Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trala la la

tabletki anty - mam problem

Polecane posty

Gość trala la la

otórz dzis jest ostatni dzien kiedy wezne tabletke, jutro zaczyna sie 7dniowa przerwa tylko problem w tym ze dzis gdy byłam w ubikacji zauwazyłam gesty, no rednio gesty sluz, biało-rózowy, pierwsze wrazenie gdy go zobaczyła to "OKRES !" ale teraz sie zastanawiam, czy to mozliwe ze nie skonczac opakowania moge dostac okres?? czy wziasc ta tabletke dzis?? i czemu sluz wogole wystapił i to taki gesty, i biały, nigdy nie miałam przyznam sie ze w tym miesiacu zdazyło mi sie nie wziazs 2 razy tabletke i przerwa była dłuzsza niz 24h miedzy nimi, razy było to 36h, a drugim razem 32h, w dodatku przedwczoraj wziełam tabletke o 20 a wczoraj znów zapomniałam i wziełam dopiero o 24, kurde mam słaba pamiec do brania tabletek, poprostu zapominam

Gość taka baba jaga
po skończeniu opakowania właśnie powinnaś dostać okres! A różnica 2 godz. przy braniu tabletek nie stanowi, natomiast 36 czy 32 owszem, jeżeli bierzesz tabletki w celu zabezpieczenia, to pomyśl może o innej formie

Gość trala la la
tylko ja jeszcze nie skonczyłam opakowania, dzis koncze, dzis jeszcze wieczorem biore tabletke a okres dostawałam trzeciego dnia, w tej 7dniowej przerwie a jesli juz była przerwa 36h to to niebezpieczenstwo mniejszej skutecznosci jest w ciagu pierwszych dni czy w całym cyklu, bez znaczenia czy brałam dalej tabletki czy nie?

Gość taka baba jaga
ja brałam tabletki już trochę temu, ale z tego co pamiętam, to ryzyko jest w całym cyklu - ja bynajmniej zabezpieczałabym się dodatkowo, zwłaszcza, ze jak sama pisałaś prawdopopodobnie zaczyna Ci się okres, mimo, że nie skończyłaś opakowania. Coś się mogło przez te przerwy poprzestawiać w Twoim orgazniźmie.

Gość Wozeczek
Nie wiem jak ty w tabsach ktore ja bralam byla dosc szczegolowa ulotka. Pisalo co zrocic gdy sie zapomni wziasc tabletki, badz gdy przerwa bedzie za dluga. Jedno na pewno pamietam ze jesli zapomnialas badz wzielas tabl nie o tej porze w 2 tyg brania to powinnas sie zabezpieczac dodatkowo, nie wiem co to ma za znaczenie ale najgorzej jest zapomniec wziasc tabletki wlasnie w 2 tyg. A co do plamienia to czasami podczas brania tabsow wystepuja plamienia miedzymiesiaczkowe i wtedy nalezy niezwlocznie zglosic sie do lekarza aby ustalic ich przyczyne . Pozdrawiam :)