Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *Kaczucha**

metronidazol w ciazy

Polecane posty

Gość *Kaczucha**

jestem w 7 tc wczoraj bylam na kontroli i dowiedzialam sie , ze mam infekcje bakteryjna (waginoza bakteryjna) prawdopodobnie po antybiotykach na zapalenie drog moczowych 3 miesiace temu bo bylam w maju u gina na kontroli i wszystko bylo cacy i pieknie lekarka przypisala mi lek \" metronidazol\" tabletki 400mg 2x dziennie. i mam straszliwie mieszane uczucia co do brania tego leku w I trymestrze ciazy ( jeszcze go nie zaczelam brac ) MOZE WY MI POMOZECIE BRAC TO SWINSTWO, CZY NIE ????????????????

Ja brałam metronidazol w 5 tygodniu ciąży (nie wiedząc jeszcze, że w ciąży jestem) na bakteryjne zapalenie gardła. Kiedy powiedziałam o tym swojemu laryngologowi kazała mi odstawić ten lek, chociaż i tak prawie wszystko wyłykałam i stwierdziła, że gdyby wiedziała, że jestem w ciąży to by mi go nie zapisała. Miesiąc temu urodziła się duża niunia, z niewielkimi problemami z sercem, ale nie wiem czy to akurat od tego leku. Z tego co się orientuję to metronidazolu w I trymestrze brać nie można, chyba że rzeczywiście nie ma innego wyjścia. Skonsultuj się może jeszcze z jakimś lekarzem. Być może Twoja infekcja jest na tyle poważna, że jej ewentualne konsewkwencje znacznie przewyższają ryzyko brania tego lekarstwa.