Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miciaficia

Czy moge oddac do sklepu towar ktory zakupiłam??

Polecane posty

Gość miciaficia

Kupiłam sobie spodnie za sporą sume,ale w domu okazało sie ze żałuję:(,przestały mi sie podobac .Zbyt pochopnie podjełam decyzje o zakupie.Metki nie odrywałam jeszcze, mam paragon, ale w sklepie sie nie umawiałam ze w razie czego odniose.Kupiłam 2 dni temu.Czy jest mozliwosc oddania ich do sklepu??

Gość sklie
To zależy gdzie zkupiłaś. Np. w Zarze termin do oddania to miesiąc. Ostatno kupiłam kurtkę a po 3 tygodniach stwierdziłam, że bez sensu skoro i tak nie chodzę w kurtkach w zimie. Przyjeli bez problemu. W H&M też chyba z 2 tygodnie, w Orseyu też..... Znam się trochę na tym bo sama często zmieniam zdanie:)

Gość miciaficia
kupiłam w sklepie małym, jakis prywaciarz

Gość musisz zapytać w sklepie
a jeśli nie przyjmą zwrotu to postaraj się o wymianę na coś innego:)

Gość miciaficia
no moge na to przystac, tzn na wymiane na cos innego, brałam taki wariant pod uwage.Mylisz ze moga sie zgodzic na wymiane?

Gość sklie
na wymianę napewno się zgodzą, nie martw się:)

Gość miciaficia
kurcze,kupiłam je a wiem ze nie bede w nich chodzic,nie wiem co mnie tkneło ze je kupiłam.Tylko jakos mi teraz tak głupio isc tam i prosic o wymiane, troche wstydze sie:(

Gość PCT
zastanawiam sie jak trzeba miec nasrane we lbie zeby kupowac cos kiedy sie wie ze nie bedzie sie tego nosic buahahahaha normalnie lol :D:D:D

Gość moze Ty masz nasrane
ten zakup to była spontaniczna decyzja...a Tobie nigdy nie przytrafiło sie cos kupic a potem żałowac?????

Gość PCT
spier*dalac to nie ja podnosze qrva 😠

Gość rasowa brunetka
oczywiscie ze mozesz oddac na podstawie paragonu gdyby robili ci problem z przyjeciem powiedz tylko ze zglaszasz sprawe do federacji konsumenckiej i wtedy to juz napewno przyjma sprawdzilam nie chcieli mi przyjac butow po malym szantarzu nie robili problemu

Gość do rasowa brunetka
ale jaki mam powod podac ze chce oddac towar?

Gość do rasowa brunetka
c. d. no bo w koncu kupiłam, towar nie ma zadnej wady,,,tylko po prostu cche oddac, zbyt pochopna dezyzje podjełam kupując, a teraz załuje:(

o matko idziesz z paragonem i spodniami i mówisz że po dokładnym zmieżeniu w domu okazały się albo za ciasne albo za duże, jeśli mają jeszcze nieoderwane metki to na pewno Ci przyjmą spowrotem

Gość do rasowa brunetka
pamietam ze kiedys cos kupowałam i umawiałam sie w sklepie ze w domu przymierze i ewentualnie odniose do sklepu, wtedy pani ze sklepu nie dała mi paragonu, mowiac ze jak juz nabije na kse to nie bede mogła oddac, a w tym przypadku nie umawiałam sie ze oddam i paragon mi dali

Gość masz 10 dni
na zwrot zakupionego towaru na podstawie paragonu

Gość mam 10 dni
?? a moze ktos zna stronke w necie gdzie bede mogła przeczytac jak to jest z towarem zakupionym...po prostu gdyby nie chcieli mi przyjac , to cche jakos to uzasadnic,cche swoje racje uzasadnic, bo ta pani w tym sklepie jest niezbyt miła i podejrzewam ze nie bedzie chciała mi przyjac spowrotem

Gość masz 10 dni
prawo jedno, a glupota klientow drugie, wiekszosc ludzi uwaza ze to sprzedawca decyduje o tym czy przyjmie czy nie przyjmie, bo nie znaja prawa, a sprzedawcy to wykorzystuja. wrzuc sobie moze "uokik" w googla i juz, albo moze haslo "prawa kupującego"?

Gość chociaż jeden dobry uczynek
to nieprwada!!!!! sprzedawca wcale nie musi przyjmowac towaru ktory wczesniej u niego kupilismy, kiedys bylo mozna, ale prawo sie zmienilo..jesli sprzdedawca nie chce nie musi przyjmowac towaru pod warunkiem jesli nie jest uszkodzony, ale sprdawcy zazwyczaj przyjmuja!

Gość nie znalazłam
tam nic na temat ze moge oddac towar w ciagu 10 dni:(

Gość 3 dni masz na pewno

Gość nie znalazłam
3 dni? a gdzie mogłabym w necie cos znalesc na ten temat, ze mam 3 dni? ja po prostu musze miec pewnosc ze mam racje, nie cche sie kłocic w sklepie jak nie bede pewna ze mam racje:(- taka juz jestem

Gość 3 dni masz na pewno
to idź się spytaj sprzedawcy a nie siedzisz w domu

Gość nie znalazłam
dlatego siedze, bo cche sie dowiedziec czy faktycznie mam prawo oddac towar, bo nie chce z siebie robic idiotki i sie wykłocac w sklepie!

Gość nie znalazłam
TO ZNALAZŁAM:Wiadomości Czy można zwrócić zakupiony towar zgodny z umową? Opublikowany: 15.10.06 Sprzedawca nie ma obowiązku takiego towaru przyjąć. Zależy to wyłącznie od jego dobrej woli. Wyjątek stanowi ujęta w ustawie o ochronie niektórych praw konsumentów oraz odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny sytuacja, kiedy dany towar nabyliśmy poza lokalem przedsiębiorstwa (na przykład zakup od akwizytora) lub na podstawie umowy zawartej na odległość (na przykład z katalogu wysyłkowego lub przez internet). Wówczas konsumentowi przysługuje prawo rezygnacji z towaru bez podania przyczyn w terminie 10 dni od zawarcia umowy. Wystarczy przed jego upływem złożyć (na przykład wysłać listem poleconym) oświadczenie na piśmie. W takiej sytuacji sprzedawca ma obowiązek niezwłocznie (a maksymalnie w ciągu 14 dni) zwrócić całą uiszczoną przez nas kwotę wraz z ustawowymi odsetkami. Źródło: www.uokik.gov.pl

Gość 3 dni masz na pewno
sie nie wykłócaj tylko grzecznie spytaj:)

Gość nie znalazłam
OK SPYTAM GRZECZNIE....a jesli nie bedzie chciała przyjac towaru?