Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokoszka domowniczka

Kobieta ma zajmowac sie domem i dziecmi

Polecane posty

a nie karierrą ! Gdyby mama ani z gdanska zajmowala sie nia nie stałoby sie to co sie stało Dziewczyna mogłaby dzis zyc Oczywiscie matki oprawców równiez to tyczy A przede wszystkim w polsce ceni sie kariere zawodowa a nie rodzine Robcie kariere zawodowa zostawiajcie dzieci na pastwe losu tez bedziecie kiedys winni czyjemus nieszczesciu! A na tym forum matka zajmujaca sie dziecmi i domem jest linczowana słłownie KURA DOMOWA !!! Kury domoqwe -kocham was!

Gość tolerancja
a co z tymi kobietami,ktore musza isc do pracy bo zmusza ich sytuacja finansowa?na pewno jest duzo takich ,ktore chetniej bylyby w domu ale nie moga sobie na to pozwolic

wiekszosc pracuje by sie dowartosciowac i zyc dla siebie narobic dzieci i isc w sina dal

Gość ty madralo
na marginesie powiem ci ze mama ani nie wyglada na taka co kariere zawodowa zrobila!!! idz dzieci rodzic jak ci ksiadz przykazal na utrzymanie ktorych my paracujace kobiety bedziemy podatki placic!

wszystkie wyzwolone ? nikt nic nie napisze ? niech mnie któras choc wyzwie od zgnusniałej staroswieckiej bo siedze w domu od zawsze i zajmuje sie domem i dziecmi no krzyczcie!smiejcie sie ze mnie !

dzieki ty madralo!

Gość tolerancja
nie znam akurat za duzo karierowiczek takich"za kazda cene i po trupach",ale znam duzo takich co pracuja bo musza...co pracujace Panie na to?moze ktoras podzieli sie swoja opinia

a jak ma mama wygladac skoro zyje w piekle ? ma sie usmiechac ,promieniec radoscia przeciez ona jest ledwo zywa z zalu

nie znasz? całe to forum to matki które szybko po porodzie wracaja do pracy!!

Gość tolerancja
kokoszka,osobiscie nie uwazam aby bylo Cie o co wyzywac,ale co bys zrobila gdyby wyplata Twojego meza nie starczala na utrzymanie rodziny?

Gość tolerancja
jest tez na forum sporo mam siedzacych w domu:)

jest troche takich mam- wiem ale sa z tego powodu wysmiewane

ja siedze w domu gotuje obiady piere ,sprzatam ,prasuje,i na łeb mi bije ale niedługo do pracy!!!

Gość ty madralo
bo ty za glupia jestes i za leniwa zeby cie do pracy gdzies przyjeli! a twoje dzieci jak dorosna z pewnoscia beda z ciebie dumne ze ich matka nic nie osiagnela w zyciu! swietny przyklad im dajesz! bravo!

nieuwazam se kobieta powinna w domu siedizec bo to na psyche działa ujemnie na mnie bynajmniej lubie gotowac i takie tam zle nie cąły czas w domu trzeba miec z ludzmi kontakt ,moja mam siedziala cały czas w domu i pamietam ze jak miałm 18 lat to juz niemogłam z nia wytrzymac :)

Gość ty madralo
nie ty noe tylko ta zalozycielka topiku

Gość
a czemu załozycielka jest głupia?Bo poswieca sie dla swoich dzieci?

a twoje dzieci jak dorosna z pewnoscia beda z ciebie dumne ze ich matka nic nie osiagnela w zyciu! taa, a ta co zasuwa na kasie w markecie, to może się osiągnięciami pochwalić. Ale lepsza jest, bo pracuje, a tamta nie:O Ludzie! Osiągnąć coś w życiu to nie tylko zarabiac, rozwijać się zawodowo. Każdy osiąga coś, jeśli spogląda wstecz i czuje, ze jest spełniony, szczęśliwy i mniej więcej tak przeżyłby swoje życie po raz kolejny. Tego sobie życzcie.

