Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żabka z ptaszkiem

posłac dziecko na miesiąc do babci

Polecane posty

Gość żabka z ptaszkiem

ciagle o tym myślę, bo chciałabym wiedziec jak to jest u Was. Dziecko powiedzmy ma 2 lata czy 3 latka czy nawet 6 latek. Jedzie na wakacje do babci dlaeko na wieś. Babcia oczywiście nie ma 80 lat tylko z 60pare powiedzmy. Teraz pytanie czy dziecku do plecaczka nalezy zapakowac na miesiąc 30 par majteczek, z 20 par rajstopek i kilkanaście bluzeczke, podkoszuleczek na zmiane? Bo zakładam ,że dziecko codziennie musi miec zmienianą bieliznę prawda? więc babacia wyciaga i zakłada świeże dziecku. gdyby dziecko wzieło tylko 5 par majteczek to w szóstym dniu co babacia załozy? wezmie i będzie prała? pomysli sobie a czemu mamusia nie dała ci wiecej majteczek i teraz co? w czym będziesz chodzić? czy babcie musza prac ? czy to w naszym obowiązku lezy dac tyle ubrań by babcia niemusiała męczyc się jeszcze z praniem majtek. I kolejna sprawa czy powiedziec babci- daje 5 par majtek a jak się wybrudza uierzesz? jakos nie wiem jakbym mogła swojej tesciowej to powiedziec. Prosze jak jest u was?

Gość Kobieto
To oczywista sprawa, jesli babcia godzi sie na to żeby wnuk mieszkał u niej przez miesiąc to na pewno wszystkim się zajmie, Ewentualnie spytaj się teściowej, jeśli nie jest zbyt zamozna to moze wypadaloby dac pieniazki na potrzeby dziecka: jedzenie, słodycze itd... Moze jeszcze zapakuj jedzenie na cały miesiąc;)

Gość żabka z ptaszkiem
o jedzeniu ni epomyslałam, no ale ile tych majtek zapakowac w końcu? 30 czy 5 starczy iniech babka pierze.?

Gość Kobieto
A jak dziecko się posika albo cos gorszego? Zapakuj na wszelki wypadek 40 par.

Gość Ja bym dziecka
nie oddala w rece takiej babki co nawet dziecku majtek nie przepierze. Nie znam takiego problemu. Jak opieka nad dzieckiem to kompleksowa :)