Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niestety_nie wiem

Co i czy odpisać na taki e-mail?

Polecane posty

Oto kopia: \" Witam! Nazywam się ............. Mieszkam w ........................ Jeśli mnie pamietasz - napisz Pozdrawiam serdecznie. XXX\" Kurcze, nazwisko i imię kojarzę. Kiedyś była mi bliska. Nie widzieliśmy się parę latek Odpisać czy nie? Jak myslicie? I co? Bo sam nie wiem, biję się z myslami kilka dni.

odpisz to nic nie kosztuję i juz nie bedziesz sie bił z myślami....ta osoba chcę nawiązać z Tobą kontakt dowiedz sie od niej czegoś więcej. powodzenia

ale po co czekać...przecież odpisując jej nie zobowiązujesz sie do niczego.poprostu napsiz.takie jest moje zdanie i ja bym tak zorbila. ;-)

Mam 40 lat - prawie, ona 35........ Rozstaliśmy się bardzo nieładnie, ja mam juz poukładane zycie, boję się, sam nie wiem czego. Może to jakaś nieczysta gra? Jakiś podstęp?

juz napsialam przeciez ze odpisac mozesz niezobowiazujaco i na nic sie nie decydowac...poprostu....to nic wielkiego przeciez

no to nie odpisuj jak juz sobie życie poukladales... sam sobie odpowiedziales na pytanie

jak nieładnie się rozstaliście i niespecjalnie masz ochotę na kontakt, to nie odpisuj. Albo napisz kulturalnie, że dziękujesz za mejla, ale nie chcesz wznawiać znajomości ;)

postawiłam się w Twojej sytuacji. Wiesz co bym zrobiła - odpisała, grzecznie niezobowiązująco, podziękowała za maila. Ale chyba nie od razu. Poczekałabym trochę.

no własnie kolezanki maja racje...posluchaj wewnetrznego glosu i zrob tak jak ci głos karze. Nie chcesz wznawiac znajomosci to nie pisz albo odpisz i podziekuje za maila a to czy odpiszesz teraz czy za kilka dni nie ma wiekszego znaczenia.

Ciekawe czemu się boisz ? Ciekawe czemu zwlekasz ? Może Ci odrobinkę zależy? Może serduszko zabiło gdy czytałeś ten @ ? Co Cie powstrzymuje by odpisać ? Zastanów się!

Owszem zabiło. Dziwne uczucie dostać maila od osoby z którą dawno straciło się kontakt. Mówicie, że nie ma znaczenia kiedy odpiszę ? Może faktycznie lepiej trochę poczekać ?

Tak, ja te pytania skierowałam do autora, żeby sam na nie sobie odpowiedział. I przemyslał...

moim zdaniem nie ma znaczenia...odpisz nie zobowiazujaco i daj wyraznie dyplomatycznie do zorzumienia ze juz nic z tego bo masz juz poukladane zycie i tyle....a zabilo bo kiedys z nia byles i w pewnym sensie mimo wszystko jest ci bliska

Dlaczego myslisz że to podstęp ? Może dziewczyna jest poprostu ciekawa co u Ciebie, albo np. potrzebuje pomocy? Odpisz.

Gość pewnie czegoś chce
;)

Gość a moze warto
bo moze się zaprzyjaznicie, albo mały romansik:D Odpisz. Ona zrobiła 1 krok, teraz ty rozdajesz karty więc sam zdecyduj kiedy jej odpowiesz.

czy ona czegos chce czy nie to inna sprawa tu chodzi o sam fakt czy ma odpisac chlopak czy nie...ja mysle ze tak zeby jasno dal do zorzumienia ze nic z tego. takie jest moje zdanie ale szanuje rowniez zdanie innych ktorzy nie uwazjaa tak jak ja ;-)

Gość ODPOWIEDZ BRZMI TAK
ale nie za szybko

Gość ale masz problem.............
;)

