Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama izki

musze wytlumaczyc corci............

Polecane posty

Gość mama izki

Wlasnie dzis zdechl ukochany chomik mojej izki i niewiem jak jej to wytlumaczyc ze to nie jej wina tylko wiek zwierzaka juz z tydzien byl taki nijaki a weterynarz powiedzial ze to poprostu starosc i chomik zdechnie dal mi trucizne ze gdyby sie dluzej meczyl to mu to podac ale to niebylo konieczne......... moja mala uwaza ze zwierze chorowalo bo sie nim nie zajmowala nic do niej nie dociera idzue w zaparte ze to ona jest winna niewiem jak jej to juz tlumaczyc a i jeszcze jedno czy dobrym rozwiazaniem bedzie zakup drugiegi chomika tak na otarcie lez aby zapomniala o poprzednim jak najszybciej moja izka ma 9 lat

Gość zmęczona
nie możesz podmienić chomika na żywego? ;-)

Gość mama izki
niewiem czy dostane na predko takiego samego on byl angor taki bardzo wlochaty no i najgorsze ze byl oswojony reagowal na swoje imie i niegryzl wiec to chyba odpada

Gość mama izki
byl z nami trzy lata

Gość zmęczona
Powiesz, że ozdrowiał, ale kosztem futerka i pamięci, taka chomicza amnezja

Gość oradea
zmęczona --- dobre:D:D:D

Gość zmęczona
takie zwierzęce! agrrr! ;-) 🖐️

Gość mama izki
to sie moze nieudac wolalabym aby wiedziala ze czasami cos umiera taka kolej losu i z tym moge sobie jeszcze poradzic ale niewiem co zrobic z pomyslem kupna drugiego(to pomysl meza)czy to wyjscie to dobry sposob na taka rozpacz czy moze odczekac

Gość mama izki
wydaje mi sie ze zemnie zartujecie a ja naprawde pisze powaznie

Gość Droga mamo
Dobre, ale czy dla dziewięciolatki? ;) Powinna pomału dowiadywać się, czym jest śmierć ze starości. Pokaż jej jakieś info o tym, ile żyją chomiki, opowiedz, że jest już szczęśliwy w chomiczym raju i nic go nie boli. Przejdzie jej, w końcu zdowo przeżywa coś tak ludzkiego, jak uczucie żałoby, pewnie pierwsze w jej życiu. Wszystko jej rozsądnie wytłumacz i daj pogodzić się z tym bólem. Takie coś ona zapamięta, to co jej powiesz teraz - również. Pozdrawiam gorąco Was obie :)

NAM TEZ CHOMICZEK ZDECH MOJA CORCIA MA 5 LAT POWIEDZIALAM ZE ANILKI W NOCY GO ZABRALY DO NIEBA...ONA SIE UCIESZYLA BO POWIEDZ ZE TAM papiez bedize go karmil oczywiscie plakala,alemw tym samym dni kupilam jej nastepnego!czasem wpomina tamtego ale tak ze pyta czy w niebie ma fajnie...

uwazam ze trzeba powiedziec w jakis delikatny sposób prawde a nie oszukiwac i podmieniac ,córka jest juz duza .mysle ze z aniołkami to dobre jest:)

Kup świnkę morską zamiast chomika :P Świnki fajniejsze, mądrzejsze, żyją dłużej i przyzwyczajają sie do ludzi.

ja miałam swinke po 7 latach miz dechła robiłam z kolezankami pogrzeb zakopałam z a garazem były łzy mamy i moje mama kupiła druga i jakos poszło