Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mjukis

metody na blizny ktora lepsza?

Polecane posty

Gość mjukis

czesc dziewczyny. wlasnie wyleczylam sie 8mam nadzieje juz na zawsze) z tradziku, ktory dopadl mnie niespodziewanie w 26 roku zycia :/ niestety zostalo mi torche blizn na policzkach. domowe metody nie pomagaja wiec postanowilam wyprobowac metody z salonow kosmetycznych i klinik. jest tego tyle,i oczywiscie kazda z metod jest ta najlepsza ... ;) dlatego potrzebuje wstepnej selekcji ;) czy macie jakies doswiadczenia z laserem albo kwasami? a moze usuwalyscie blizny inna metoda? prosze podzielcie sie doswiadczeniami i doradzcie :))

Gość roadrunner
jak się wyleczyłaś?

Gość roadrunner
ja mam 30 lat i walczę z trądzikiem na brodzie a moje siostra starsza kwasami usówa u dermatologa blizny

Gość mjukis
ja bralam tetracykline. w ogole bardzo gwaltownie tradzik przyszedl i tak samo po paru miesiacach zniknal, wiec nie wiem czy to tak naprawde antybiotyk pomogl czy samo sie wyleczylo... czy wiesz moze jakimi kwasami siostra usuwa blizny? i czy sa widoczne efekty?

Gość ja chyba sobie zrobię zabieg
złuszczania kwasami owocowymi, nie wiem, czy tak jest u każdego, to pewnie zależy od stanu cery, ale ja mam mieć 4 zabiegi w odstępie miesiąca po 130zł każdy, zaproponowała mi to moja pani dermatolog podczas ostatniej wizyty, podobno jest taniej niż u kosmetyczki, no i ja przynajmniej mam większe zaufanie do lekarza, więc radziłabym Ci, żebyś się zglosiła do dermatologa i wypytała dokładnie jaki zabieg byłby dla Ciebie najlepszy, ja byłam u "państwowego", a zabieg wykonuje prywatnie ten sam lekarz w lecznicy IZIS

Gość mjukis
dzieki za rade :) do lekarza tez sie wybieram, ale chce isc na wizyte juz przygotowana. czasami jest tez tak,ze proponuja ci konktetny zabieg tylko dlatego,ze oni go wykonuja, a nie dlatego,ze akutat dla ciebie jest najlepszy. spotkalam sie juz z takimi przypadkami .

Gość jaura
ja miałam robiony peeling kwasem migdałowym, 120 zł za zabieg, sam zabieg trwał bardzo krótko ok. 20-30 min., po pierwszym skóra robiła się przez 3 dni raz brąowa raz czerwona, nie za fajnie wyglądałam. po dugim zabiegu wydawało mi się, że skóra się łuszczy tylko 3 dni, ale jak po 5 dnisch byłam w skleie i obejrzałam sie w mocnym sklepowym oswietleniu w przebieralni- no cóż okazało sie, że sporo jeszcze łuszczących miejsc było... ogólnie po 2 zabiegach efekt niezły- zupełnie znikneły mi takie podskórne grudki na policzkach i ogólnie skóra się gładka bardzo zrobiła, taka równiótka. Czerwonych przebarwieńmiałam sporo, a teraz zostało juz tylko pojedyncze- tak 60% zeszło. mam miećzdjęcia za kilka dni porównujące skóre po i przed, wtedy jeszcze może cos dopisze.

Gość mjukis
slyszalam,ze kwas migdalowy jest ostatnim hitem w salonach med. kosmetycznej. i tez sie nad nim zastanwaialam. Jaura czy ty mialas jakies powazniejsze blizny po tradziku czy tylko przebarwienia?

Gość do jaury
czy miałaś może ten zabieg robiony w Wawie, jeśli tak to mogłabyś napisać gdzie? :)

Gość jaura
zabieg robiłam daleko od wwy, w bydgoszczy. po trądziku nie było sladu, miałam troche nierówności na poiczkach, okazało się, że to były takie podskórne grudki i zeszły zupełnie. Miałam kilka drobnych dziurek i one na pewno się spłyciły i zmiejszyły. A przebarwień czerwonych miałam cała masę - jedno na drugim, a teraz naprawdę mniej. A i zabieg robiłam u dermatologa.

Gość mjukis
wlasnie dostalam odpowiedz z kliniki w sprawie lasera-napisali,ze nie usunie mi calkowicie blizn tylko ew. zmniejszy. :( dobrze,ze przynjamniej szczerzy byli i nie wciskali kitow,ze bede miala gladziutka cere po tym... no nic szukam dalej...

Gość e.s.
jaura gdzie w bydgoszczy robiłaś to złuszczanie kwasami i ile kosztowało

Gość e.s.
jaura podaj namiary na tego dermatologa który robił ten zabieg

no więc przede wszystkim polecam peelingi, wykonane przez dermatologa. W zależności od zmian należy zrobić średnio o. 4-5 zbiegów, z tym, że ja miałam w odstępie 10-14 dniowym. Koszt na twrz ok.200zł(jeden peeling). Jest wiele peelingów ja miałam Easy Peeling(kwasami). Miałam złuszczane plecy. Efekt bardzo widoczny.Przebarwienia w zasadzie zginęły, ale pamiętaj, że głębokich blizn się nie pozbędziesz nigdy, można je tylko spłycić, gdyż peelin wykonany za głęboko(skóra właściwa), może doprowadzić do nowych blizn, Dlatego musi to robić lekarz dermatolog. anie jakaś kosmetyczka.