Gość skoro
masz poukladane zycie wnioskuje, ze jest jakas kobieta na ktorej Ci zalezy, patrzac z tej strony, ja jako ta kobieta wolalabym abys nie mial kontaktow ze swoimi bylymi, tego typu kontaktow, co innego jak sie ludzie przyjaznia z bylymi lub koleguja. Pojawienie sie, nagle w Twoim zyciu starej milosci moze wywolac zazdrosc u twojej obecnej partnerki, no chyba ze nie zamierzasz jej nic mowic, ale to byloby dziwne. Takie maile, od bylych, z ktorymi cos nas kiedys itp. zawsze oznaczaja klopoty, no bo po co niby do Ciebie pisze? Chce wznowic kontakt, moze stworzyla sobie iluzje, ze jednka ty to ten jedyny, szuka kontaktu, namiesza w twoim zyciu, bo mozesz miec mieszane uczucia itp. Jesli o mnie chodzi bylabym bardzo ostrozna powiedzialabym partnerowi o takim mailu, odpisalabym grzecznie, ze dzieki za pamiec u mnie dobrze, jestem szczesliwie zakochana, pozdrawiam i zycze szczescia i to wszystko, chyba ze moj obecny partner sprzeciwilby sie takim kontaktom, uszanowalabym, bo chyba sama nie chcialabym byc na takim miejscu, kiedy to kontakt z kims z przeszlosci sie odnawia. ale namieszalam co? sorki gadula ze mnie ;)

Gość mimozami jesień się zaczyna
40 letni chłopak, Pandeczka ? :classic_cool: :D Zawsze warto odpisać, choćby po to, żeby zapytać, co słychać ... i opowiedzieć co słychać u Ciebie - w sensie, że masz poukładane życie :p

Gość Wiktrria
a moze to być poczatek jakiejś przyjazni? dlaczego od razu wietrzysz podstęp? moze ona coś chce wyjaśnić, za coś przeprosić, może ciekawa co u ciebie? moze i ona ma poukładane i szczęśliwe życie? poprostu napisała bo moze chce poprostu pogadac. nie koniecznie musi być tak by chciała coś ci w życiu namieszać, to może być niewinne i bez żadnych ukrytych celów może........

Gość mimozami jesień się zaczyna
Opowiem Ci coś. Mój mąż miał kiedyś, w latach młodości "wielosezonową wakacyjną" miłość - zawsze jeździł do tej samej miejscowości i wtedy spotykał się z mieszkającą tam dziewczyną. Rozstali się na dobre, kiedy mieli po 16 czy 17 lat, nieciekawie się rozstali. Potem, po 3 czy 4 latach ona napisała list .. mój mąż był już wtedy ze mną, wiedziałam o nim, przepraszała za to rozstanie, że takie nieciekawe było. On nie odpisał, nie chciało mu się, jak zwykle :-0 W tym roku wakacje spędzaliśmy w miejscowości opodal tej, do której jeżdził w młodości. Chciał odszukać przy okazji tę dziewczynę, dowiedziec się, jak potoczyło się jej życie, po prostu, bez podtekstu. Przeprosić. Po drodzę zatrzymaliśmy się tam, popytaliśmy o nią "panie sklepowe" - wyszła za mąż, urodziła 2 dzieci... traf chciał, że spotkaliśmy ją przypadkiem, wychodząc ze sklepu. Od razu się poznali, zaprosiła nas na kawę, poznaliśmy jej rodzinę, miło spędzaliśmy czas. Zaprzyjaźniłam się z nią, cieszę się, że wtedy mój mąż chciał ją odszukać. Nie ma między nami dziwnych napięc - ona ma swoją rodzinę, która kocha, i mój mąż ma, a zayskaliśmy świetnych znajomych na drugim końcu Polski, w przytulnej wypoczynkowej miejscowości. A ja świetną koleżankę. Nie zawsze kontakt to chęć nawiązania romansu.

Gość no właśnie też uważam
że skoro ciebie odszukała, znalazła maila i napisała, to musi być coś ważnego. nie uważam że chodzi o miłość. skoro minęło X lat to znaczy, że pewnie jest ciekawa co tam w twoim zyciu.i tylko tyle.

Mail jest lakoniczny, nie uczuciowy, sztywny. poprostu szukała Cię i znalazła. Prosi o kontakt, więc napisz. Mail nie zawiera adresu domowego, więc czym ryzykujesz? Jak okaże się, że ona ma jakieś dziwne plany względem ciebie, poprostu zmienisz maila.

Gość odpisz i po kłopocie
po co się zastanawiasz co ona chce, napisz a się dowiesz