiac u tego samego nie placisz za poprawki,ale z drugiej strony jak zle zoperowal to i najprawdopodobniej zle poprawi.Nie zawsze tak jest i czasem poprawka jest udana no ale trzeba jednak miec zaufanie zeby sie zdecydowac. Jesli sie kiedys zdecydujesz na poprawienie to zrob to u kogos innego ,u lekarza ktory jest dobry w operacjach nosa.

Ja miałam operacje nosa chrzestą i kostną część. Z wyniku jestem zadowolona, ale najprzyjemniejsze to nie jest. Zabieg robiłam w IQ MEDICA.

Cześć Sabinka, ja też miałam zabieg robiony w IQ MEDICA i jestem zadowolona.Teraz na ten sam zabieg wybiera się również moja siostra (niestety garb na nosie mieliśmy w rodzinie wszyscy).

Gość menda
A kogo polecacie we Wrocławiu?

Gość dax
ja radze nie sugerowac sie odleglosci.dziewczyny jestescie z wrocka ale tak naprawde to jest twarz i lepiej przejechac troche niz miec spaprana buzie. we wroclawiu to ewentualnie wegrzyna bym polecala bo z tego co wiem to dobrze robi.

Gość olenka-li
a ja robilam u kratochwila i jestem zadowolona :) juz na lata po zabiegu i jest OK z noskiem!!!!!!! Ps wypowiadalam sie o mojej operacji pod tematem KOREKCJA NOSA str 6 pozdrawiam wszystkich:))))

Gość olenka-li
mialo byc juz 2 lata;) po zabiegu heh:)

Gość cukiereczek85
Witam wszystkich:)mam pytanie czy po zabiegu krzywej przegrody nosowej poprawi sie w jakims stopniu wygląd nosa????prosze o odpowiedz!

13go września przeszłam operację prostowania przegrody i całkowitej korekcji nosa, ponieważ miałam w dzieciństwie złamany nos i bardzo źle się zrósł. Po zabiegu przy znieczuleniu ogólnym nie mam żadnych komplikacji. Nic mnie nie boli, tylko gips na nosie, siniaki, które się już wchłaniają i resztka opuchlizny przypominają o niedawnej operacji. Mam trochę zatkany nos, ale to normalne. Jestem zadowolona. Co prawda nie mam węchu, ale lekarz mnie uspokoił, że najdalej za 3 miesiące wszystko wróci do normy. Przed zabiegiem wiele osób straszyło mnie , że będę cierpieć. Teraz wiem, że strach ma wielkie oczy. Chyba najtrudniej mi będzie przyzwyczaić sie do tej nowej twarzy w lustrze. Ale nie żałuję. Lekarze w szpitalu wykonali super robotę, zajęło im to 2:30h. Serdecznie pozdrawiam.

Gość herdis
Ja się dopiero wybieram na zabieg...mam nadzieje że wszystko pójdzie gładko:) Pozdrawiam;)

Gość oli33
przejdzie ten zabieg bedzie twierdzil inaczej tego to bolalo tego nie bolalo itd. jestem swiezo upieczonym gosciem po prostowaniu i udraznianiu przegrody nosowej wykonywalem to w szpitalu kolejowym we wroclawiu nic nie placilem- znieczulenie ogolne- tak bol po znieczuleniu- nie bo byly srodki przeciwbolowe opuchlizna -mala skrzywnienie przegordy- pani doktor takiej jeszcze nie widziala ogolnie powiem ze jestem zadowolony z zabiegu nie bede podawal nazwiska tej pani bo moze sobie nie zyczy ale bardzo sympatyczna i z powolania pani naprawde kazdy bedzie mial inne zdanie o zabiego- normalka ale chyba kazdy po dobrym zabiegu powie ze warto bylo u mnie??naprawde warto bylo choc jestem swiezym pacjentem po zabiegu pozdrawiam i jesli to konieczne robcie udraznanie przegrody nosa efekt niesamowity

Witam! Mam pytanie do tych wszystkich ,którzy mają katar w nosie.Lekarz stwierdził że mam lekko skrzywioną przegrodę nosową.Po za tym wymaz gardła wykazał gronkowca złocistego.Czy ten gronkowiec powoduje ten ciągły katar?Brałam już przeróżne antybiotyki,oraz szczepionkę IRS-19 i nic nie pomogło.Jeżeli biorę aletrec na noc to mam jakiś czas sucho w nosie.Lekarz mnie kieruje na prostowanie przegrody.Czy jest sens poddać się takiej operacji.Czy ten katar mi ustąpi?A może ten gronkowiec jest sprawcą tego kataru od kilku lat?/????Proszę o odpowiedz i radę -NAJLEPIEJ LEKARZA-CO robić??????????