Gość nie zgadzam się
Mylę że każdy ma prawo do własnego życia ,ktore sobie stworzył.Jednym odpowiada siedzenie w domu innym praca ,ktora daje dużo satysfakcji.Fakt w dzisiejszych czasach mało raczej jest kobiet ,ktore pracują tylko dla satysfakcji ,wiele z nich pracuje bo musi.Utrzymują całe rodziny nie tylko dla kariery. Ja pracuję i uważam że można podzielic i rozdzielic pracę od domu.Wychowuję 14- lentiego syna i wspaniale się dogadujemy. Kobieta moim zdaniem nie może tylko powięcac sie dla dzieci i rodziny.Taka jest prawda -niestety ,że dzieci rosną mają swoje życie ,przyjacioł i kiedy nadejdzie czas odejdą a nam nie pozostanie nic oprocz czterech pustych scian i może żal że nie korzystałymy z i tak krotkiego życia. Niestety nie widzę się tylko w gotowaniu obiadkow ,praniu i sprzątaniu po dzieciach - od życia też nam się cos należy

Gość cytat na pewno swiadczy
o intelektualnym rozwoju zalozycielki "Kobieta ma zajmowac sie domem i dziecmi a nie karierrą ! Gdyby mama ani z gdanska zajmowala sie nia nie stałoby sie to co sie stało Dziewczyna mogłaby dzis zyc" gdyby twoje dzieci to przeczytaly to dumne bylyby z ciebie!

nie do konca zgadzam sie z toba!!!!racja jest ze mama powinna zajmowac sie dzieckiem!!!!! Ale zdolowana mama, bez kontaktow towarzyskich itp tez moze zle wychowywac dziecko!!! Znam mama, ktora jest jak dla mnie nie do przebicia;) Kobieta pracuje po 10 godzin dziennie. Ma dwojke dziec-23 lata i 20 lat. Niewazne ile pracuje , jak jest zmeczona- zawsze znajdzie czas dla dzieci(i tak bylo od zawsze). Bardzo duzo wie o swoich pociechach!!!! Dziecko nie powinno siedziec caly czas z mama- 3-4 lata wzwyz. Chodzi o to ze mama i tata powinni miec dobry kontak z dzieckiem. Wina nie lezy tylko po stronie mam. A gdzie ojciec. Wychowuja obydwoje!!! Nigdy nie podwazam zdania meza przy dziecku, a on nigdy nie podwaza mojego!!!! zawsze mu tlumacze o co chodzi. czego nie moze i dlaczego tego nie moze!!!! i moim zdaniem jesli dziecko ma rodzicow tylko od dawania kasy i zadawania pytan- jak w szkole- to jest juz tragedia!!!! Jestem kura domowa!!!! jeszcze jakis czas!!! jest fajnie ale nie wyobrazam sobie ze za 4-5 lat nadal bede w domu siedziec!!! Dziecko musi miec przyklad(starsze dziecko) ze obydwoje rodzice dbaja o stan finansowy domostwa, oby dwoje dbaja o dzieci, obydwoje sprzataja itd................ Podzielenie obowiazkow w domu nie jest najlepszym przykladaem- mama tylko gotuje , sprzata a tata tylko zarabia.......... Tragedia Tej dziewczynki sciska serce- ale to wina przede wszystkim chuliganów, pozniej rodzicow, szkoly .....................itp

czesc noe!!!!🖐️ wczoraj bolesne skurcze co 5 min- meczylam sie 4 godziny(20-24) a potem jeszcze w nocy!!!! bola mnie plecy. wczoraj bolalo mnie wszystko na razie nie rodze;) wody nieodeszly czop tez nie!!!!! nabiezaco o mnie na blogu listopad2006;) ide sie polozyc i odpoczywac

Gość ciekawska 123
Jeżeli chcesz się zajmować tylko domem i dziećmi to rób to, ale nie narzucaj tego innym

Gość wiecie co można być
z dzieckim 24 godziny na dobę i nie wychować go!!! lepsze 2 godziny uwagi, rozmowy, wspólnej zabawy itd...... niż 10 godzin czytania "życia na gorąco" na ławce w parku....