Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość toykaa

Na czym polega leasing?moze mi ktos wytlumaczyc

Polecane posty

Gość toykaa
mam wlasna dzialalnosc i slyszalam,ze oplaca sie brac auta w leasing ale na czym to polega i jakie sa korzysci?

Gość toykaa
dzieki za linka,ale mnie chodzi o wytlumaczenie kogos kto ma jakies doswiadczenie w tej dziedzinie i sluzy rada

Generalnie są dwa rodzaje leasingu. Najbardziej rozpowszechniony polega na tym, że dostajesz do użytku daną rzecz (maszynę, sprzęt komputerowy, auto etc.) po zapłaceniu \'wpłaty początkowej\' w wysokości ok. 5-40 %, pozostała kwota jest rozkładana na raty na okres najczęściej 24-60 m-cy. Do wartości przedmiotu leasingu doliczane jest \"wynagrodzenie\" leasingodawcy, które zazwyczaj wynosi 25-35 % za cały okres leasingu. Przedmiot leasingu pozostaje własnością leasingodawcy do czasu spłacenia wszystkich rat, łącznie z kwotą wykupu (ostatnia rata). Jeśli jesteś VAT-owcem odliczasz sobie VAT zawarty w ratach leasingowych, wartość netto wrzucasz w koszty. Tak ogólnie to tyle :)

Gość poperss
Korzystałem z oferty leasingu od Platformy Finansowej i wyszlo mi to na plus. Wiele lepsze warunki niż oferowano mi w banku jako kredyt dla firm, a tak przy minimalnym wkładzie wziąłem w leasing sprzet potrzebny do rozwoju firmy i wszystko jakoś hula się do przodu !!

Gość gość
Nie każdy na starcie dysponuje takimi kwotami żeby za wszystko z góry zapłacić. Sama szukałam możliwości sfinansowania dwóch aut do firmy i dopiero państwo z www.auto-finance.pl pomogli przejść przez ten cały zagmatwany proces. Ważne, że się udało i stać mnie na spłatę!