Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolka90

czy w drugim trymestrze ciąży można leczyć grzybice pochwy

Polecane posty

Gość katkamatka
nie tylko można! TRZEBA! koniecznie! leczenie może być przeprowadzane w każdym z trymestrów :) jest wiele leków bezpiecznych w czasie ciąży!

Gość natamycyna
No pewni ze tak, ja np lecze natamycyna to antybiotyk w postaci globulek, calkowcie bezpieczny dla kobiet w ciazy.

Gość ja właśnie
jestem w pierwszym trymestrze i też biorę natamycynę. Ponoć własnie jest bezpieczna. Ale boję się bo ostatnio wyskoczyły mi na sromie takie 2 ropne krostki. Miała któraś coś takiego. Bardzo się boję......

Gość trzeba
koniecznie leczyć grzybicę pochwy w k ażdym momencie ciąży,ja leczę się nystatyną

ja dostalam grzybice jakos po miesiacu jak zaszlam w wciaze , lekarz dal mi dopiero jakies globulki po 12 tyg. ciazy bo powiedzial ze wczesniej nie mozne. mnie przez ten czas \"pomagalo\" mycie sie loowata woda. wpolczuje grzybicy bo niezbyt to przyjemne

Nie tylko można ale i TRZEBA! to częsta dolegliwośc ciężarnych,która non stop może powrócić.Ja pierwsze leczenie miałam przez ok tydzień i znikła na mieisiąc,później leczenie było ok 2tyognie i już nie powróciła.Lekarz zapsize globulki i po kłopocie