Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xl

hemoroidy w pochwie=czy to mozliwe czy to jakas bzdura?

Polecane posty

Gość xl

[25.10] 21:33 ja dziękuję baaardzooo 10 miesięcy zrastała mi się złamana kośc ogonowa przy porodzie naturalnym, zapalenie kości łonowych tydzień po porodzie, bolało jak cholera przez miesiąc, teraz druga ciąża hemoroidy grubości kciuka w pochwie i wyłażą na zewnątrz, dziękuję bardzo, uroki naturalnego porodu chyba wolę cesarkę

Gość buhahahahaha
zważywszy że hemoroidy to wystające części jelita grubego, to gratuluje koleżance budowy...hihi hemoroidy w pochwie! ale numer :D

Gość kasik30
Tak możliwe ja teraz jestem w 2- giej ciąży i mam właśnie takie grube od 5 miesiąca ale zawsze miałam skłonności do żylaków mam nadzieję że po porodzie mi to zniknie po tabletkach na żylaki . Ale wygląda okropnie. One nie są w pochwie tylko na wargach sromowych.

Gość kasik30
Hemoroidy to żylaki odbytu

Gość a swistak siedzi
i zawija w sreberka :-) :-) :-)

Gość xXXXXXXXXXXXL
no dobra to powiekszenie naczyn krwionosnych ale chodzi o to czy to mozliwe zeby wystepowały w pochwie, przeciez w odbycie ok zgodze sie w czasie ciazy bo dziecko uciska na macice i naczynia krwionosne i moga powstac ale co pochwa ma do tego?

Gość tak tak tak taaaaaa
przepraszam ale nie moge czytac tych bzdur hemoroidy a zylaki odbytu to co innego natomiast w pochwie i na wargach sromowych moge wystapic zylaki proste;)

Gość moja mama jest polozna
i opowiadala mi ze kiedys rodzila babka ktora miala potworne zylaki warg sromowych- musieli ja nacinac i to bylo najgorsze bo nie bylo nawet gdzie nacic- nacieli wiec w miejscu zylaka i krew tryskala doslownie wszedzie:(

Gość ja bym sie nie dziwiła
Jedyna osoba, która cos sensownego w temacie powiedziała, to "tak tak tak taaaaaa" Jest dokładnie tak.

Gość tak tak tak taaaa
a i jeszcze jedno;) jakbyscie chcialy wiedziec to hemoroidy ma kazdy;) mozna miec z nimi problem- kiedy wykupac sie nie da:)

ze mna na sali lezala dziewczyna ktora miala zylaki w pochwie... ale hemoroidy to chyba nazwa zarezerwowana do tych w odbycie??

Gość 11111111
Daffodile,dokładnie jest tak jak mówisz,żylaki mozna też mieć na nogach a hemoroidy to inaczej żylaki ODBYTU

Gość podkreslammm
hemoroidy to nie to samo co zylaki odbyty aczkolwiek hemoroidy wystpuja tylkow tylko a nie w pochwie - w pochwie to sa zylaki.. :P

Gość marla81
hmm czytam i sama nie rozumiem czemu wypowiadaja sie osoby które nie maj pojecia o co kaman. jestem w 8 mcu 2giej ciazy i wyladowałam w szpitalu z bólem pochwy. Lekaz nie moze mnie prawidłowo zbadac bo boli. I co sie dowiedziałam od lekaza? otóż lekaz ginekolog powiedział " miła pani boli bo ma pani hemorojdy w pochwie pomijając te w odbycie" czyli ze słów lekaza wynika ze mam hemorojdy w pochwie i w odbycie. z tymi w odbycie walcze od pierwszej ciazy ale w zyciu bym nie przypuszczała ze moge miec cos takiego w pochwie. Pozdrawiam te panie które maja podobne problemy a tym które sie tak "Mądrują" radze wiecej poczytac zanim sie wypowiedzą.

Gość gość
W związku z tym, że żylaki okolic intymnych w ciąży to problem medyczny, który może mieć poważne konsekwencje po porodzie, sugerujemy aby zawsze konsultować się ze swoim ginekologiem. Należy też pamiętać, że środki farmakologiczne, łagodzą objawy, ale nie likwidują przyczyny ich powstawania. U pacjentek po ciążach, u których problem poszerzeń żylnych w okolicach intymnych związany jest z niewydolnością żył w miednicy, rekomendowany jest zabieg małoinwazyjny, likwidujący zarówno dolegliwości, jak i defekty kosmetyczne. W tej sytuacji ważne jest działanie przyczynowe, a nie tylko objawowe. Więcej na temat nowoczesnych technik leczenia żylaków można znaleźć w wypowiedzi dr. Szarego, flebologa ze Szpitala Medicover na Wilanowie. https://www.youtube.com/watch?v=u70vQqvxJBs