Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dylemat

co robic bedzie dzidzia!! wesele czy poczekac???

Polecane posty

Gość mam dylemat

czy jak juz wiadomo ze bedzie dzidzia to co opd razu wesele czy poczkac!! moze na pocztaku zamieszkac razem stworzyc dom i jak sie uda to potem weselicho? jak myslicie??

Gość mam dylemat
prosze o rade!!

Gość hhhh
skoro macie dziecko to chyba ez nic sie!! a kochasz go??

Gość shaba
a ile bedzie mialo miesiecy dzieco jak wezmiecie slub

Gość okokokokokokokokoko
z jednej strony zenic sie skoro tak naprawde sie nie znacie? pomieszkajcie razem poznajcie sie dobrze a potem slub jak dzidzia sie urodzi. chyba ze jakies wzgledy np co ludzie powiedza to jak wolisz. ale ja na twoim miejscu bym poczekala. po co robic wszystko na szybko na slubie z brzuchem nie pobawisz sie za bardzo. poza tym gratuluje dzidzi. a i ejszcze jedna sprawa a ile masz lat?

Gość mam dylemat
nie wiem!! jak to bedzie jak sie urodzi ale ja chyba nie chce sie spieszyc!! my sie malo znamy!! a potem co rzowd?

Gość okokokokokokokokoko
no wlasnie i dlatego tez pytam ile masz lat.

Gość mam dylemat
mam 21 lat!1 ja chce poczkac!! ale rodzice nalegaja!! no i sa tzw warunki!! jak mamy mieszkac z nimi to ze slubem!1 nie stac nas na stancje!!

Gość okokokokokokokokoko
posłuchaj ja tez mam 21 lat nie bierz slubu na sile. nie ma sensu jesli sie nie znacie to moze byc cos super ale moze byc tez najwieksza porazka w waszym zyciu. na twoim miejscu zamieszkalabym. chlopaka wyslala do pracy i wynajela cokolwiek. nie martw sie

Gość mam dylemat
zreszta jego rodzice tez stawiaj warunek ze jak u nich mieszkac to ze slubem!! jezu ajcy oni wszyscy maja tradycyjne myslenie:(

Gość Hmmmmmmmmmmmm
urodz,zaczekaj na rozwoj wypadkow, ozenic zawsze sie mozna.......

Gość z życia wzięte
mojej siostrze bardzo młodej (19) zdarzyło się zajść w ciążę ze swoim pierwszym facetem ... oczywiście że się kochali ale na dziecko nie czekali. Jej ojciec wpyrawił wesele jak ta lala. Ona już z widoczn a ciążą ...w tej białej pięknej sukni ...nie bawiła się za bardzo bo już dziecko kopało.... Sytuacja młodych przerosła ... facet okazał się niedojrzały emeocjonalnie do roli ojca i męża (20) ...w efekcie czego miłość prysła jak bańka mydlana (może złe porównanie, bo proces rozpadu małżeństwa był troche dłuższy i bardziej bolesny) w efekcie siostra jest rozwódką z dzieckiem a wolałaby być panną

Gość okokokokokokokokoko
porozmawiajcie na spokojnie wytlumaczcie. a jesli nie przejdzie im to myslenie to sprobujcie cos wymyslic. jesli nie uda wam sie na tyle pieniazkow zarobic mozecie zglosic sie do pomocy spolecznej. poradzicie sobie. ale radze nie brac slubu tylko po to ze rodzice chca. nie mamy zasciankowej polski tylko zyjemu w miare normalnym kraju. a slub z musu to najgorsza rzecz.

Gość okokokokokokokokoko
--> z zycia wziete dokladnie o to mi tez chodzi

Gość z życia wzięte
ja w takiej sytuacji, bym ze ślubem się nie śpieszyła jak powiedział mój przedmówca wesele zawsze można zorganizować ...a to już nie te czasy, że panny z dzieckiem wytykają palcami ... Ja bym nie chciała żeby powodem dla którego się hajtam było tylko i wyłącznie dziecko A propos nacisków: To Wasze życie a nie teściów!

