Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nivis

Po stosunku

Polecane posty

Gość Nivis

Czy po stosunku kobieta powinna sie podmyc? Biore tabletki, wiec moj chlopak konczy we mnie, a potem zasypiamy. Jednak od dluzszego czasu meczy mnie zapalenie cewki moczowej objawiajace sie jej pieczeniem oraz pieczeniem tuz po oddaniu moczu. Czy to ma jakis zwiazek z tym, ze sie nie podywam? Zaznaczam, ze higienie utrzymujemy obydwoje.

Gość jak to po stosunku
ja sie podmywam nie moge zniesc tej lepkosci miedzy nogami moj facet ma duzy wytrysk wiec ide i sie myje czasem jak nie ma warunkow to mam przy sobie jednorazowe husteczki intymne - nawilzone płynem bród moze potegowac zapalewnie cewki

Koniecznie! Ja nie wyobrażam sobie tego ,że mogłabym się nie podmyć po stosunku-i to nie ważne czy mąż kończy w środku czy też nie! A swoją drogą- nie budzi Cię w nocy wyciek spermy z pochwy?

Gość alejakkk
wytrysk to nie jest brud, jak to powiedziala jedna z przedmówczyń...ja tego nie robie-chyba że akurat po mialam w planach prysznic czy kąpiel-ale nigdy z tego konkretnego powodu. Gdyby isc tym tokiem rozumowania, to kobieta powinna siedzieć calymi dniami z tylkiem w misce(szczególnie w tzw. mokre dni), bo od śluzu można się rozchorować...z brudu. Myślę że chodzi tu raczej o komfort-fakt faktem-czasem można zmoczyć prześcieradło...pozdrawiam

cyt.:Nivis Czy po stosunku kobieta powinna sie podmyc? Biore tabletki, wiec moj chlopak konczy we mnie, a potem zasypiamy. Jednak od dluzszego czasu meczy mnie zapalenie cewki moczowej objawiajace sie jej pieczeniem oraz pieczeniem tuz po oddaniu moczu. Czy to ma jakis zwiazek z tym, ze sie nie podywam? Zaznaczam, ze higienie utrzymujemy obydwoje. odp.: Sperma jest doskonałą pożywką dla bakterii, więc mycie przynajmniej genitalii jest obowiązkiem przede wszyskim zdrowotnym, nie wspominając o mdłym śledziowatym zapachu po którym odechciewa się seksu obu stronom. Inna sprawa związana z zapaleniem Twojej cewki moczowej, to to, że Twój partner przypuszczalnie przed seksem nie myje prącia i wprowadza Ci infekcję bakteryjną. W tym przypadku musisz iść do ginekologa. On powinien po antybiogramie określić rodzaj leczenia.

Gość żłobek
saffi najwazniejsze jest zrobienie siusiu zaraz po stosunku - wtedy bakterie zostana wydalone z moczem proste i skuteczne ww. rozumowanie iście żłobkowe!!! Droga Saffi, świeży mocz ma co prawda właściwości dezynfekujące, ale nie płucze całej pochwy i warg sromowych.

Gość żłobek
Nasienie męskie stymulująco działa na śluzówkę pochwy i szyjki macicy, zauważono mniejszy odsetek raka szylki macicy, więc chwilowe przetrzymanie spermy w pochwie jest wręcz lekarstwem.

Gość marlens1
My z mężem po stosunku razem idziemy do łazienki i myjemy sie na wzajem. To przynosi nam dużą frajdę. Polecam każdemu!!!

Gość Nivis
Jesli chodzi o wyciek spermy,to po postu nakladam majtki i wkladam wkladke albo chusteczki hig. Moj chlopak myje sie rano i wieczorem, wiec w sumie jesli mamy seks rano przed myciem to przez noc mogly sie namnozyc bakterie....

Gość ja zawsze lece sie podmyc
chociaż troszeczke ,też bym nie mogła wytrzymać z taką wilgocią między nogami chociaż nawet bawimy się z gumeczką :d

Gość alekxx
Zgadzam się z tym, że najważniejsze jest zrobienie siusiu, ponieważ podczas stosunku i łóżkowych figli często przenoszone są bakterie z odbytu i stąd infekcja dróg moczowych, zatem wystarczy zrobić siusiu żeby tego uniknąć i dobrze jest mimo wszystko się podmyć. A jak już niestety się zinfekowałaś i cierpisz ten straszny ból to polecam Furagin jest co prawda na receptę, ale jak uprosisz farmaceutkę to ci sprzeda, zażywaj zgodnie z ulotką i dużo pij, już po pierwszym dniu odczujesz ogromną ulgę. Nie znam szybciej działającego środka

Gość Nivis
Niestety jestem za granica i nie moge kupic zadnych lekow typu Furagin.

Gość kakarafa
hej!! a zna ktoś może inny lek BEZ RECEPTY o podobnym do tego działaniu?? pozdrawiam.

Gość a ja nie wyobrażam sobie
żeby zaraz po stosunku, zrywać się z łóżka i lecieć brać prysznic, aby zmyć z siebie wszystkie pocałunki i ślady swojego ukochanego, bo co? bo to nie higieniczne? bo źle się czujecie oblepione potem swoim i ukochanego, soczkami swoimi i ukochanego, to może oprócz kąpieli, także zmienić pościel, bo też już jest nie świeża? Niehigieniczne jest także spać z kimś w jednym łóżku :D Po tych wszystkich zabiegach wykopcie ukochanego a łóżka. :D :D

Gość No nie przesadzajmy
co znowu po stosunku????

