Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aliseeee

Tusz do rzęs-jak długo ważny?

Polecane posty

Gość aliseeee

Na opakowaniu mojego tuszu pisze ze po otwarciu wazny 6 miesięcy. Moj jest otwarty jakos od marca , czyli jakies 8 mc. Mam go wyrzucic?? Juz jest resztka, ale hmm.. czy moga byc w nim jakies bakterie??

Gość aliseeee
nikt nir wie?>>???

Dziewczyno!Wyrzuc ten tusz!!!!Jezeli czesto wyciagasz szczoteczke-co jest konieczne podczas malowania rzes,bakteeria z powietrza dostaja sie do opakowania a potem zaczynaja sie rozmnazac!Stad efekt,ze tusz sie nie konczy!Wyrzuc to jesli nie chcesz dostac jakiegos uczulenia,kup sobie nowy:P

ja uzywam bourjois przez rok a potem wyrzucam i zyje.jestem silnym alergikiem a nie robi to na moich oczach wrazenia, rzesy sa dalej dlugie geste i mocne.

Nie pozbywaj się tuszu, jeśli wciąż można się nim malować i nie masz uczulenia. Sama mam Lancome, który jest ważny ok 6 miesięcy. Nie wyrzucę go po tym okresie, tylko zużyje do końca. To też jest chwyt ze strony firm-abyś częściej kupowała. Mam jeden tusz z oriflame już 7 rok i nadal jest świeży i dobry. Wyrzucę jak się skończy lub wyschnie:) Ps. jak na razie mam super rzęsy, żyję i nie wieżę w bakterie żyjące w tuszu. Pewnie by wyginęły, bo tusz to niemal sama chemia

Gość bidortaa
na ogol 6 miesiecy - ale wam wytlumacze dlaczego - producent przewiduje 6 miesiecy a ponad 6 nie przewiduje zadnych reklamacji - ot tyle i basta - nie przetrzymuj dluzej niz rok bo "jelczeje " , wiesz taki charakterystyczny zapach

heh..i tak zrobicie jak chcecie,ja napisalam tylko to,co sie dowiedzialam od mojej cioci,ktora uczestniczy w produkcji tuszow do rzes.To nie jest chwyt zadnej firmy,po prostu chcialam pomoc.Mialam przez dlugi okres czasu lycre astora,ale po okolo czterech miesiacach pojawilo sie uczulenie..dlatego kupilam nowa;p a tak w ogole,jaki tusz jest wg was najlepszy???

Lancome L` EXTREME, jest super. Generelnie mam dłuugie rzęsy i bardzo grube ( zasługa odżywki oriflame), ale po użyciu tuszu sięgają mi do brwi. Dobre też są tusze oriflame - Giordani Gold, oraz Maybeline, ale dość szybko schną.

Gość dankaanka
Ja mialam Bourjois taki z białą bazą.Używalam przez 1,5 roku z przerwami i sie nie zepsul ani nic takiego.Byl bardzo dobry.

Gość aliseeee
A ten EXTREME ile kosztuje?? I jest to z lancome??

Gość bidortaa
no kasiek1122 ma racje

Ten tusz Lancome L`EXTREME kosztuje 122 zł, wiem że drogo, ale jest najlepszy. Nie wysycha, dobrze się go nakłada, nie rozmazuje się, nie kruszy, super rozdziela rzęsy. Po prostu najlepszy - opłaca się go kupić. Ps. Ale do rzadkich rzęs to on chyba nie jest.