Gość KINTANCZI
MAM PROPOZYCJE !!!!! ZACZNIJCIE PISAĆ KONKRETY PISZCIE GDZIE MIELIŚCIE TE ZABIEGO I TZN. NAZWA KLINIKI TEL ADRES ITP . ŻEBY BYŁ POŻYTEK Z TEGO WASZEGO PISANIA DLA INNYCH A NIE BZDURY KTÓRE NIKOMU SIĘ NIE PRZYDAJĄ BOLI NIE BOLI ITP/

Gość dark72
WLASNIE! Wszyscy pisza o tych zabiegach, tylko nic z tego nie wiadomo!!! Ja tez musze sie wybrac na prostowanie przegrody nosa i nie wiem gdzie najlepiej moga mi to zrobic. Jestem z Katowic,wiec moze mi ktos polecic dobrego lekarza.

Gość Calli
Do Alwares1. Miałam dokładnie taki sam problem. Nieustępujący katar. Leczony farmakologicznie, naświetlaniami itp. Do tego gronkowiec w wymazie z gardła. Zrobiłam korektę skrzywionej przegrody nosowej. Już po miesiącu jestem bardzo zadowolona z efektu. katar z dnia na dzień jest coraz mniejszy. Lekarka powiedział, że może uda mi się też uniknąć usuwania migdałków (zakażonych gronkowcem) ponieważ po operacji przegrody nie oddycha się tak często przez usta i tym samym unika narażania na zakażenie i przechodzenie migdałków w stan ropny. Główną jednak przyczyną zaniku kataru jest udrożnienie nosa i lepsza wentylacja zatok. Zabieg wykonywałam w poznańskim szpitalu, gdzie mieszkam. Znieczulenie miejscowe. O bólu nie ma mowy. Po 2,5 tyg. od zabiegu bawiłam się na weselu.

witam,ja mam jobla na punkcie mojego nosa juz od szkoły podstawowej, uzasadnionego zresztą, a mam 32 lata.nigdy nie było mnie stac na zabieg, a teraz kiedy mam kase boje sie ze moj nos trafi w złe rece.kiedys był taki program w TVP pod tytułem \"klinika cudów\" siedziba Polanica Zdrój, relacje osob przed i po operacji, faktycznie cuda. pamietam nazwisko chirurga Kobus.tam sie zapisze chyba.

Gość Arosa
Hej! Ja jestem 7 dni po operacji nosa, prostowaniu przegrody i całkowitej korekcie w Warszawie u dr Chęcińskiego. Jak narazie jestem zadowolona, tzn nos ładnie się goi (mam jeszcze gips) i coraz lepiej mi się oddycha. Opieka w klinice też znakomita a sama operacja powiedziała bym przebiegła gładko, jak na tak rozległy zabieg. Zdecydowałam się na tą klinike z jednego ważnego powodu - razem z chirurgiem plastycznym operację przeprowadzał laryngolog. Ja bym się bała powierzyć mój narząd węchu samemy plastykowi dlatego szukałam chirurga operującego razem z laryngologiem. Teraz czekam na efekt estetyczny, bo opuchlizna jeszcze całkiem nie zeszła. Jutro ściągają mi gips :)

Gość eviiiii
AROSA A ILE CIE CAŁY ZABIEG KOSZTOWAŁ?????

Gość Arosa
Koszt mojej operacji był dość spory ale tak jak mówię, to była skomplikowana rekonstrukcja po wypadku sprzed kilku lat i dużo roboty. Wszystko zamknęł się kwotą 9500 (operacja w znieczuleniu ogólnym, pobyt w klinice, konsultacje i wizyty). Teraz jestem prawie 3 tyg po operacji. Nos jest prosty i mniejszy niż był. Jestem zadowolona z wyniku chociaż nos jeszcze jest opuchnięty z obu stron i trudno ocenić ostateczny efekt, chociaż w porównaniu z nosem który miałam to rożnica jest kolosalna :) Teraz mam nadzieje ze będzie sie nadal tak ładnie zrastał i żadne niespodzianki mnie nie czekają. Pozdrowienia Arosa

Gość mia22222
Arosa a mogłabyś przesłać fotki nosa przed i po operacji? pozdrawiam