Gość mam dylemat
on ma parce!! hmm ale jest malo zaradny i chyba bardziej zagubiony niz ja!! a stancja droga jedzienie utzrymanie!! ja pierdole chwila przyjemnosci i teraz takie problemy!! jak pomysle o dzidzi to fajnie ale zeby to ogarnac to przeraza!!!

Gość mam dylemat
kiedy juz mi barkuje argumentow zeby sie nie zenic!!!

Gość okokokokokokokokoko
dlateggo mowie jest jeszcze pomoc spoleczna. poradzicie sobie nic sie nie martw. powiem ci tak jak juz jest dziecko to mieszkanie lepsze ciasne ale wlasne. poza tym to twoje zycie i twojego chlopaka nie waszych rodzicow. nie macie po 15 lat. zeby was zmuszali takim zachowaniem do slubu.

Gość z życia wzięte
co to w ogóle za dylematy? Jeśli nie chcesz tego ślubu ...to nie róbcie nic na siłę!! Dacie radę! Życie jakoś się ułoży! Pamiętaj z niewolnika nie ma robotnika! Nic na siłę!! A teście jak urodzi się wnusio/wnusia zmiękną ...i przestaną straszyć a zaczną pomagać :)

Gość mam dylemat
wiesz bylo by latwiej gdyby choc jedni rodzice byli naszego zdania!! a tak jedni i drudzi walkuja to samo!!!! slub i koniec!!!

Gość okokokokokokokokoko
slub to nie obowiazek. poza tym co to za zmuszanie i co jak zobacza wnusia lub wnusie to wywala za drzwi bo slubu nie macie? mysle ze nie bedzie dramatu. dziewczyno ciesz sie ze bedziesz mamusia. nie deneerwuj sie i dbaj o siebie. stres szkodzi dzidzi.

Gość z życia wzięte
a z przyszłym tatusiem jesteście takiego samego zdania? nie chcecie ślubu? i Ty? i On? To może ktoś z dalszej rodziny będzie po Waszej stronie? Poszukajcie sojuszników!!

Gość mam dylemat
tak skoro chcemy zyc i stworzyc dom to mozna i sie zenic to ich slowa!! nawet moi rodzice pzreciwko mi:( a jak mowie a jak sie rzowiedzimy??? to oni na to!! oczywiscie jak mozna bylo isc do lozka jak kogos sie nie kocha itp teraz tzreba poniesc konsekawencje!!! stworzyc dziecku dom!!!

Gość mam dylemat
on sam nie wie czego chce!!! chociaz jedno wie zeby razem zamieszkac!!

Gość okokokokokokokokoko
musisz im wytlumaczyc ze stworzyc dom mozna rownie dobrze bez slubu a dziecko ktore ma kilka miesiecy nie bedzie czuc roznicy czy mamusia jest z tatusiem po slubie czy nie. poza tym nawet ze wzgledow technicznych bedzie wtedy latwiej. tobie bedzie latwiej.

Gość mam dylemat
rodzicow argumnet: ze jak bedzie slub to przynajmniej bedziemy myslec o nas jako my!! a nie jak cos nie pojdzie albo klotnia to jedno ucieknie do rodzicow!!!

Gość z życia wzięte
No to argumenty, że się pobierzecie, ale nie chcesz z wielkim brzuchem w pięknej białej sukni... Urodzisz, dojdziesz do siebie ...zrzucisz zbędne kilogramy i wtedy zorganizujecie piękny ślub ...cudowne przyjęcie weselne...

Gość mam dylemat
tez to mwilama!! tylko jako kto bedze tam mieszkac!?? panna z dzieckiem??? a tak zona i dziecko!!! juz mi bark argumentow!!!

Gość okokokokokokokokoko
nawet jesli bedzie slub i nie bedzie sie wam ukladac to nie uchroni to od rozwodu czy od ucieczek od rodzicow.

Gość z życia wzięte
a co zmieni papierek? jak będziecie niedojrzali to i po ślubie można po kłótni uciekać do mamuni