Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NieMaWolnychPseudonimów

Pytanie dotyczące ciąży - proszę o pomoc!

Polecane posty

Witam! Mam pytanie: czy sa jakieś naturalne metody, które "wspomogą" zajście w ciążę? Tzn. np. jakieś dogodniejsze pozycje? I takie pytanko na marginesie: czy podczas brania pigułek antykoncepcyjnych (np. Novanette) można zajść w ciążę? Chyba tak naprawde rzadna metoda antykoncepcyjna nie jest 100% zabezpieczająca, prawda? Z góry śliczne dzięki za pomoc! Pozdrawiam!

Ps. Obecnie nie biorę pigułek, tylko się zastanawiam czy podczas ich brania jest "możliwość" zajścia w ciążę.

Gość koko szanell
nie jest skuteczna ale z winy tego ze dziewczyny zle je biora np. zapominaja o braniu lub biora inne leki ktore zmniejszaja skutecznosc anty.

Gość koko szanell
wit. E zwieksza plodnosc:)

Gość Celija
100% to tabletki, bo działają na przysadke mózgu i ona powoduje ze nie ma owulacji!!!!!!!!! zauważ że inne metody to są tylko bareiry dla juz istenijacego jajka i plemnika np prezerwatywa czy spirala!!!! czy globulki!!! jets tu owulacja a one maja tylko nie dopuscic do zaplodnenia tabletki daja gwarancje braku owulacji jak sie oczywiscie bierze i to uczciwie. Wiele kobiet jets roztrzepanych, tabletki trzeba brac codzinnie. Poza tym nalezy rozornic fakt np kobieta spotyka sie tylko na sex ze znajomym. A zatem ona nie ma meza odzwyczaila sie brac tabsow codziennie łyka je tylko jak sie z kims spotyka. zatemnie brała i zaszła. Tak było u Alki. spirala powoduje ze jajko jest a hormony zawarte w spirali nie pozwal;ja- unieruchomiaja jajko i plemnini ale to jest zawodne lepsza metoda taka w ktorej nie ma owulacji to cos jak wojna: nie ma wroga czy jets wróg? no własnie. jets wróg czyli jajko i plemniki w e wszystkich metodach oprocz tabsow gdzie worga nie ma, bo nie jajka bo nie ma owulacji. Czesto sie słyszy globulki mnie zawiodly itp jakie globulki? Ty a nie globulki. kto je aplikował? ty, a zatem zrobiło sie cos nieumiejetmnie itp. Same sie tabletki nie biorą, same się globulki nie biora, uztkuje to wszytsko człowiek, i metoda jets taka jaki człowiek. Człowiek niedbały, wyrachowany to i takie są skutki metody anty. Jeden mówi nie da się zaparkowac bo na 99% kazdy ma stłuczke ale sa tacy co przestrzegaja zasad i zaparkuja auto bez stłuczki. To samo z anty. ona nie zawodzi, zawodiz człowiek, ktory ja stosuje. To tak samo jakby ktos rzekl auto mnie zawiodlo miałam wypadek. Ale moment kto tym autem kierował? wąłsnie ty, jako niedbaly kierowca. to samo z anty, zle zaaplikowane nie działaja jak nalezy. I co taka sierota powie; auto zawodzi w 80% i bedzie wypadek to po co mam sie strac i jechac dobrze? jesli ktoś wychodzi z takiego załozenia to napewno spowoduje wypadek, bo juz na stracie niedbale jedzie itp. To samo z anty. Dobrze stosowane dają 100%. Tabsy napewno. zobaczmy ze nawet umiejetnie DOBRANA I STOSOWANA PREZERWATYWA daje 100%. Sa ludzie co ja uzywaja, dobrze nakladaja itd. i nie maja dzieci. A wielu nie uzywa jej wcale. zaklada na syzbko - a co za tym idzie byle jak - zaciaga na sam koniec i ona peka itp. ludzie są niedbali i tyle! I wyrachiowani jak ALka

Gość Dziecko weź się do nauki
Bo twój rozumek jest malutki jak widac z tego topiku , sama nie wiesz co piszesz.