Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ptyśka

Manning-8pkt ???

Polecane posty

Gość ptyśka

byłam na USG 36 tygodnia mojej ciąży znalazłam tam takie określenie "Manning-8pkt" kto wie co to znaczy??? prosze pomóżcie. Dodam tylko ze łozysko w/g Granumma w stopniu II jeszcze więc sie na poród jeszcze nie zapowiada:(

Gość ptyśka
pomoże ktos??

Gość ptyśka
podbijam temat..

Gość ptyśka
channah -> dziękuje za informacje:) Ja nie mogłam nic znaleźć na ten temat i się troche martwiłam o co z tym testem chodzi ale juz mnie trochę uspokoiłaś.Jeszcze raz wielkie dzięki!

Gość ptyśka
noe-> nic się nie stało, każdy moze mieć gorszy dzień ;)

Gość brzuchatka
z tego co ja kojażę to ten test tak jak pisze channah określa czynności ruchowo-oddechowe płodu wiec w skali od 1-10 8 to całkiem niezle!!!

to jest test oceniający czynności życiowo - ruchowe płodu cos w stylu apgar( to po urodzeniu), skala ta ma tylko 8 pkt. a nie 10 jak apgar więc to bardzo dobry najwyższy wynik otrzymałaś. mi lekarz powiedział \" jakby wyszło mniej, nikt do domu by Pani nie puścił\" także super!

Gość ptyśka
karolinek10 -> Wielkie dzięki za dokładiejsze informacje. Ty też juz ścisły finisz ;) czyzby listopad? mi lekarz powiedział ze przenoszę dzidzi bo ło0żysko nie wykazuje żadnych objawów stażenia się...a miał być skorpion;) mam nadzieję że nie bedzie grudzień... channah-> teraz dopiero zajrzałam na Twoją stronke...jaki śliczny ten Twój dzieciaczek..pozazdrościć...mam nadzieje że mój synuś też będzie takim ślicznym szkrabem. Ładne zdjecia macie;)cała rodzinka!!

Gość ptyśka
channah-> ja łozysko mam w II stopniu dojrzałosci:(( wiec narazie sie nie zanosi na terminowy poród:( a termin na 20 listopada...nie da sie tego starzenia jakoś przyspieszyć? ;)

Gość gosciówka
a właśnie że nie prawda bo maksymalna ilość pkt to właśnie 10 ! 8-10 pkt - prawidłowy 6 pkt - wątpliwy 0-4 pkt - nieprawidłowy tak jest to liczone, ja w 31 tc tez uzyskalam 8 pkt.

Gość gość
Test składa się z dwóch części usg i ktg. Za usg można uzyskać max 8pkt za ktg 2pkt. W sumie 10. Nie zawsze jest robione ktg i wtedy można uzyskać max 8pkt