Gość kakarafa
dokładnie, tez sobie nie wyobrażam żeby zaraz "po" zrywać się z łóżka i jak wariatka lecieć pod prysznic. Jasne, można się podmyć ale nie róbmy ze stosunku jakiejś "choroby zakaźnej". Teraz te wszystkie laski, które się wypowiadały o natychmiastowych myciu- pomyślałyście jak mogą się poczuć Wasi panowie... że np. brzydzicie się spermy, a co za tym idzie-ich...nie powiedzą tego, ale swoje pomyślą. Tak więc można po stosunku troszkę popieścić się z facetem, podrażnić a potem dyskretnie myk do łazienki :) To jakiś sposób :) Pozdrawiam Was wszystkie :D Aha, a moje poprzednie pytanie dotyczące innego leku bez recepty o podobnym działaniu niż Furagin??

Gość ecinka-e
fitolizyna w tubce-pasta do rozpuszczenia w wodzie ale czy bedzie u Ciebie?

Gość olga..........................
po stosunku odczówam straszny ból jajników czym to może być spowodowane?

Nivis, tak sie sklada ze ja mam ten sam problem. Irytuje mnie to strasznie, bo ciagle musze brac Furagin, a niestety jest to lek po ktorym organizm sie uodparnia na ten skladnik i pozniej juz nie dziala. Po kazdym stosunku nalezy koniecznie zrobic siku, wtedy bakterie wyplukuja sie z cewki, mycie tez jest wskazane choc nie zawsze jest taka mozliwosc. Wspolczuje Ci bardzo, bo wiem jakie to jest nieprzyjemne i uciazliwe. Mi czasami tak to dokucza ze lzy same mi plyna, tak mnie pali ze czuje jakby ktos mnie polal kwasem siarkowym tam -koszmar!!! Mam nadzieje, ze metody ktore Ci zasugerowalam pomoga Ci. PS. Jak bierzesz Furagn bierz tez 2x tabletki wit C 200mg w to wspomaga jego dzialanie. W trakcie infekski przydatna jest tez mieszakna ziol w herbatkach Urosan firm Herbapol. Pozdrawiam.

Gość Nieświadomą
Mam 19 tak i nadal jestem dziewica bo po prostu się boję i wstydzę. Mam chłopaka 4 miesiące, on chce już współżyć, z reszta ja też, ale jest jeden problem... Mój chłopak upiera się na minetke, może wydawać się to głupie ale zupełnie się wstydzę że po prostu moja pochwa będzie wydzielała nieprzyjemny zapach, boję się także że to może go odrazic. Pomóżcie mi!

Gość ale ciemnogród
cyt.: pieczeniem tuz po oddaniu moczu. Czy to ma jakis zwiazek z tym, ze sie nie podywam? Zaznaczam, ze higienie utrzymujemy obydwoje. ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? WW. tekstem zaprzeczyłaś słowom, że utrzymujecie higienę, gdyż właśnie higiena polega na myciu genitalii by nie dopuścić do rozkładu spermy i śluzu dając pole do popisu bakteriom chorobotwórczym.

Gość do Alekxx
Zgadzam się z tym, że najważniejsze jest zrobienie siusiu, ponieważ podczas stosunku i łóżkowych figli często przenoszone są bakterie z odbytu i stąd infekcja dróg moczowych, zatem wystarczy zrobić siusiu żeby tego uniknąć Pytanie: czy Ty moje drogie, za przeproszeniem, cielę uprawiasz seks waginalno-analno-waginalny, że mówisz o bakteriach kałowych? O ZGROZO!!!!!!! Lada dzień a czeka Cię brodawczak!!! Zobacz w Googlach co to za świństwo.

Gość Pitulinek
a ja zazwyczaj z moim facetem korzystam z chusteczek dla niemowlakow :) zawsze pod reka i mozna sie wytrzec i dalej lezec i przytulac a nie leciec do lazienki jak poparzeni zeby sie podmywac....

Gość tez to mialam
nivis wydaje mi sie ze masz zapalenie cewki moczowej powinnas isc z tym do ginekologa zrobi ci cytologie i wtedy wszysztko wykaze i lekarz przepisze ci tabletki dopochwowe z tym ze one sa na 10 dni przewaznie i przez ten czas nie bedziesz mogla uprawiac seksu. mam nadzieje ze troszke chociaz pomoglam a co do tabletek furagin to one sa bardziej na przeziebiony pecherz a nie na zapalenie

Gość gość
Nie powinno się podmywać i wypłukiwać - bo męska sperma wchłania się w nasz organizm dzięki temu dostajemy hormony męskie - jesteśmy bardziej stanowcze i zdecydowane poza tym kobiety 2000 tysiące lat temu lub nawet 200 lat temu tez się podmywały ?? raz na jakiś czas w rzece się obmyły i tyle poza tym jak to mówiła moja prababcia - w dawnych czasach jak chłop się spuścił to można było konia napoić :)