Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ozonka

badanie przez odbyt

Polecane posty

Gość ozonka

poniewż jestem dziewica a z przyczyn zdrowotnych musze isć do ginekologa chciałabym sie dowiedziec jak wyglada badanie przez odbyt czy stosuje sie tez wzierniki i jak to wogóle wyglada

Gość zależy
od lekarza, tak myslę moja córka musiała byc zbadana w ten sposób w wieku 12 lat byłam przy tym, ale lekarz był super!!!

ja jak byłam 1 raz u gin. jako dziewica wcale nie badał mnie przez odbyt-wszystko zalezy od lekarza, jesli uzna Twoją błonę za \"słabą\" w sensie ze moze ja przerwać podczas badania palcem ,przebada przez odbyt

Gość ozonka
no ale jak wyglada to przebadanie przez odbyt? bedzie wkładał palec do odbytu i uciskał brzuch tak jak w tradycyjnej metodzie?i czy bedzie stosował wziernik?

Gość dlaczego21
ale wcale nie musisz byc badana przez odbyt,ja tez jak bylam zmuszona isc do lekarza myslalam ze tak bedzie,ale dobrze trafilam i lekarz powiedzial ze niektore dziewice da sie zbadac normalnie i mnie tak zbadal,delikatnie palcem w pochwie i uciskal brzuch,nic nie uszkodzil i nie bolalo,nawet mi zrobil usg jajnikow tez bardzo delikatnie,wiec ominelo mnie badanie przez odbyt mimo tego ze jestem dziewica

Gość botka
Ona pyta o badanie przed odbyt a Wy swoje teorie zas wysnuwacie:o tak wkłada palec i naciska na brzuch nieprzyjemne badanie.. ale krótkie.. pozdrawiam.

Wkładna palec lub dwa i uciska od góry dłurą dlonią. Mało konfortowe, ale do przeżycia;-) O zdrowie trzeba dbać:-)

Gość ozonka
dzieki za odp. mam jeszcze kilka pytań czy któraś z was była w ten sposób badana i czy przed badaniem trzeba się wypróżnić?

Ja byłam pare lat temu, wiesz na pewno pewniej się będziesz wtedy czuła .