Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barabarabla

NIE MA MIESIĄCZKI W CIĄŻY!!!!!

Polecane posty

Gość barabarabla

Podczas ciąży nie może wystąpić miesiączka, ponieważ miesiączka to złuszczająca się błona śluzowa macicy, w której NIE zagnieździł się zarodek (dlatego się złuszcza). Jesli już, to może być lekkie, 1-2 dniowe krwawienie, które kobiety mylą z miesiączką i tworzą potem mity, że miały okres w ciąży. Gdyby faktycznie występowała miesiączka w ciąży, to zarodek automatycznie zostałby podczas niej poroniony, nie ma innej możliwości. Dziewczyny, zamiast panikować że możecie być w ciąży, mając okres, lepiej poszłybyście do ginekologa i dowiedziały się wszystkiego porządnie. Dziękuję za uwagę.

Gość klara 79
Chciałam się wypowiedziec na ten temat, bo mnie spotkała podobna sytuacja. Ciąża w moim przypadku nie była wielkim zaskoczeniem poniewaz stosowaliśmy z partnerem wyłączie metody naturalne,wiec ryzyko zawsze było. Ale zmierzam do tego, że krwawienie w czasie gdy doszło juz do zapłodnienia rzeczywiście może wystąpić. W moim przypadku wszystkie znaki wzkazywały że był to okres, poniewaz był o czasie i krwawienie raczej jak zawsze. Dopiero gdy zaczął mi sie spóżniac 'następny okres" to zaczęłam cos podejrzewać, ale symptomy które miały przepowiadac ciąże nie były dla mnie jednoznaczne. Czyli obrzmienie piersi, które zawsze wys. przed okresem i w zasadzie nic więcej. Często czytam wypowiedzi dziewczyn, ktore przejmują sie ponieważ tydzień spózia im sie okres i czesto wmawiaja sobie ciąże, naprawde prosze mi wierzyć, nie zawsze symptomy określające ciąże są jednoznaczne. Ja byłam w 8 tygodniu ciąży kiedy zrobiłam test i okazało sie że jestem w ciąży, była miła niespodzianka i zaskoczenia że mój organizm nie wysyłał wcześniej jasnych wzkazówek. Dla informacji powiem jeszcze że mdłości nadeszły dopiero około 4 miesiąca ciąży. pozdrawiam.