Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaro39

badanie nasienia

Polecane posty

Gość jaro39

Witam wszystkich wprawdzie przewazaja tu panie ale meskiego forum na ten temat nie moge jakos znalezc .Bardzo prosze o pomoc jesli ktos wie gdzie mozna zbadac nasienie. Chodzi o to ze mam 39 lat i do tej pory nie spotkalem na swojej drodze tej z ktora zdecydowal bym sie na dziecko. Teraz jest inaczej pojawik sie ktos z kim chcemy miec dziecko jednak przebyta w dziecinstwie swinka u mnie z powiklaniami nieco mnie niepokoii.Aby byc poewnym chcialbym zbadac swoja sperme wiem ze sa w niej plemniki napewno lecz gdzie sie udac do jakiego lekarza aby dostac skierowanie na takie badania alb o zrobic je samemu i ile to kosztuje.Bende wdzieczny jesli ktos mi pomoze.pozdrawiam

Gość tolerancja
albo poszukaj w ksiazce tel.lekarza androloga

Gość jaro39
dziek iza odpowiedz jestem z okolic sokolowa podlaskiego

Gość jaro39
a jak wygląda takie badanie?

Gość raviador
po co mu androlog niech najpierw idzie do labolatorium i zrobi badanie. Koszt nie jest duzy bo od 20 zł zalezy od labu. Androlog jest potrzeby jak ewentualnie są jakieś problemy a u niego nie wiadomo?? Zresztą jak nie zrobi badania to się nie dowie ps. trzymam kciuki , napewno jest wszystko oki

Gość tolerancja
dostajesz pojemnik,idziesz do pokoiku,wytrysk do pudelka i do badania,nie wiem jak w Twoim rejonie,u mnie,jak maz mial takie badanie mozna bylo isc z partnerka,i 3 dni przed badaniem nie mozna bylo wspolzyc

Gość jaro39
wiem ze teraz jest to dyskusja ale troche sie martwie poniewaz wiele osob w tym lekarzy twierdzi ze swinka jest czyms strasznym jesli chodzi o plodnosc u mezczyzn. umnie ona przebiegla z powiklaniami . dlatego nieco bardziej sie tym zaczynam przejmowac juz troche na zapas. ale dzieki wszystkim za rady caly czas bende sledzil to forum jesli ktos jeszce napisze bende wdzieczny. moze ktos ma podobny problem jak ja ...

Gość raviador
mój mąż też przechodził świenkę i niestety od trzech lat staramy się o dziecko.......... nadal nic. jednak Ja cały czas mam nadzieję i nie poddajemy sie , jak nie zrobisz badania to sie nie dowiesz więc nie martw sie na zapas bo to że miałes powikładnia po śwince wcale nie przekreśla tego ze jesteś niepłodny............. Jak będziesz miał wyniki badania wtedy idź do androloga lub urologa i jesli bedzie coś nie tak oni zrobią usg jader i rózne inne badania hormonów między innymi i napewno coś zaradzą. Przed badaniem nalezy powstrzymać sie od 3 do 7 dni od współzycia a najlepiej isć w 4 dniu. pzdr

Gość jaro39
widzis swinike przechodzilem w 6 klasie szkoly podstawowej przebiegla z powiklaniami bo za jej przyczyna przestalem slyszec na jedno ucho. Wprawdzie nikt mi wtedy nie mowil o bezplodnosci . Ja pozniej tym tez za bardzo sie nie zajmowalem itd. a teraz zainteresowal mnie ten temat. dlatego sie martwie jak napisalem wczesniej wiem napewno ze plemniki w mojej spermie sa chodzi tylko czy nawet jakby byly za malo zywotne lub bylo ich za malo jest mozliwosc jakiegos skutecznego leczenia w niedlugim czasie bo jak sie ma 39 latek to nieco juz czas zaczyna szybciej uciekac.

Gość moj kuzyn
tez miał swinke z powikłaniami a teraz ma corke i syna...bliznieta;) bedzie ok. nie przejmuj sie na zapas:)

Gość tolerancja
mojemu mezowi wynik wykazal 30%procent zywotnych plemnikow ,a 4 mies.po badaniu zaszlam w ciaze.....czyli martwienie sie na zapas nie pomaga...dzis smiech mnie bierze jak wtedy Pan Doktor powiedzial ze"ma pan niewielkie szanse na zostanie ojcem" :)

Gość zkaska
pamietajcie ze nawet rjak jest malo plemnikow zdrowych to jeszcze pozostaje IMSI. To nowa metoda, malo osob o tym wie (a szkoda). Z tego co wiem w wawie mozna ja przeprowadzic w Invi Medzie

Gość Ania85pomorskie
Wyniki badań: Test Friberga ocena ruchliwości plemników w surowicach partnerów: EJAKULAT do godziny po oddaniu nasienia; ruchliwość typu A 20% ruchliwość typu B 30% ruchliwość typu C 20% nieruchome D- 30% żywotność - 70% ilość plemników w 1 ml. nasienia 40 000 000 upłynnienie - prawidłowe pH - 8,0 leukocyty - 2,5mln/ml komórki plemnikopodobne - 0 patologia plemnika- % patologicznych plemników- 30% typ patologii - główka Obraz zachowania się plemników w surowicy krwi partnerów: M : A 20% B 25% C 15% D 40% K : A 10% B 15% C 15% D 60% Hamowanie

Gość olennkka
gdzie robiliscie? w InviMedzie moze?

Ja bym na twoim miejscu poszla po skierowanie do andro lub urologa. Tak jak juz tu powyzej pisano badanie jest bezbolesne, twoj wklad to jedynie mastrurbacja do pojemnila... Ktos tu tez madrze wyzej napisal-wyniki spermiogramu potrafia byc rozne nawet co 2 tyg. Przed badaniem pamietaj o 5 dniowej wstrzemiezliwosci. Badanie nasienia jest czyms normalnym nie masz sie czego wstydzic ani bac...

Gość gość
A orientujecie się może gdzie w okolicy Łodzi, można zrobić takie badanie?

Gość gość
Mój brat miał podobny problem i wiem, że istnieje możliwość zbadania plemników i wykluczenia ewentualnych wad, czy też bezpłodności. Maciek jest z Łodzi i leczył się u doktora Piotra Kowalskiego http://www.gabineturologicznylodz.com.pl/ - bardzo go chwalił, w końcu dzięki niemu i zastosowanej terapii jest szczęśliwym tatą.

Gość gość
z mężem zgłosiliśmy się do invimedu. dobra klinika jak ktoś chce ich sprawdzić to zamieszczam linka do nich http://www.invimed.pl/