Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DzIDzIAAA

Ruchy DZidzii

Polecane posty

Gość DzIDzIAAA

pomozcie kobietki,jestem juz prawie w 24 tyg.ciazy i sie zastanawiam ,bo ruchy mojego groszka sa slabe,tzn .nie kopie tak mocno jak u innych kobiet na tym forum w podobnych tygodnich ciazy,i sie zaczynam niespokoic,czy tez tak moze byc,ze nie kazdy maluszek to wiercipieta? pomozcie bo juz nie wime co i jak .moj lek mowi ze wszystko jest ok,ale czy ktoras z was tez tak miala ze odczowala ruchy ale nie tak czesto i tak mocno?? czy mozeliwe jest by dzidzia byla inaczej przekrecona i dlatego sa w tedy malowyczowalne ruchy???? prosze o rade....juz nie wiem....

Każde maleństwo jest inne.Jedne bardziej żwawe inne spokojne. W mojej pierwszej ciąży mój synek był spokojny,mało kiedy kopał,istny leniuszek.Jak się urodził to też był spokojny,tak jakby nie było go.Całymi dniami spał i budził się tylko na karmienie. Z ta ciążą jest inaczej-dzidzi baraszkuje.Jest dzień że odpoczywa i rzadko daje znać o sobie a jest dzień taki jak dziś że ciągle kopie,tak jakby wogóle nie spało.To dzieciątko na pewno będzie żywsze niz mój pierworodny. Nie martw sie.Wazne że się rusza i daje znać o sobie.

pewnie nie martw sie bo nie kazde dziecko jest takim wiercikolkiem a tak poza tym to tak jak napisalas mozliwe ze jest inaczej obrucone i dlatego nie odczowsz tego tak .poczekaj jeszcze sie nacieszysz az do znudzenia.

moja coreczke poczulam pierwszy raz w 21 tygodniu ciazy,potem jeszcze przez miesiac byly to ledwie wyczuwalne(i bardzo rzadko) \"babelki\"... tak naprawde zaczelam ja czuc gdy byla juz duza,w siodmym-osmym miesiacu,ale wlasciwie sie tylko rozpychala,bo kopniakow jako takich to pamietam moze kilka... zalezne jest to od temperamentu dziecka i od ulozenia lozyska-np u mnie bylo ono tuz pod powierzchnia brzucha(a moze byc z kazdej strony,od krzyza np tez),tak wiec jak mi to wyjasnila polozna,mialam gruba warstwe pomiedzy skora brzucha a dzieckiem,a w takich sytuacjach o wiele pozniej zaczyna sie czuc ruchy,i sa one mniej wyraziste. moze tez tak masz?

Gość DzIDzIAAA
dzieki:):) DZIEKI!!! wiecie kobietki w mojej pierwszej ciazy o ile sobie dobrze przypominam to juz czolam rochy i widzialam jak sie wiercilo a teraz? NO NIE zabardzo.... CZY MOZE TO BYC TEZ ZE POPROSTU nie mialam plaskiego brzuszka od poczatku ciazy?? i dlatego moja skora nie jest napieta?? ale dlaczemu od srodka nie czuje kopniec??tzn czuje ale rzadko i delikatnie..juz nie wiem.moja znajoma jest rowniez w ciazy tylko w 27 tyg.ale juz od prawie 16 tyg.wali ja maluch ile sie tylko da.....i dlatego moze bardziej sie na nia "patrze"?? chociaz wiem ze kazde dziecko jest inne....i ona sama mowi ze tajiego ruchliwego bobaska to nie miala jeszcze !i jej lekarz to samo stwierdzil...:):):)