Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brak rozgrzeszenia

Wpadka przy tabletkach

Polecane posty

Gość brak rozgrzeszenia

W pierwszym tygodniu po 7-dniowej przerwie zapomniałam piątej tabletki. Był to niby "9 dzień cyklu" jeśli mozna stwierdzić cykl przy tabletkach.Tabletkę wzięłam równocześnie z kolejną, czyli w sumie 2 .Chwilę wcześniej kochałam się z facetem do końca. Czy jest możliwość ciązy?? I czy warto brać postinor?? jakie jest wasze zdanie na tyn temat??

Gość Diana 21
a kiedy wzielas ta druga ? razem dwie naraz? czyli minelo 12 godzin?

Gość brak rozgrzeszenia
tak- minęło dokładnie 24 h od pominiecia tej pierwszej

Gość Diana 21
to powiem ci ze ja bym sie bala .. no bo minelo 12 godzin , a wy kochaliscie sie jednak do konca , a mowia ze jak sie zapomni wziasc a minie 12 h to dodatkowo nalezy cos stosowac ....

Gość brak rozgrzeszenia
no i ja się boję... ale przecież tak hop siup- i już ciąża?? mimo tabletek?? :( teraz się zasatnawiam nad tym postinorem....

Gość Diana 21
a postinor to kiedy sie bierze ? nie jakos do 24 czy 48 h po stosunku? powiem ci ze wcale nie musisz byc w ciazy ... ale ja bym sie zastanawiala ... bo minelo 12 h ....

Gość brak rozgrzeszenia
Postinor do 72 godzin po stosunku. Tylko,że niby on działa podobnie jak tabletki ,tzn. zagęszcza śluz ,utrudniając plemnikom drogę. No a ja wzięłam 2 tabletki zaraz po. Gdzieś na forum wyczytałam,że Postinor ma podobną dawkę hormonów ,do 3 tabletek anty....

Gość brak rozgrzeszenia
poza tym mam pełno obaw- no bo co z tymi moimi tabletkami już po postinorze?? brać dalej,czy przerwać?? może któraś była w podobnej sytuacji??:(

mi sie wydaje, ze nie ma duzych szans na ciaze. jesli bierzesz juz dlugo. jesli to pierwsze, drugie opakowanie to jednak idz po postinor. ma on podobna dawke do 4 tabeltek, ale tych starszej generacji, jak rigevidon. mozesz poprosic o rigevidon np. polknac 4 tabletki teraz i 4 za 12 godzin.

Gość Diana 21
powiem ci ze nie wiem juz ....mi taka sytuacja sie nie zdarzyla ...raz zapomnialam tabletki tylko ale zdazylam ja wziasc zanim minelo 12 godzin...

Gość brak rozgrzeszenia
ja biorę ysmin, i to moje 5 opakowanie:( nie wiem czy truć się postinorem ,ale z drugiej strony....nie chcę dzidzia

Gość brak rozgrzeszenia
Test??:) najlepszy wykrywa dopiero 6-dniową ciążę. A tu godziny lecą... Dzisiaj o 20 minie równe 24- i do tej pory musze zdecydować czy brać czy nie. Boję się tej chemii...

Gość Diana 21
to wez .... i nastepnym razem uwazaj :)

Gość ja pewnie
ja bym wziela, na wszelki wypadek albo zadzownila do lekarza co on sadzi... yasmin maja calkiem duzo hormonow, wiec ogromnego zagrozenia nie ma, ale po co sie stresowac i zalowac?>

Gość brak rozgrzeszenia
a nie wiecie jak to jest przy Postinorze?? No bo ok.- wezmę tabletkę i?? I czekam na okres tak?? a co wtedy z moimi yasminkami?? przerwa?? sama nie wiem. A najgorsze jest to,że nie mam już ginekologa, do którego moge iść- moja lekarka okazała się niezłą szują... I pozostaje mi własny rozumek...i wasza pomoc. Bo w sobotę to raczej nie znajdę już dobrego gina.

Jak weźmie teraz postinor to zupłeni rozreguluje cykl tabletkowy. Które to był opakownia tabletek?

Gość brak rozgrzeszenia
to było czwarte, machnęłam się o miesiąc. Czwarte opakowanie- czyli w zasadzie 3 opakowania pełne. Czy to nie za mało??

Gość Diana 21
ile zostalo ci tabletek do konca opakowania? mysle ze wezx ten postinor ....po cos w koncu jest

Po Postinorze nie będzie później zabezpieczona, może plamić nawet kilkanaście dni. To przecież bomba progesteronu!

Gość brak rozgrzeszenia
ile tabletek zostało?? duużo. Tzn. teraz jestem dopiero na szóstej z 21. Boję się tego postinoru,m.inn. dletego,że to bomba hormonalna:( No ale... Kiedyś czytałam,że tabletka utzrymuje się w organizmie przez 36 godzin. Wierzyć w to?? jak myslicie??

Gość wenat
dziewczyno ty sie na cos zdecyduj bo ci czas ucieka.... albo woz albo przewoz .....:P

Gość karuzela 6
dzieci nie sa takie zle ....ja mam 4 i 5 w drodze :D

Gość brak rozgrzeszenia
wiem,że mam zdecydować. Tylko jeszcze nie wiem, które rozwiązanie jest korzystniejsze... Postinoru nie łyka się jak dropsów , z drugiej strony prać pieluch też nie chcę....No i boję się reakcji organizmu na taką dawkę hormonów.... szlak by trafił ...mam to na własne życzenie,fakt.

Gość palce lizac
łykaj dropsa i po sprawie

Gość brak rozgrzeszenia
a może ktoś na forum miał podobną sytuację????

Gość Rage
Nie martw się, mi się nie raz zapomniało w taki sposób i nigdy się nie stresowałam, nie biegłam od razu po Postinor. Jak długo bierzesz tabletki i z reguły regularnie, to szanse na ciążę są nikłe mimo zapomnienia tabletki.

Gość Rage
Dodam jeszcze, że w jednym cyklu zdażyło mi się parę razy zapomnieć po ponad 12 godzin a kochałam się z moim partnerem dzień w dzień, a bobaska nie ma. Nie ma się co truć Postinorem, bo to straszne świństwo.

Gość brak rozgrzeszenia
Rage- dziękuję:) 🌻