Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nauka nie przeszkadza

jak obciac jansowa spodnice aby byla postrzepiona ale sie nie prula?

Polecane posty

mam spodnice jeansowa za kolano i juz mi sie znudzila i chce z niej zrobic mini.podobaja mi sie takie portrzepione troche, ale boje sie ze jak nie podszyje jej to bedzie sie pruc.jak to mozna zrobic??

ja mam ten sam problem tylko ze z jeansami. chce je pociac na udach, ale boje sie ze, je zepsuje. fajne sa, ale chce im dodac troche innego charakteru. przylaczam sie do prosby kolezanki o rady

Gość bambinek
możesz podszyć tą spódniczkę a potem trochę żyletką postrzępić na dole :) a ja pocięłam moje fajne dżinsy, bo miały jedną dziurę a teraz się zorientowłam, że to można do cerowania zanieść ;( wściekła jestem!!!

a mozna to jakos zrobic bez podszywania?nie mam maszyny:(

Gość mantis
musi byc przeszyta na dole sciegiem, jesli nie masz maszyny to mozesz to zrobic recznie, jakas nicia, ktora zostala uzyta w tym fasonie (za zwyczaj granat ciemny, zoltopomaranczowa) tuz nad miejscem obciecia nozyczkami materialu.

Gość bambinek a czy gdzies sa
cerownie? Kiedys byly, ale dawno nie widzialam, a jestem zainteresowana

Gość bambinek
nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak cerownia ;) ja to zanosiłam do pogotowia krawieckiego i wtedy mi podszywają od środka łatkę a na zewnątrz jest łądnie zacerowane. i biorą za to ok. 10 zł. czasem nawet wzmacniają, jak jest na około przetarte :)

Gość dzięki musze popytac
w takich punktach,ale pewnie nie wszedzie tacy chetni ( jestem z trojmiast)

Gość StylowaOla
Zrób tak samo jak ja ze spodniami. Zrobiły się trochę małe, więc ucięłam je na szorty. Żeby były postrzępione, trzeba wziąć nożyczki i wyciągać z nich (u dołu) pojedyncze nitki. Efekt - Re-we-la-cyj-ny !