Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anetaa

Wybór poduszki - wsad pierze, puch czy pułpuch?

Polecane posty

Gość anetaa

Pomóżcie wybrac! Nie wiem, ktora bedzie mi dluzej sluzyc i nie 'sflaczy sie' i nie stwardnieje:( Z tego co sie zorientowalam te z pierza sa najtansze, czy to znaczy ze najgorsze?

Gość anetaa
Ni i ktory pyuch (pieprze) - gesie czy jacze jest lepsze. Pomozcie dobre kobiety!

Gość anetaa
gesie czy kacze mialo byc;)

Gość sławka wybierz puch

Gość Na pewno najlepsze
są puchowe i chyba najdroższe

Gość anetaa
dzieki za sugestie. Chyba juz sie zdecydowalam na puch, choc faktycznie drozsze sa dwukrotnie:o

Gość taktojaetet
pupluch... slownik se kup

Gość anetaa
oooo, a jednak. Ile ludzi tyle opinii, a ja na moich 10 letnich flakach juz spac nie moge 😭

Gość kot trzpiot
tydzien temu kupiłam sobie nową poduche :)) stara jak swiat poprzedniczka wylądowała na smietniku. W grę wchodził tylko puch :) jestem happy :))))nie ma jak natura

Gość chyba rzeczywiście natura
najlepsza. Wiele eksperymentowałam, mam 2 z czymś sztuczny, jedna ma jakieś kłęby teraz w środku, a druga jest nieugięta, czyli nie poddająca się.

Gość Problem w tym
ze niektore osoby sa uczulone na pierze ...

Gość Blanka.
Z wieloletniego doświadczenia wiem, że poduszki z gęsiego pierza są najlepsze. Z puchu są dobre jak są nowe, a później w środku "zbijają się". Radzę Ci tylko z pierza. I co z tego że najtańsze, zostanie Ci więcej pieniędzy w kieszeni. Z puchu są droższe, bo więcej go do poduszki potrzeba.

Gość anetaa
ha! No masz racje. Wlasnie ogladalam na allegro poduszki polskiej firmy 70x80 w cenie 20 zl za sztuke. Chyba sie skusze, choc jeszcze sie nie zdecydowalam.... Najwyzej za pare lat lupie nowe. Ja w domu mam wlasnie z peirza i chyba z 10 lat sluzyly, zanim sie 'sflaczyly' i pozbijaly. Allergiczka nie jestem, wiec tego problemu nie mam. Tez pierza sa okolo o.5 kg ciezsze, ale moj facet sie smieje i mowi, ze preciez nie bede tego nosic, tylko na tym spac;)

Gość anetaa
A macie jakies info na temat rodzaju pierza i puchu? Bo niektore poduszki sa gesie a niektore kaczo-gesie i nie wiem, ktore lepsze.

Gość kot trzpiot
m poducha , ktorą zakupiłam ma wymiary 60x7o i kosztowala 59 zł . Ta z alegro za 20 zł to po prostu sciema :(((( tyle kosztuje jasiek na kanapę oczywiscie z waty .

Gość anetaa
Sciema? Ale to jest gosc, ktory sprzedaje towar z firmy, ktora ma wlasny sklep i strone internetowa:( Na stronie podaja, ze maja wyroby tylko naturalne i wysokiej jakosci...no wiem, ze to moze byc tylko reklama, ale moze warto uwierzyc? chyba mi anilany nie wcisna, bo bym sie od razu poznala, a gwarantuja zwrot bez podania przyczyny....

Gość kot trzpiot
aneta :)) kupujac z allegro trezba wkalkulowac ryzyko :)) jakość kosztuje a taka róznica pomiedzy sklepem a aalegro .. hm :)) ja bym nie zaryzykowała . nie mnie wybór zalezy do ciebie :)))) oby zakup był udany:))))

Gość gość
Najlepsze poduszki są z PUCHU gęsiego.

Gość Kasia19789
Ja też popieram że najlepsze są z puchu, a większość prędzej czy później się zbije, to normalne. Różnica jest taka, że pierze jest bardziej wyczuwalne, jeśli jest słaba jakośc to niektórzy mogą się po prostu niewyspać. Oczywiście różnica jest również w cenach, ale nasze babcie spały pod puchem :) Kupowałam kiedyś podusię tutaj - http://www.moker.eu/ i jak na razie sobie chwali

Gość lucynka39
Na pewno dobra jest z puchu. Ale nowego nie tego wtórnie pranego ze skupu!!. Jakiś czas temy kupiłam poduszki puchowe będzie ze 2 lata i sa naprawdę dobre http://podusie.pl/poduszka-puchowa-animex-sklep-podusiepl-p-6473.html Mały bąbelek mi już podrósł i przymierzam się kupić i jemu. Ale teraz zastanawiam się czy kupić w poszyciu bawełnianym czy satynowym :) ale na pewno z puchu

Gość Zojka33
Obecnie bardzo modne są kołdry puchowe. Trudno się dziwić, bo faktycznie są cieplutkie. Na uwagę zasługuje puch z gęsi tybetańskich. Dzięki specjalnej hodowli, wysoko w górach, ich puch jest bardzo delikatny i antyalergiczny. Ma właściwości termoizolacyjne przez co są bardzo cieplutkie i lekkie. Myślę, że warto się nią zainteresować.

Gość ewelka9090
A ja piszę - pianka! Poduszki z pianki sa najlepsze, zakupilismy z mezem kilka tygodni temu podczas wykańczania remontu na comforteo.eu i świetnie się wysypiamy, bardzo wygodne ;) I nie takie drogie, haha

ja mam wrażenie że z pierzem gesim będzie najbardziej odpowiadało ja takie zamowilam na expert snu.